Srbský tenista Novak Djokovič vstúpil do Australian Open ako čerstvý držiteľ ocenenia v ankete Balkánsky športovec roka 2023. Celkovo sa mu to podarilo po rekordný ôsmy raz. Tridsaťšesťročný Srb získal v uplynulej sezóne tri grandslamové tituly na Australian Open, Roland Garros a US Open a rok zakončil ako líder rebríčka ATP.

V hlasovaní predstihol krajana a basketbalistu Nikolu Jokiča, ktorý sa stal najužitočnejším hráčom počas minuloročného finále NBA. V ňom jeho Denver Nuggets triumfoval nad Miami Heat a získal prvý titul v zámorskej profilige. Na treťom mieste sa umiestnil bulharský basketbalista Alexandar Vezenkov.

V jubilejnom 50. ročníku balkánskej ankety, ktorú tradične organizujú národné tlačové agentúry Albánska, Bosny a Hercegoviny, Bulharska, Čiernej Hory, Grécka, Chorvátska, Macedónska, Rumunska, Srbska a Turecka, tento rok figurovalo 58 športovcov.

ZÍSKA ĎALŠÍ TITUL?

A práve Djokovič je stopercentne pripravený na obhajobu titulu na Australian Open. Minulý týždeň si v dueli tímového United Cupu privodil menšie zranenie pravého zápästia, no podľa vlastných slov je už úplne fit.

Srba museli vo štvrťfinálovom stretnutí United Cupu proti domácemu Alexovi de Minaurovi v Perthe dvakrát ošetrovať. „Už je to v poriadku. Zápästie je v dobrom stave, mal som od zápasu proti de Minaurovi dostatok času na zotavenie. Trénoval som bez bolesti, všetko vyzerá v poriadku. Som fit a pripravený,“ vyhlásil Djokovič. Ten už prešiel cez 1. kolo, hoci vôbec to nebola jasná záležitosť.

V úvodnom kole ako nasadená jednotka zdolal 18-ročného chorvátskeho kvalifikanta Dina Prižmiča po tuhom boji 6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:4.

„Dino si zaslúži veľký potlesk, na svoj vek pôsobí neuveriteľne vyzretým dojmom. Ukázal silnú mentalitu, dal mi poriadne zabrať. Páči sa mi, ako využíva celý dvorec, všetky uhly. Chcel by som byť v jeho trénerskom štábe, lebo má veľký potenciál. Som rád, že náš duel sledoval v lóži aj Andre Agassi, je to veľká legenda. Mám teraz dva dni, aby som sa čo najlepšie pripravil na ďalší zápas,“ povedal Novak.

Srb má z Australian Open rekordných desať titulov, v Melbourne Parku ťahá 28-zápasovú víťaznú sériu. V roku 2022 tam nedostal možnosť štartovať, ako nezaočkovaného proti koronavírusu ho deportovali z krajiny.

Podarí sa Djokovičovi obhájiť titul? Tipni si na TIPOSBET.

Ak si podáš na Australian Open ľubovoľné LIVE stávky z našej ponuky, môžeš získať od pondelka do piatka denne bonus 5 €. Spolu tak môžeš získať až 50 €!

Ako na to?

Natipuj si počas Australian Open (pondelok – piatok) tiket s vkladom aspoň 10 €. Tiket musí obsahovať aspoň 2 LIVE udalosti. Celkový kurz tiketu po vyhodnotení musí byť 2,00 a viac a tiket musí byť vyhodnotený ako prehratý.

Bonus 5 € získaš, ak prehráš dokopy na svojich tiketoch minimálne 10 €.

Čo ťa čaká okrem toho?

Kto si na náš web klikol prvýkrát a zaregistruje sa, môže hrať bez nervov. Ak tvoja prvá stávka bude nevýherná, vrátime ti celý vklad v podobe bonusu až do 50 € (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

Stávka musí byť podaná pred zápasom SÓLO, pričom si môžeš vybrať aj odvodenú stávku.

Navyše, na nových hráčov čaká registračný bonus 15 €. Kto sa totiž registruje a založí si hráčske konto aspoň za 10 € hrá následne za 25 €.

V MELBOURNE ZAČALI UŽ V NEDEĽU

Tenisové organizácie ATP a WTA sa rozhodli skrátiť večerný program na turnajoch, aby sa menej zápasov končilo v neskorých nočných hodinách.

Program zápasov tak štartuje najneskôr o 19.30 h, jednotlivé zápasy sa nemôžu začať po 23.00 h. Zápasy, ktoré nemôžu odštartovať na kurte pred 22.30 h, sa presunú na náhradný kurt. Výnimky budú len v prípade výnimočných poveternostných podmienok a s povolením jednej či druhej federácie.

Po vlne kritiky navyše odštartoval Australian Open prvýkrát už v nedeľu namiesto pondelka, aby sa zápasy rozložili na viac dní. „Ak hráme päť setov, môže to trvať až do druhej rána. To nie je zdravé pre hráčov, ktorí takéto zápasy vyhrajú a na druhý deň musia hrať znova,“ povedal o náročnom programe Alexander Zverev.

BEZ NADALA

V Melbourne štartuje veľa hviezd, chýba však španielsky tenista Rafael Nadal. Tridsaťsedemročný veterán utrpel mikrotrhlinu svalu len necelý týždeň od svojho súťažného návratu po ročnej absencii spôsobenej zranením bedrového kĺbu. Nadal uviedol, že nové zranenie nesúvisí s predošlými zdravotnými problémami. Vo svojich vyjadreniach na sociálnej sieti však uviedol, že sa do súťažného kolotoča čoskoro vráti.

„Po príchode do Melbourne som mal možnosť podstúpiť magnetickú rezonanciu, ktorá odhalila mikrotrhlinu na svale, nie je to však v tej istej časti, s ktorou som mal problémy. To je dobrá správa. Momentálne nie som pripravený súťažiť na maximálnej úrovni päťsetových duelov. Letím späť do Španielska, aby som navštívil svojho lekára, absolvoval liečbu a odpočinul si,“ uviedla bývalá svetová jednotka na sociálne sieti X.

V mužskom pavúku nechýba medzi favoritmi Carlos Alcaraz či ruské duo Medvedev, Rublev, ako aj mladý Talian Sinner. Potrápi alebo zastaví niekto z nich Djokoviča?

A čo ženský pavúk? Získa titul nasadená jednotka Iga Swiateková z Poľska, Bieloruska Arina Sobolenková či Kazaška Jelena Rybakinová? Nechajme sa prekvapiť.

Jedno je však isté. Australian Open si najlepšie užijete s podaným tiketom na TIPOSBET.

A nezabudni na možnosť získať denný bonus 5 €.

Tipuj Australian Open