Futbalové súťaže v zahraničí majú po sezóne, no špičkový futbal na nás ešte čaká. Po finále Európskej ligy sa odohrá v stredu večer finále Konferenčnej ligy. Kto sa stane šampiónom? Tipni si na TIPOSBET.

Skvelé akcie, bonusy a zvýhodnenia v novom šate. To je TIPOSBET. Miesto, kde na nových hráčov čaká registračný bonus. Kto sa totiž zaregistruje a vloží si hráčske konto aspoň 10 €, hrá následne za 25 €.

Navyše. Kto si na svoj tiket umiestni aspoň 4 zápasy s kurzom 1,50, tomu navýšime automaticky výsledného kurzu až o 20%!

No a teraz sa už poďme pozrieť na predikciu zápasu finále Európskej konferenčnej ligy, kde na fanúšikov čaká stret talianskeho a anglického zástupcu.

Tipuj finále

EURÓPSKA KONFERENČNÁ LIGA – FINÁLE

Fiorentina – West Ham

Tipy: Zápas X – víťaz West Ham – viac gólov ako 2,5

Fiorentina a West Ham United naposledy získali veľkú európsku trofej v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, a tak jedno dlhé čakanie skončí. Stane sa tak v Prahe, keďže práve tu, na štadióne Slavie Praha, sa odohrá finále Európskej konferenčnej ligy.

Oba celky skončili vo svojich domácich ligách mimo pozície zaručujúce účasť v európskych pohároch, takže víťazstvo je pre nich jedinou cestou späť do Európy v budúcej sezóne. Taliani sa už zapísali do histórie, keď sa stali prvým tímom, ktorý sa dostal do finále všetkých štyroch hlavných súťaží UEFA, a teraz sa pokúsi vylepšiť svoju úspešnosť vo finále. Doteraz zdvihli nad hlavu trofej iba raz zo štyroch predchádzajúcich pokusov a to pri jednoznačnom víťazstve nad Rangers v roku 1961.

Zdá sa, že Fialky už hodili za hlavu sklamanie z Coppa Italia, ktoré utrpeli koncom mája proti Interu Miláno, a do tejto vrcholnej akcie vstupujú po dvoch následných výhrach v Serii A, ktorými zakončili domácu sezónu. Aby sa dostali tak ďaleko, museli sa prebojovať cez Bazilej, ktorý v semifinále vyradili až vďaka gólu Antonína Baráka v predĺžení po tom, čo prehrali prvý zápas doma. Prehrali aj domáci duel štvrťfinále s Lechom Poznaň, ale vzhľadom na to, že minulých šesť duelov EKL vyhrali na ihriskách súperov, mali by si byť istí ďalším pozitívnym výsledkom v neznámom prostredí.

Európska scéna je jasným vrcholom sezóny West Hamu po tom, čo v Premier League skončil až na 14. mieste a zo siedmich predošlých ligových stretov ovládol len dva. Postup do finále síce zvládol ľahšie ako jeho súper, ale proti talianskym protivníkom sa mu historicky nedarí, takže bude musieť prelomiť nové hranice, aby získal druhý európsky titul v histórii. Starší fanúšikovia Kladivárov si určite spomenú na porážku 0:1 v Anglo-talianskom pohári v roku 1975, čo bola jediná príležitosť, kedy sa tieto dva tímy stretli.

Odvtedy je to podobný príbeh, pretože v Pohári UEFA 2006/07 s Palermom West Ham dvakrát prehral, čo je jeho jediná ďalšia skúsenosť s talianskym tímom.

Oba tímy by mali byť v plnej sile, fanúšikov tak čaká veľký futbalový večer.

Tipuj finále