Ide o všetko. Teraz alebo nikdy. Všetko alebo nič. Alebo inak, hrá sa Game 7. Slovenskí hokejisti stoja pred najväčšou výzvou na šampionáte v Helsinkách. Ak chcú po roku postúpiť do štvrťfinále, musia zdolať Dánsko. Podarí sa im to? Tipni si s TIPOSom!

Tak Dánsko aj Slovensko si v doterajšom priebehu skupiny sprvoti pripísalo „povinné“ víťazstvá. Severania na úvod turnaja deklasovali Kazachstan 9:1, s Talianskom sa vytrápili 2:1 (hoci na strely vyhrali 45:14), s Francúzskom vyhrali 3:0.

Slováci týchto súperov zdolali 4:3, 3:1 a 4:2. Dánsko však v pondelok získalo nečakané tri body, keď vyhralo 3:2 nad obhajcami majstrovského titulu z Kanady. Tento duel skomplikoval cestu Slovákov do štvrťfinále, pretože ak chcú postúpiť musia nutne vyhrať nad Dánskom v riadnom hracom čase a následne musí Kanada bodovať s Francúzskom. Cestu ďalej otvára zverencom Craiga Ramsayho aj výhra nad Dánskom o tri góly, ale tá sa javí skôr ako nepravdepodobná.

Slováci majú na turnaji svoj historicky najmladší tím. Juraj Slafkovský je v osemnástich rokoch najproduktívnejší hráč nášho tímu, má na konte už 7 bodov, navyše, zo všetkých hráčov nášho tímu má odohraných najviac minút. V tesnom závese za ním je i ďalší mladík Šimon Nemec. Priestor dostáva i sedemnásťročný benjamínok Adam Sýkora, ktorý strelil proti Taliansku víťazný gól.

Aj proti Dánom budeme potrebovať rýchlosť, dravosť, výbušnosť, obetavosť. Súper je totiž veľmi nepríjemný, bojovný a najmä bude hrať pre svoju legendu, Fransa Nielsena. Útočník, ktorý odohral v NHL takmer 1000 zápasov ohlásil, že šampionát vo Fínsku je jeho poslednou akciou v kariére.

Dáni majú celkovo kvalitný tím. Kvalitnejší ako vlani, kde sme ich po tuhom boji zdolali 2:0. V ich strede je okrem Nielsena Nikolaj Ehlers, ktorý pôsobí v NHL, v bránke sa budú Dáni spoliehať na kvality Sebastiana Dahma.

„Očakávam zápas, aký je proti nim typický. Hrajú osobnú obranu, majú rýchle protiútoky, sú nepríjemní a silní v súbojoch. Majú tiež veľmi dobrú presilovku, takže si musíme dať pozor na to, aby sme nefaulovali,“ povedal asistent trénera Andrej Podkonický.

Srdce hovorí pre Slovákov, hlava už taká istá nie je. Dáni majú kvalitu, Slovákov čaká najťažší zápas na turnaji. V riadnom hracom čase vyhrať nemusia.

TIP TIPOSU:
Slovensko – Dánsko – X2
Prvá tretina: X
Počet gólov: Menej ako 4,5

chcem tipovať