Skupinová fáza Ligy majstrov pomaly vrcholí. Kto si zabezpečí postup? Kto naopak príde o šancu hrať milionársku súťaž aj na jar? Tipni si na utorňajšie a stredajšie zápasy na eTIPOS.sk a využi pritom najlepšie kurzy na slovenskom trhu, ktoré nájdeš u nás.

LIGA MAJSTROV – SKUPINOVÁ FÁZA

UTOROK

Salzburg – Chelsea

Tipy: Zápas 2 – 1. gól Chelsea – viac gólov ako 2,5

Už tri remízy z úvodných štyroch zápasov v základnej skupine Ligy majstrov zapísal Salzburg, ktorý sa aj vďaka nim usiluje o postup z prvého miesta. Aby oň mohol bojovať aj v poslednom kole, nesmie prehrať s Chelsea. V rakúskej lige cez víkend bral bod po výsledku 0:0 so Sturmom Graz a udržal si tak prvé miesto v tabuľke.

Potom, čo zverenci Grahama Pottera v skupine E dvakrát skolili AC Miláno, majú postup do play-off na dosah. Istotu pred posledným stretnutím však budú mať iba v prípade trojbodového zisku. Chelsea cez víkend z konfrontácie s Manchestrom United brala len bod, keď Červení diabli na 1:1 vyrovnali v 94. minúte. Aj tak si ale Potter udržal neporaziteľnosť na lavičke londýnskeho celku. Salzburg neprehral v siedmich domácich zápasoch LM v rade, jeho séria sa však, podľa nás skončí. Bude to však tesné.

Dortmund – Manchester City

Tipy: Zápas X2 – viac gólov v 2. polčase – Haaland strelí gól

Veľmi dôležitý zápas čaká doma Borussiu Dortmund, ktorá zaostáva na druhom mieste v tabuľke práve pred dnešným súperom z Manchestru o tri body. Zostávajú iba dva zápasy a tak je určite o čo hrať! Prvý vzájomný duel na Etihad Stadium skončil lepšie pre Citizens, góly Stonesa a Haalanda otočili skóre v prospech favorita. V LM sa zverencom Guardilou darí, po troch víťazstvách ale prišlo zakopnutie na ihrisku Kodane, s ktorým sa nepočítalo. City po prehre s Liverpoolom si urobilo chuť víťazstvom 3:1 v Premier league nad Brightonom, Borussia rozstrieľala vo víkendovom bundesligovom kole Stuttgart vysoko 5:0. Zlomí ale svoje prekliatie proti anglickým tímom? Dortmund neporazil súpera z Premier League totižto v posledných deviatich pokusoch.

Inter Miláno – Viktoria Plzeň

Tipy: Zápas 1 – 1. polčas 1 – 1. gól Inter – polčas 1/zápas 1

Plzeňská Viktorka v skupine C skupinovej fázy Ligy majstrov zatiaľ veľa vody nenamútila. Prehrala všetky štyri zápasy a v tabuľke je bez bodu posledná so skóre 3:16. Inter síce vstúpil do súťaže prehrou 0:2 s Bayernom, potom ale dvakrát zvíťazil a po remíze v poslednom zápase na Barcelone si udržal druhé miesto. Pokiaľ bude ale chcieť stíhať na čele Bavorov, Plzeň musí bezpodmienečne poraziť. Plzeň si v domácej súťaži cez víkend poradila bez problémov s Baníkom Ostrava 3:1, milánskemu Interu vystrelil tri body v piatej minúte nadstaveného času na pôde Fiorentiny Armén Henrikh Mkhitaryan (3:4).

Septembrový duel v Plzni dopadol podľa papierových predpokladov. Džeko strelil gól ešte v prvom polčase, víťazstvo potvrdil druhým gólom po vylúčení Buchu Dumfries. Nerazzurri neprehrali päť duelov, z toho dva v LM.

STREDA

FC Barcelona – Bayern

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – viac gólov ako 3,5

Barcelona po remíze 3:3 s Interom Miláno už nemá svoj osud v Lige majstrov vo vlastných rukách, ale musí sa zamerať na víťazstvo vo svojich posledných dvoch skupinových zápasoch. Ak chce uspieť a pomstiť septembrovú prehru 2:0 Mníchove, musí bodovať naplno. Povzbudením môže byť víťazstvo 4:0 v La Lige nad Athleticom Bilbao.

Zverenci Xaviho su naladení útočne, keď už v prvom polčase strelili v priebehu desiatich minút tri góly. Dobrou správou je, že medzi strelcami nechýbal Lewandowski. Bayern sa naladil na zápas, v ktorom nemá čo stratiť víťazstvom v Bundeslige 2:0 na ihrisku Hoffenheimu. Úradujúci majstri Bundesligy dominovali proti Barcelone v posledných rokoch, vyhrali posledných päť zápasov, dvakrát v Španielsku a strelili v priemere 3,8 gólu na zápas.

Ajax – Liverpool

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – viac gólov v 2. polčase

Ašpirácie Ajaxu na postup zo skupiny A Ligy majstrov sa po prehre v posledných troch skupinových zápasoch výrazne znížili, takže zostal na treťom mieste a šesť bodov za druhým Liverpoolom. Toto je teda zápas, ktorý musia muži Alfreda Schreudera bezpodmienečne vyhrať. Sú v hernej pohode, o čom hovorí fakt, že vyhrali svoje posledné dva zápasy Eredivisie celkovým skóre 11:2.

Tri po sebe idúce víťazstvá Liverpoolu v skupine znamenajú, že potrebuje iba jediný bod z posledných dvoch zápasov, aby postúpil a pokračoval v rekorde Jürgena Kloppa. Vrásky fanúšikom Reds ale robí nemastný výkon cez víkend v Premier league, keď prehrali na ihrisku Nottinghamu Forest 0:1.

tipuj ligu majstrov