Najkvalitnejšia klubová súťaž sveta, Liga majstrov, má pred sebou odvety štvrťfinále. Slovenských fanúšikov budú zaujímať zápasy našich hráčov Stanislava Lobotku a Milana Škriniara, ale odvety šlágrov medzi Chelsea a Realom a Bayernom s ManCity. Ako sa zápasy skončia? Tipni si na eTIPOS.sk!

TIPUJ LIGU MAJSTROV

LIGA MAJSTROV ŠTVRŤFINÁLE ODVETY

Chelsea – Real Madrid (utorok 21:00, prvý zápas 0:2)

Tipy: Zápas X – postup Real – viac gólov v 2. polčase

Chelsea bude musieť predviesť jeden zo svojich najlepších európskych výkonov v histórii, pokiaľ chce prekonať dvojgólovú stratu proti Real Madrid vo štvrťfinále Ligy majstrov. Cez víkend manažér Frank Lampard označil sobotnú porážku 1:2 s Brightonom za nevýrazný výkon Chelsea, ktorý nebol zďaleka povzbudivý. Teraz sa domáci snažia ukončiť sériu šiestich súťažných vystúpení bez výhry. Porážka 0:2 na San Bernabéu z minulého týždňa ich zanechala v boji o záchranu sezóny s cieľom získať slávnu trofej, pretože dočasný kouč Lampard sa snaží napodobniť výkon Roberta Di Mattea z roku 2011/12. Pre inšpiráciu nemusí chodiť ďaleko, pretože aj jeho predchodca Graham Potter dohliadal na to, aby Chelsea vyhrala odvetu osemfinále a postúpila cez Borussiu Dortmund, hoci na ihrisku súpera prehrala 0:1.

TIPUJ CHELSEA – REAL A ZÍSKAJ BONUS 5 €

To by malo zabezpečiť, aby Madrid cestoval bez náznaku sebauspokojenia, aj keď je po pohodlnom víťazstve v prvom zápase v dobrej kondícii. Vzhľadom na to, že 36. titul v La Lige sa zdá byť nedosiahnuteľný, mohol v sobotu proti Cádizu (2:0) nechať tréner Carlo Ancelotti niektorých hráčov odpočívať. Mohol by sa však zapotiť kvôli kondícii kľúčových mužov Toniho Kroosa a Vinícia Júniora, ktorí chýbali kvôli zraneniu.

Los Blancos majú v čerstvej pamäti pozoruhodné víťazstvo 5:2 nad Liverpoolom z minulého mesiaca. Navyše ovládli tri z posledných štyroch stretnutí s anglickými klubmi mimo Španielska, vrátane minuloročného víťazstva 3:1 na tomto trávniku. Neočakávajte teda, že by sa úradujúci šampióni držali späť potom, čo inkasovali v každom z posledných siedmich súbojov LM na ihriskách súperov.

Neapol – AC Miláno (utorok 21:00, prvý zápas 0:1)

Tipy: Zápas 1 – postup Neapol – 1.polčas 1

Hoci Neapol cez víkend remizoval s Veronou 0:0, zostáva na ceste k tomu, aby v tohtoročnej sezóne Serie A pripravil AC Miláno o korunu. Napriek tomu sa Blues v posledných týždňoch nemôžu pýšiť najlepšou formou. Na začiatku mesiaca prehrali domáce ligové vzájomné stretnutie práve s AC ohromujúcim rozdielom 0:4 a minulý týždeň im nevyšlo ani úvodné štvrťfinálové meranie síl Ligy majstrov, keď na San Sire podľahli 0:1.

AC Miláno sa teraz môže stať prvým tímom, ktorý v jednej sezóne trikrát porazí Neapol (od Lazia v sezóne 1994/95). Napriek nedávnym neúspechom vo vzájomných konfrontáciách sa hostitelia môžu pochváliť hrdou domácou bilanciou v tejto súťaži, keď sa vyhli porážke v každom z predošlých 12 zápasov LM na štadióne Diega Armanda Maradonu a v tohtoročnom ročníku súťaže tu vyhrali všetky štyri strety. Zatiaľ čo AC Miláno vybojovalo to, čo by mohlo byť kľúčovým náskokom do odvety, kouč Stefano Pioli pripustil, že existuje určitá ľútosť nad tým, že jeho zverenci nedokázali zvýšiť vedenie v závere prvého súboja po červenej karte André-Franka Zambo Anguissa.

Ďalšiu frustráciu vyvolalo aj to, že po víkendovej remíze 1:1 v Bologni nedokázali hostia posilniť svoju pozíciu v prvej štvorke Serie A. V tomto stretnutí síce došlo k prelomeniu ich obrany, ale solídne defenzívne výkony položili základy pôsobivého ťaženia Milána v tejto sezóne Ligy majstrov. V každom z uplynulých piatich duelov v LM dokázal udržať nulu vzadu čo je jeho najlepšia séria čistých kont v rade od ročníka 2004/05, kedy sa dostal až do finále súťaže.

Bayern Mníchov – Manchester City (streda 21:00, prvý zápas 0:3)

Tipy: Zápas 1X – 1. polčas X – postup Man. City

Po víkendovej remíze 1:1 s Hoffenheimom, ktorá znamenala premárnenie šance na zvýšenie náskoku v Bundeslige, sa zdá, že mesiac nepokoja v Bayerne Mníchov bude ešte horší, a že vyradenie z Ligy majstrov sa po drvivej porážke 0:3 s Manchesterom City v prvom zápase štvrťfinále javí ako veľmi pravdepodobné. Napriek takémuto deficitu kouč Thomas Tuchel tvrdil, že sa jeho tím nevzdá, pretože sa snaží stať iba piatym celkom, ktorý postúpi z vyraďovacej časti LM po prehre v prvom stretnutí rozdielom najmenej troch gólov. To sa doteraz žiadnemu nemeckému klubu nepodarilo a Bayern sa teraz iba tretíkrát vo svojej histórii snaží vyhnúť prehre v oboch dueloch vyraďovacej fázy LM, pričom v predchádzajúcich dvoch prípadoch sa mu to stalo proti Realu Madrid. Vyhnúť sa tomuto úspechu nebude ľahké vzhľadom na to, že Bayern skóroval viac ako raz iba v jednom z predošlých šiestich duelov. Navyše Tuchel prehral každé z posledných troch stretnutí s trénerom City Pepom Guardiolou bez toho, aby jeho tím strelil jediný gól.

TIPUJ BAYERN – CITY A ZÍSKAJ BONUS 10 €

Manchester City cestuje do Nemecka s desaťzápasovou víťaznou sériou na konte, pričom naposledy okúsil porážku na začiatku februára. Guardiola má teraz na dosah historicky prvý titul v LM a do stovky víťazstiev v tejto súťaži mu chýba už len jedno, čo pred Španielom dosiahli iba Carlo Ancelotti a Sir Alex Ferguson. S jedinou porážkou z 20 stretnutí s nemeckým súperom v LM sa zdá, že tento míľnik je pre Guardiolu na dosah. Pravdepodobne to však nebude jednoduchá záležitosť, pretože skutočnosť, že Citizens vyhrali iba jeden z minulých šiestich európskych výjazdov, trochu kalí vodu a možno zasieva semienko pochybností do tímu, ktorý zatiaľ nedokázal získať vytúženú prvú trofej v milionárskej súťaži.

Inter – Benfica (streda 21:00, prvý zápas 2:0)

Tipy: Zápas 1 – 1.gól Inter – postup Inter

Inter Miláno, ktorý do odvety štvrťfinále Ligy majstrov vstupuje s dvojgólovým náskokom, je jednou nohou v semifinále. Víkendová šokujúca domáca porážka 0:1 s Monzou však ukázala, že Inter je na San Sire zraniteľný, takže sa bude musieť mať na pozore, aby odvrátil postup Benficy a zaistil si prvé semifinále LM od roku 2010. Vzhľadom na to, že Inter postúpil v 17 z 18 dvojzápasov v súťažiach UEFA, v ktorých zvíťazil vonku v prvom stretnutí, vyzerá to, že má dobré predpoklady na to, aby si zaistil účasť medzi štyrmi najlepšími. V skutočnosti by ste sa museli vrátiť do roku 2011 a k porážke 2:5 proti Schalke, kedy Inter naposledy prehral domáci zápas LM dostatočne veľkým rozdielom, ktorý by ho teraz vyradil po 90 minútach, takže Simone Inzaghi je pripravený stať sa prvým talianskym trénerom, ktorý dokáže Inter do semifinále najvyššej európskej súťaže od Eugenia Berselliniho (1980/81).

Benfica cestuje do Talianska takisto po šokujúcom neúspechu 0:1, keď v Primeira Lige podľahla Chavesu a predĺžila svoju sériu porážok vo všetkých súťažiach na tri zápasy. Pokiaľ nedávna forma nedáva Benfice veľkú nádej, potom skutočnosť, že v tejto sezóne už na talianskej pôde vyhrala, keď v skupinovej fáze porazila Juventus 2:1, určite áno. Radosť sa však proti talianskym súperom ukázala ako obmedzená, pričom toto víťazstvo proti Juventusu bolo jedným z iba štyroch na Apeninskom polostrove, oproti jedenástim prehrám. Na základe deväťzápasovej série neporaziteľnosti vo vonkajších stretnutiach LM sa zdá, že hostia majú dobré predpoklady na to, aby túto bilanciu vylepšili, ale vzhľadom na to, že iba jedno z týchto víťazstiev prišlo dostatočne veľkým rozdielom, aby sa vyhli mučeniu v podobe predĺženia a penált, môže sa stať, že Benfica bude pre svoje malé nádeje na postup potrebovať viac ako len 90 minút.

Toľko naše analýzy zápasov. Môžeš z nich čerpať alebo sa rozhodnúť podľa seba. Ako sa skončia odvety zápasov Ligy majstrov? Tipni si a využi pritom najlepšie kurzy, ktoré nájdeš na eTIPOS.sk!

TIPUJ LIGU MAJSTROV