Jedna z najkvalitnejších futbalových líg sveta – ostrovná Premier League – má za sebou odohratých 17 kôl. Ďalšie pribudnú aj počas sviatkov, keďže na Britských ostrovoch futbal nikdy nespí. Ani na Vianoce.

V Anglicku sa za posledné dni diali veci. Duel medzi Bournemouthom a Lutonom nedohrali. Dôvodom bol kolaps obrancu Lutonu Toma Lockyera, ktorého museli odniesť z ihriska na nosidlách. Lockyer spadol na trávnik bez cudzieho pričinenia, duel po kolapse v 62. minúte prerušili. Rozhodca Simon Hooper poslal po inkriminovanom momente hráčov do šatne a po polhodinovom čakaní duel predčasne ukončil, o jeho ďalšom osude sa rozhodne za „zeleným stolom“.

Na čele ligy je Arsenal, iba bod stráca druhý Liverpool a tretia Aston Villa. Až na štvrtom mieste je obhajca Manchester City, ktorý prežíva menšiu krízu, keď z posledných piatich ligových zápasov dokázal vyhrať iba jeden, na Gunners stráca aktuálne päť bodov. Piaty je Tottenham. Do konca roka sa odohrajú ešte tri kolá, hrať sa bude aj počas sviatkov.

Kto si na náš web klikol prvýkrát a zaregistruje sa, môže hrať bez nervov. Ak tvoja prvá stávka bude nevýherná, vrátime ti celý vklad v podobe bonusu až do 50 € (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

Stávka musí byť podaná pred zápasom SÓLO, pričom si môžeš vybrať aj odvodenú stávku (počet gólov, 1. polčas, handicap a pod.).

Navyše, na nových hráčov čaká registračný bonus 15 €. Kto sa totiž registruje a založí si hráčske konto aspoň za 10 € hrá následne za 25 €.

A ktoré zápasy by nemali chýbať na žiadnom tikete?

Crystal Palacae – Brighton (štvrtok, 21. 12. o 21:00)

Tipy: Zápas 1X – 1. polčas X – viac gólov ako 2,5

Crystal Palace hostí Brighton a zároveň sa snaží vyhnúť siedmemu po sebe idúcemu duelu v Premier League bez víťazstva prvýkrát od série 12 súbojov bez víťazstva, ktorá stála bývalého kouča Patricka Vieiru jeho pozíciu v marci. Svoje posledné meranie síl však domáci zakončili v povzbudivej nálade, keď na Etihade vymazali dvojgólové manko a remizovali 2:2 s majstrovským Manchestrom City.

Forma Brightonu v posledných piatich kolách sa dá najlepšie popísať ako nevyvážená, keď cez uplynulý víkend nestačil na Arsenal (0:2). Prehral však iba jeden zápas s tímami, ktoré začínajú toto kolo v tabuľke pod ním – rovnako ako Palace – takže manažér Roberto De Zerbi by mohol dúfať, že toto je ideálny duel na to, aby sa jeho zverenci odrazili k lepším výsledkom. Pre priaznivcov oboch klubov to určite veľa znamená a sú to fanúšikovia Brightonu, ktorí si v poslednej dobe zaistili právo chváliť sa víťazstvom 1:0 v minulom vzájomnom zápase v marci. Vtedy išlo o štvrté vzájomné stretnutie v rade, ktoré prinieslo menej ako tri góly.

Aston Villa – Sheffield Utd. (piatok, 22. 12. o 21:00)

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas X – polčas X/zápas 1

Po chaotickom neskorom návrate do zápasu, keď minulý víkend vyhrala 2:1 proti Brentfordu, má Aston Villa šancu dočasne sa posunúť na čelo tabuľky Premier League víťazstvom nad najhorším Sheffieldom United. V tomto zápase Villans naplnili svoju prezývku, keď dostali priamo červenú kartu a päť žltých, vrátane jednej pre šéfa Unaia Emeryho, ktorý priznal, že musí posúdiť svoje správanie na striedačke. Napriek svojim prehreškom sú Emeryho muži, pokiaľ ide o domácu formu, na tom výborne, pretože sa vracajú do Villa Parku, kde sa momentálne tešia z klubového rekordu 15 domácich víťazstiev v lige v rade. Tento zápas pokračuje pred svojimi fanúšikmi po výhrach 1:0 nad Arsenalom a Manchestrom City, takže mnohí fanúšikovia budú dúfať, že im Villa Park môže darovať ďalšiu komplexnú výhru, podobne ako šesť výhier v rade.

Takémuto osudu sa snaží vyhnúť šéf Sheffieldu United Chris Wilder, ktorý zo svojich úvodných troch zápasov od dramatického návratu do klubu získal iba jedno víťazstvo. Je pravda, že Wilder čelil krstu ohňom porážkami proti Chelsea a Liverpoolu, a keď sa po Boxing Day rýchlo blíži súboj s Manchestrom City, intenzita ťažkých duelov je pre Blades neúprosná. Hosťom sa nepodarilo skórovať v posledných siedmich vzájomných zápasoch. Strelecky nevýrazný Blades inkasovali 13-krát, pričom skórovali iba raz v posledných štyroch zápasoch vonku.

West Ham – Manchester Utd. (sobota, 23. 12. o 13:30)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – viac gólov v druhom polčase

Súboj tabuľkových susedov, ktorých delí jediný bod sľubuje taktickú bitku o každý meter ihriska. V aktuálnej sezóne dokázali „Kladivári“ vyhrať doma polovicu ligových zápasov, či to bude stačiť proti ManU ukáže až samotný zápas, posledný vzájomný duel ovládol West Ham na svojom štadióne 1:0. Bilancia vzájomných zápasov ale hovorí jasne pre tím z Old Trafford, ktorý dokázal vyhrať päť zo siedmich spoločných meraní síl. Keď sa pozrieme na formu tímov, tento ukazovateľ tiež veľa napovie.

West Ham vyhral sedem z posledných desiatich súťažných zápasov, pokračuje aj v pohárovej Európe, keď ako víťaz skupiny postúpil priamo do osemfinále Európskej Ligy. Naopak ManU neprekročili svoj tieň, s bojmi o niektorú európsku trofej sa lúčia, keďže v skupine Ligy Majstrov skončili na poslednom a nepostupovom štvrtom mieste. Z posledných šiestich zápasov dokázali zverenci ten Haga vyhrať jediný.

Liverpool – Arsenal (sobota, 23. 12. o 18:30)

Tipy: Zápas 1X – 1.polčas X – viac gólov v 1.polčase

Šláger ako sa patrí. Druhý Liverpool privíta na beznádejne vypredanom Anfielde vedúci Arsenal, rivalov delí v tabuľke jediný bod. The Gunners môže veľmi mrzieť zbytočná prehra vo Villa Parku pred dvomi týždňami 0:1. Zverenci Jurgena Kloppa naposledy prehrali s Arsenalom na svojom štadióne v roku 2012, z posledných desiatich vzájomných meraní síl sa Liverpoolu podarilo vyhrať päťkrát, Arsenal iba raz.

Reds však vlastné ihrisko majú aktuálne ako nedobytnú pevnosť, z posledných dvanástich súťažných duelov vyhrali na Anfielde až jedenásťkrát, Arsenal predvádza u súperoch nevýrazné výsledky, tieto štatistiky však nemusia nič znamenať, všetci vedia, o čo sa hrá a súboje prvej štvorky bývajú vždy nevyspytateľné.

Wolverhampton – Chelsea (nedeľa, 24. 12. o 14:00)

Tipy: Zápas 2 – 1.polčas X – viac rohov v zápase Chelsea

Desiata Chelsea cestuje cez Vianoce na ihrisko trinásteho Wolverhaptonu, domáci v prípade úspechu môžu v tabuľke svojho súpera dostihnúť. Chelsea bude povzbudená postupom do semifinále Ligového pohára, keď v jedenástkovom rozstrele vyradila Newcastle s Dúbravkom v bráne. Posledný vzájomný duel ovládli doma Wolves výsledkom 1:0, pred tým však prehrali na Stamford Bridge rozdielom triedy 0:3, predošlé tri zápasy skončili remízou. Lepšia forma je na strane Chelsea, tá dokázala vyhrať tri z piatich posledných zápasov, naopak zverencom Garyho O’Neila sa to podarilo iba jediný raz, aj to proti nevýraznému Burnley. Podarí sa hosťom vyhrať na Štedrý deň a dopriať si tak najkrajší darček?

Chcem tipovať