Vianočné obdobie a striedanie rokov je spojené nielen so sviatkami, prázdninami a kopou dobrého jedla, ale pre hokejových fanúšikov tradične záver decembra symbolizuje aj juniorský šampionát. Mladí Slováci majú za sebou dva duely, dnes ich čaká Lotyšsko. Ako to dopadne? Tipni si!

Zverenci trénera Ivana Feneša majú po dvoch dueloch bilanciu 1 – 1. No a treba priznať, že je to prekvapenie. Milé. Po úvodnej prehre s Fínskom 2:5, kde sme boli jasne horší, prišla nečakaná, ale o to krajšia výhra nad jedným z top favoritov turnaja, výberom USA, 6:3.

Slováci predviedli, že tento rok je ich ofenzívna sila skutočne veľká. A to aj bez draftovej jednotky z poslednej sezóny NHL, Juraja Slafkovského, ktorého na turnaj neuvoľnil jeho tím z Montrealu.

TIPUJ SLOVÁKOV LIVE A ZÍSKAJ BONUS AŽ DO 30 €

Mužstvo tak ťahajú iní. Z pozície kapitána draftová dvojka Šimon Nemec, v obrane mu dobre sekunduje Maxim Štrbák, v útoku zas ukazujú svoje kvality takisto v 1. kole draftu vybraný Filip Mešár, trojgólový Peter Repčík, dravý Adam Sýkora, či veľké nádeje na najbližší draft – Dalibor Dvorský a Alex Čiernik.

Zaujímavosťou je, že po druhom dueli sa na turnaji predstavili už všetci traja brankári, ktorých má Slovensko k dispozícii. Proti USA zažiaril Adam Gajan, ktorý pochytal množstvo veľkých šancí súpera a vyhlásili ho za najlepšieho hráča slovenského tímu.

Veľkou smolou však je strata Samuela Honzeka, ktorý má dobrú sezónu, no po krvavom šráme na nohe dohral. Pauzovať má 4-6 týždňov.

Napriek jeho absencii by Slováci proti Lotyšom mali potvrdiť úlohu favorita. Po zápase s USA je ich pozícia razom iná. Triumf nad zámorským tímom upútal verejnosť, od mladých Slovákov sa razom očakáva viac.

TIPUJ ZÁPASY Z PONUKY A ZÍSKAJ KAŽDÝ DEŇ CASH BACK 5 €

Lotyši majú za sebou už tri zápasy na MS. Síce ani jeden nevyhrali, ale v ani jednom neprepadli. Na úvod dlho trápili Ameriku, potom boli necelé dve minúty od toho, aby zdolali Švajčiarsko. Napokon padli v nájazdoch. No a posledne prehrali s Fínskom 0:3. Na strely však vyhrali 31:29.

Slováci sa s Lotyšskom stretli aj v lete, na preložených MS, kedy vyhrali 3:2 na nájazdy. Bol to ich jediný triumf v skupine.

Výhra sa očakáva aj teraz, ale rozhodne v riadnom hracom čase. Ak zverenci trénera Feneša zahrajú aspoň spolovice tak dobre, ako proti USA, bude to triumf aj o viac gólov.

TIP TIPOSU:
Slovensko – Lotyšsko – 1

Prvá tretina: 1

Hcp: – 1,5 – 1

chcem tipovať