Najprestížnejšia futbalová súťaž na svete, Liga majstrov, pokračuje odvetami osemfinále. V akcii bude ikonický Lionel Messi, ale aj slovenský futbalista Milan Škriniar.

Všetky zápasy si môžeš vychutnať s podaným tiketom v herni eTIPOS.sk. Nezabúdaj, že TIPOS ti prináša výrazne vynovenú stránku a ponuku, ktorej sa nedá odolať.

LIGA MAJSTROV, ODVETY OSEMFINÁLE

Bayern Mníchov – Salzburg

Tipy: Zápas 1 – viac gólov ako 2,5

Napriek nepresvedčivým výsledkom z posledných týždňov sú Bavori jasným favoritom, predsa len v tejto sezóne na vlastnom ihrisku vyhrali 13 zo 16 súbojov. Pri tipovaní zápasu nemusíš o nič prísť, TIPOS ponúka prvú Stávku bez rizika až do 50 eur! Stačí si tipnúť na tento, či iný zápas Ligy majstrov a ak ti tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

V tohtoročných 16 súťažných dueloch v Allianz Arene sa zverenci trénera Juliana Nagelsmanna dokázali aspoň dvakrát presadiť v dvanástich prípadoch, takže ďalšia ofenzívna šou Bayernu by nebola prekvapením. Zraneniami zdecimovaného Salzburgu nečaká prechádzka ružovou záhradou. Napriek tomu sa bude o senzáciu chcieť pobiť.

Naposledy sa akémukoľvek rakúskemu celku podarilo prejsť medzi osmičku najlepších tímov v TOP európskej súťažiach v sezóne 1984/85. Bez šance hostia zďaleka nie sú. Nielenže sa môžu oprieť o pomerne solídny výsledok z úvodného duelu, ale tiež držia sériu deviatich zápasov bez porážky, pričom ani raz v týchto stretnutiach neinkasovali viac ako raz.

Liverpool – Inter Miláno

Tipy: Zápas 1X – menej gólov ako 2,5 – viac gólov v 2.polčase

Liverpool je jednou nohou vo štvrťfinále Ligy majstrov. V prvom zápase si poradil u súpera s Interom Miláno 2:0 a udržal si tak stopercentnú bilanciu v milionárskej súťaži. Triumf proti Interu bol pre Reds siedmym v rade z aktuálnej série 12 víťazstiev po sebe, počas ktorej svojich súperov prestrieľali jasne 28:4 a udržali si osem čistých kont.

S hráčmi v modročiernej kombinácii sa Liverpool stretol na scéne najprestížnejšej európskej súťaže trikrát a vždy sa mohol po záverečnom hvizde pýšiť nulou v obrane. Rovnako ako Liverpool, tak aj Inter bojuje o titul v domácej súťaži. Na nadchádzajúci zápas sa síce futbalisti z mesta módy naladili nakladačkou do siete Salernitany 5:0, ale podľa bookmakerov sú jasným favoritom zverenci Jurgena Kloppa.

Ak niečo borci z Milána budú potrebovať, tak góly. V predchádzajúcich troch účastiach v osemfinále LM vždy vyhrali a teraz by si to potrebovali zopakovať. Nie však jednogólovým rozdielom, ako tomu bolo vo všetkých troch stretnutiach. Tento výsledok by totiž znamenal pre Nerazzurri konečnú.

Manchester City – Sporting Lisabon

Tipy: Zápas 1 – 1.gól Manchester City – viac ŽK Sporting L.

Osemfinálová odveta na Etihad Stadium v Manchestri už bude iba formalitou, keďže zverenci Pepa Guardiolu vyhrali v Lisabone prvý zápas vysoko 5:0. Citizens túžia po trofeji, ktorú ešte v klubovej histórii nikdy nezískali. Navyše sa na pohárový duel naladili víťazne v derby proti ManU, ktorí ovládli 4:1.

Presne v opačnej situácii je ich súper z Lisabonu, ktorý v súboji o titul v priebehu posledných týždňov stratil za dve remízy dôležité štyri body a prehral aj v domácom pohári, keď nestačil na FC Porto. Zostava Manchester City sa bude spoliehať na zničujúci útok. Veľa napovedal už prvý duel. Dva góly Silvu, jeden Mahreza, Fodena a Sterlinga hovoria jasnou rečou. Obrana Sportingu nemala šancu.

Pred domácim publikom si budú chcieť útočníci zastrieľať opäť. Sporting sa v útoku bude spoliehať najmä na domáceho hráča Paulinha, ktorý v tohtoročnej edícii Ligy majstrov strelil v 7 zápasoch 3 góly. Bolo by dobré, keby sa v tíme k nemu niekto pridal, žiaľ proti Manchestru City sa kvalitný partner nájde ťažko. Rozdiely v kvalite sú medzi tímami až príliš veľké a súper z Anglicka hrá vo veľkej pohode.

Real Madrid – Paríž St. Germain

Tipy: Zápas X – menej gólov ako 2,5 – polčas 1/ zápas X

Real Madrid v prvom zápase osemfinále v Paríži ťahal síce za kratší koniec a vcelku vyrovnaný duel prehral, no iba o jediný gól. Na domácom štadióne má však postup vo svojich rukách a publikum mu môže k postupu dopomôcť.

Parížania podali v prvom zápase kvalitný výkon a zaslúžili si vyhrať, do Madridu si nesú čisté konto, avšak ani to im vôbec nemusí stačiť na postup. Tréner Carlo Ancelotti bude mať k dispozícii všetkých hráčov a bude môcť počítať so svojimi najväčšími hviezdami ako sú Kroos, Modrič alebo Benzema. K najnebezpečnejším hráčom bude určite patriť Vinícius, ktorý v doterajších 35 zápasoch nastrieľal 16 gólov a pridal 11 asistencií.

Los Blancos má v LM bilanciu 5 výhier a 2 prehry. Zo 42 striel na bránu dal 14 gólov. PSG sa bude snažiť zopakovať výkon z prvého zápasu a minimálne streliť gól, aby to mal Real Madrid ťažšie. V minulom stretnutí Mbappé podal výborný výkon, ktorý devastoval ľavý kraj obrany a na konci zápasu rozhodol. V útoku pravdepodobne namiesto Neymara opäť nastúpi Di Mariá, spolu s Messim a Mbappém.

tipuj zápasy LM