Cestovať a podať si LOTO z neznámych kútov Slovenska? Šancu vyhrať milióny máte odvšadiaľ! Ruku na srdce. Kto pozná Slovensko takým spôsobom, že bez problémov identifikuje, kde sa nachádza socha Ježiša Krista podobná tej v brazílskom Riu, Asfaltový lom, či Kostol svätej Margity Antiochijskej? Naša krajina ponúka množstvo krás, ktoré stoja za spoznanie. Navyše, z každého kútu Slovenska sa dá hrať o rozprávkovú výhru v hre LOTO.

V prvom poradí národnej lotérie je v jackpote fantastická výhra . Vďaka širokým možnostiam ako si podať lotériový tiket – cez mobil, tablet, počítač, aplikáciu či SMS sa dá hrať LOTO naozaj odvšadiaľ a popritom obdivovať krásy Slovenska.

Vybrali sme pre vás päť inšpirácii na úžasné miesta našej krajiny.

KOSTOL SV. MARGITY ANTIOCHIJSKEJ

V malej obci na hraniciach s Českom, v Kopčanoch, stojí Kostol svätej Margity Antiochijskej. Maličký, na prvý pohľad nevýrazný historický kostolík je slovenským unikátom. Jeho základy sú totiž viac ako 1000 rokov staré! Napriek tomu je kostolík zachovalý. Kostolík nájdete uprostred poľa. Ideálne miesto na romantické fotky pre zaľúbené páry.

ASFALTOVÝ LOM

Nezbudská lúčka neďaleko Žiliny, ukrýva európsky unikát. Je ním jediný lom na ťažbu prírodného asfaltu v celej Európe. Už viac ako 70 rokov je však zatopený a slúži už len ako turistická atrakcia a lovný revír pre rybárov.

KATARÍNKA

V lesoch nad obcami Naháč či Dechtice v Trnavskom kraji sa nachádzajú ruiny kláštora Katarínka. Kostol a Kláštor svätej Kataríny Alexandrijskej (odtiaľ názov Katarínka) bol založený v roku 1618 na mieste, kde sa podľa legendy zjavovala svätá Katarína mladému grófovi a pustovníkovi Jánovi Apponyimu. Kláštorný komplex je postavený v ranobarokovom štýle s neskorogotickými prvkami. Jeho staviteľom bol Talian Pietro Spazzo. V 17. storočí kláštor niekoľkokrát poškodili turecké vpády či cisárske vojská, no vždy bol opätovne zrekonštruovaný. V dôsledku jozefínskych reforiem bol v júli 1786 kláštor zrušený. Mnísi museli toto miesto opustiť, inventár prevzali okolité kláštory a obce a stavba začala chátrať. Dnes slúži ako príjemné miesto na opekačku.

LIPTOVSKÁ TEPLIČKA

Vedeli ste, že ak by sa filmári snímok o Pánovi Prsteňov nemohli premiestniť na Nový Zéland, pokojne by mohli prísť natáčať ďalšie fantazijne filmy aj na Slovensko?

V obci Liptovská Teplička sa totiž nachádzajú desiatky pivníc, ktoré sa podobajú na obydlia u protinožcov. Sú zasadené priamo do miestnych svahov a ak patríte k priaznivcom Tolkienových príbehov, táto hobitia dedinka vás určite dostane.

hrať loto