Vo futbalovej Lige majstrov ide do tuhého. V utorok a v stredu sa hrajú dokopy štyri zápasy štvrťfinále milionárskej súťaže. Medzi osmičkou najlepších sú až tri talianske tímy, a teda v hre aj Milan Škriniar a Stanislav Lobotka. Bude sa im dariť? Tipni si na eTIPOS.sk!

LIGA MAJSTROV ŠTVRŤFINÁLE

Benfica – Inter Miláno (utorok, 21:00)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 2,5

Porážka 1:2 s Portom v piatkovom zápase Primeira Ligy bola veľkou premárnenou príležitosťou pre Benficu, ktorá mala šancu zvýšiť svoj náskok na čele tabuľky na takmer nedosiahnuteľnú úroveň. Teraz je však náskok už len na úrovni 7 bodov.

Dnes musí Benfica zabudnúť na domáce zakopnutie a rýchlo sa zamerať na Ligu majstrov, kde sa bude usilovať o vylepšenie svojej pôsobivej domácej bilancie proti talianskym klubom (7 víťazstiev), keď do mesta príde Inter Miláno. Získanie výhody prvého zápasu v tomto štvrťfinále bude pravdepodobne kľúčom k šanciam Benficy na postup. Orly sú v dobrej pozícii, keď z posledných 25 európskych duelov na vlastnej pôde prehrali iba tri. Zlovestné je, že jedna z týchto porážok prišla práve v tejto fáze minuloročnej sezóny LM, a aby sa pridala ďalšia neistota, Benfica stratila všetkých päť svojich štvrťfinálových duelov v ére LM.

Víťaz ušatej trofeje z roku 2010 má v tejto fáze podobne neuspokojivú bilanciu, keď v štyroch zo šiestich štvrťfinálových súbojov vypadol na tejto prekážke. Ani na domácej scéne sa Interu príliš nedarí – piatková remíza 1:1 so Salernitanou mu zaistila, že zostane mimo najlepšej štvorky Serie A, keď v lige nevyhral už štyri kolá v rade. Interu sa však podarilo niečo, čo sa nepodarilo v piatok Benfice, a to poraziť Porto, pričom talianski giganti vyradili svoje portugalské náprotivky v osemfinále. Postup bol zásluhou domáceho víťazstva a Inter bude pravdepodobne potrebovať ďalší takýto triumf budúci týždeň v Miláne, ak tu chce postúpiť, pretože iba raz vyhral vonku proti portugalskému súperovi z desiatich pokusov.

Manchester City – Bayern Mníchov (utorok, 21:00)

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas 1X – viac gólov v 2.polčase

Tréner Manchestru City Pep Guardiola vymenil takmer pred siedmimi rokmi kreslo v Bayerne Mníchov za anglické a odvtedy vyhral takmer všetky možné trofeje – okrem Ligy majstrov. Citizens sú v tohtoročnej sezóne favoritmi na zisk slávneho ušatého pohára a vďaka osemzápasovej víťaznej sérii vo všetkých súťažiach by mali mať pred prvým štvrťfinálovým stretnutím vysoké sebavedomie. Potom, čo City pod Guardiolovým vedením skončili šiestykrát za sebou na prvom mieste v skupine LM, budú dúfať, že sa v tomto dueli presadia a predĺžia svoju pôsobivú sériu 24 stretnutí bez porážky v európskych domácich súbojoch. V skutočnosti sa City môžu zapísať do histórie, pretože ďalšia výhra alebo remíza vytvorí nový rekord v najdlhšej domácej neporaziteľnosti v LM zo všetkých anglických tímov.

TIPUJ LIGU MAJSTROV A NAVÝŠ SI VÝHRU AŽ O 100%

Mužom, ktorý chce túto sériu ukončiť, nie je nikto iný ako Thomas Tuchel, bývalý manažér Chelsea, ktorý City slávne porazil vo finále najslávnejšej súťaži v roku 2021. Tuchelové ambície, že chce po príchode do Bayernu Mníchov vyhrať všetky trofeje, boli rýchlo zmarené, keď jeho tím prehral s Freiburgom v domácom pohári. Víkendová ligová výhra 1:0 proti rovnakému súperovi ho síce udržala na ceste k rekordnej jedenástej bundesligovej korune v rade, ale dokonalá sezóna z toho už nebude.

Bayern je však napriek tomu odhodlaný a pripravený uspieť v Lige majstrov. Bavorský klub vypadol v tejto fáze LM v každej z minulých dvoch sezón a od ročníka 2008/09 mu hrozí, že sa do semifinále nedostane tretíkrát v rade. Avšak skutočnosť, že Bayern si pripísal dobrý výsledok z piatich z posledných siedmich súbojov na trávnikoch súperov proti anglickým súperom, by mala zvýšiť jeho nádeje.

AC Miláno – Neapol (streda, 21:00)

Tipy: Zápas X – 1. gól Neapol – V oboch polčasoch rovnako gólov

Štvrťfinále sľubuje veľkolepý zážitok, pretože dvaja z troch zostávajúcich talianskych tímov v súťaži sa prvýkrát stretnú na európskej scéne. AC Miláno je v tejto fáze LM prvýkrát po jedenástich rokoch a bude sa chcieť ujať dôležitého vedenia, ale iba s jedným víťazstvom v deviatich domácich súbojoch proti vedúcemu tímu Serie A Neapolu ho čaká ťažká skúška. Napriek tomu si červeno-čierni zdvihli sebavedomie vďaka pozoruhodnému víťazstvu 4:0 na ihrisku Neapola na začiatku tohto mesiaca. Po ňom síce nasledovala neuspokojivá domáca remíza s Empoli, ale ďalšie čisté konto bolo pozitívom. Práve nuly vzadu sú do značnej miery témou milánskej cesty Ligou majstrov, kedy sa prvýkrát od ročníka 2004/05 snažia získať piate čisté konto v súťaži.

Neapol po ťažkej prehre s AC cez víkend skolil Lecce 2:1, čo je zhodou okolností rovnaký výsledok, akým predtým v sezóne vyhral v Miláne. Tento sobotný úspech udržal jeho osemnásťbodový náskok na čele ligy, takže s ligovým titulom takmer vo vrecku sa „modrí“ môžu plne sústrediť na toto meranie síl. Pre Neapol ide o historický moment, ešte nikdy nehrali štvrťfinále Ligy majstrov. Forma zverencov Luciana Spallettiho je v poslednej dobe veľmi pôsobivá, čo podčiarkuje fakt, že vyhrali osem zápasov v rade a v každom z nich skórovali aspoň dvakrát.

Ich dva góly tu na začiatku sezóny boli prvým prípadom, keď skórovali aspoň dvakrát v siedmich vzájomných konfrontáciách proti Rossoneri na jeho ihrisku, ale ako najofenzívnejší tím v tomto ročníku s 25 strelenými gólmi by mohla byť k videniu ďalšia prestrelka. Hosťom však bude chýbať ofenzívna hviezda, Nigérijčan Viktor Osimhen. Zvládne to tím, kde pôsobí aj Stanislav Lobotka napriek tomu?

Real Madrid – Chelsea (streda, 21:00)

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Real – viac rohov Real Madrid

Vo „vyraďovačke“ sa tretíkrát v rade stretnú Real Madrid a Chelsea, pričom víťazi posledných dvoch zápasov si vlani došli pre trofej. Vzhľadom k tomu, že sa obom tímom v tohtoročnom ligovom ročníku nedarí a cez víkend prehrali jednogólovým rozdielom, budú pravdepodobne vrhať všetky sily na to, aby vyhrali hlavnú európsku klubovú súťaž a zachránili tak svoje nie vydarené ligové sezóny. B

Biely balet bol v sobotu večer zničený Villarrealom (2:3), čo bola porážka, ktorá reálne ukončila ich nádeje na udržanie titulu v La Lige. Šanca získať rekordný 14. titul v LM však stále žije a je dosť reálna. Vzhľadom na to, že Ancelottiho zverenci vyhrali predchádzajúce štyri stretnutia s anglickými klubmi, vrátane minuloročného finále proti Liverpoolu, by sa príchodu Chelsea rozhodne báť nemali.

VLOŽ PO REGISTRÁCII 10 € A TIPUJEŠ LIGU MAJSTROV AŽ ZA 25 €

Trápenie londýnskeho klubu v Premier League pokračovalo aj cez víkend, keď ju dočasný manažér Frank Lampard nedokázal vrátiť na víťaznú vlnu ani proti Wolves (0:1).

V minulej sezóne Chelsa triumfovala v Madride vo štvťfinále 3:2 po predĺžení, hoci nakoniec celkové skóre hovorilo v ich neprospech – 4:5. Na španielskej pôde neprehrali od marca 2018, čo zahŕňa dve návštevy španielskej metropoly, kde sa stretli s Realom Madrid. V prvom stretnutí osemfinále v Nemecku však boli porazení Dortmundom 0:1, takže si nemôžu nič vyčítať, najmä preto, že z predošlých 13 súťažných zápasov na ihriskách súperov vyhrali iba jeden!

Kto uspeje v súboji gigantov teraz? Tipni si na eTIPOS.sk a využi pritom najlepšie kurzy na slovenskom trhu.

TIPUJ LIGU MAJSTROV