Slovenské futbalové kluby sú pred náročnou úlohou. Ak chcú uspieť v pohárovej Európe, minimálne dvaja musia nutne vyhrať. V najlepšej pozícii je pred odvetou Slovan. Uspeje proti Olympiakosu? Tipni si v eTIPOS.sk.

Najlepšie kurzy, bohatá ponuka predzápasových i LIVE stávok. To je vynovená ponuka, ktorú nájdu športoví fanúšikovia v ponuke stávkovky od eTIPOS.sk. V rámci inšpirácie ponúkame tipérom analýzy zápasov slovenských tímov v pohárovej Európe.

Slovan – Olympiakos (prvý zápas 1:1)

Tipy: Zápas X2 – 1.polčas 0:0 – 1. gól Olympiakos – menej gólov ako 2,5

Vo štvrtok sa predstaví v odvete semifinále kvalifikácie Európskej ligy Slovan, ktorý doma privíta Olympiakos. Očakáva sa vyrovnaný duel, ale favoritom na postup sú stále hostia. Slovan podobne ako Olympiakos vypadol v 3. predkole Ligy majstrov. Belasí  nezvládli domácu odvetu a po výhre v Budapešti 2:1 prehrali pred domácim publikom 1:4 s Ferencvárosom. Podobný neúspech zaznamenal aj Olympiakos, ktorý bol favoritom proti Maccabi Haifa a po remíze 1:1 v Izraeli doma prehral vysoko 0:4.

V Pireu Slovan nastúpil v úlohe outsidera a to pomerne veľkého, ale výkonom prekvapil a odniesol si skvelú remízu 1:1, pričom mal väčšie šance ako domáci tím, len bohužiaľ ich nevyužil. V domácej lige Slovan cez víkend zdolal hladko Skalicu 3:0. Grécky majster nie je v optimálnej pohode a nedávno menil trénera. Práve to by Slovan mohol využiť, ale svoj výkon musí zopakovať a nemôže hrať ustrašene ako doma proti Ferencvárosu.

Vzájomná bilancia z predošlých 5-tich duelov je lepšia pre Olympiakos, ktorý vyhral trikrát a dva zápasy skončili remízou. Predchádzajúci súboj v Grécku skončil trochu nečakanou remízou 1:1, 1. polčas, alebo zápas by sa mohol skončiť nerozhodne.

FCSB – DAC Dunajská Streda (prvý zápas 1:0)

Tipy: Zápas 1 – polčas 1/Zápas 1 – menej gólov ako 2,5

V odvete 3. predkola Európskej konferenčnej ligy sa predstaví Dunajská Streda na horúcej pôjde „Steauy“ Bukurešť. Domáci tím je favoritom na výhru a samozrejme aj na postup. DAC prešiel úvodnými dvoma predkolami naozaj hladko a súpera Cliftonville, Vikingur prevýšil najmä herne a gólovo. Cliftonville zdolal doma 2:1, v odvete vyhral 3:0. Vikingur vyprevadil zo súťaže dvakrát 2:0. Steaua prišla ako favorit, ale kurzy v úvodnom meraní síl boli vyrovnané. Pod výsledok sa podpísal bohužiaľ značnou mierou rozhodca, ktorý mal vylúčiť hráča Rumunov, nestalo sa tak a červenú kartu onedlho na to dostal domáci hráč. Z následnej štandardnej situácii inkasoval DAC gól a prehral smolne 0:1.

Streda v lige cez víkend remizovala 0:0 v Podbrezovej a je tak na 2. mieste tabuľky Fortuna ligy. Steaue sa vôbec nedarí v úvode sezóny v domácej lige, kde má po štyroch dueloch na konte len 3 body za 3 remízy a prehru. V predchádzajúcom kole remizovala 1:1 na trávniku Mioveni. V pposlednom zápase ukázala Steaua kvalitu, ale aj DAC hral tradične dobre a mal šance. V odvete to bude mať ťažké a viac veríme domácim.

Raków – Trnava (prvý zápas 2:0)

Tipy: Zápas 1 – 1. polčas 1 – menej gólov ako 2,5

Aj na posledného slovenského zástupcu v Európe Trnave čaká vo štvrtok odveta v rámci 3. predkola Európskej konferenčnej ligy a Spartak sa predstaví na trávniku poľského Rakow Čenstochová. Domáci sú v zápase veľký favorit na výhru. Trnava si v predchádzajúcom kole hladko poradila s ostrovným celkom Newtown a po domácej výhre 4:1 vyhrala aj vonku 2:1. Raków v poslednom kole vyprášil Astanu doma 5:0 a v odvete tiež vyhral 1:0.

Pred týždňom v Trnave sa odohral úvodný súboj medzi týmito celkami a lepšie z neho vyšli Poliaci, ktorí v zápase boli lepším celkom, mali väčšiu kvalitu a vyhrali zaslúžene 2:0. Trnavu teda v odvete čaká neľahká úloha, zvíťaziť rozdielom dvoch gólov a úprimne málokto tomu verí. Spartak cez víkend remizoval doma so Žilinou 2:2, keď prehrával už 0:2 a nedarí sa mu podľa predstáv vo Fortuna lige, kde je až na 6. pozícii so ziskom 5 bodov. Podstatne lepšie je na tom domáci Raków, ktorý má lepšiu formu, aj keď cez víkend v lige po dvoch výhrach prehral na trávniku Gorniku 0:1, pričom bol ale lepším tímom.

Predošlý zápas vyhral Rakow 2:0 a v odvete očakávame niečo podobné. Domáci tím bol futbalovejší, kvalitnejší a na ihrisku to bolo vidieť.

CHCEM TIPOVAŤ