Milan Škriniar, aktuálne najlepší slovenský futbalista, definitívne dohrá aktuálnu sezónu v milánskom Interi. Následne sa presunie do veľkoklubu menom Paríža St. Germain.

Kapitán slovenskej reprezentácie podpísal s parížskym veľkoklubom cez víkend zmluvu, podľa ktorej odíde z Milána v lete ako voľný hráč. Prestup slovenského zadáka sa mohol odohrať už teraz, ale napokon stroskotal. Podľa šéfa exekutívy talianskeho klubu Beppeho Marottu mal konečné slovo v rozhodovaní samotný hráč.

Inter si chcel 27-ročného obrancu udržať, no rokovania o predĺžení zmluvy neboli úspešné. V Paríži Saint-Germain zarobí Škriniar slušných 9 miliónov za rok. K tomu sa pridajú bonusy vo výške minimálne dvoch miliónov. Samozrejme, hráč si zaručil aj značný podpisový bonus, očakáva sa, že táto suma neklesne pod 16 miliónov eur.

Škriniarov odchod do PSG môže byť právom považovaný za jeden z najväčších transferov slovenskej futbalovej histórie porovnateľný s pôsobením Petra Dubovského v Reale Madrid či Martina Škrtela v Liverpoole.


REKORD PREMIER LEAGUE

V práve skončenom prestupovom okne, ktoré sa uzavrelo o polnoci, sme sa dočkali prekonania viacerých rekordov aj v rámci najvyššej anglickej súťaže – Premier League.

Iba Chelsea v januári minula viac ako súčet všetkých klubov Bundesligy, La Ligy, Serie A a Ligue 1 spolu. Neuveriteľné, čo poviete?

TIPUJ PREMIER LEAGUA S 1. STÁVKOU BEZ RIZIKA AŽ DO 50 €

Ale poďme pekne po poriadku. Tímy Premier League v sezóne 2022/23 minuli na transfery celkovo 2,8 miliardy libier. Dohoda Chelsea za 121 miliónov eur za argentínskeho záložníka Benficy Enza Fernandeza zvýšila celkové výdavky klubov najvyššej súťaže v januári na rekordných 815 miliónov libier. Len v deň uzávierky prestupov sa minulo viac ako 275 miliónov libier.

Hlavnou udalosťou posledných hodín bol príchod Fernandeza do Chelsea, keď Blues prekonali britský rekord v prestupoch – predtým Manchester City zaplatil 100 miliónov libier za Jacka Grealisha v roku 2021. Čerstvý majster sveta by mal výrazne oživiť útok Chelsea.

NÁKUPY, NÁKUPY, NÁKUPY

Činili sa však aj ďalšie kluby. Tottenham získal obrancu Pedra Porra zo Sportingu Lisabon, z klubu odišla dvojica hráčov – Matt Doherty a Djed Spence.

Líder Premier League Arsenal sa posilnil o talianskeho záložníka Jorginha z Chelsea za 12 miliónov libier, zatiaľ čo štvrtý Manchester United si vzhľadom na dlhodobé zranenie Christiana Eriksena, požičal rakúskeho záložníka Marcela Sabitzera z Bayernu Mníchov.

Pomerne prekvapujúcim ťahom je odchod obrancu Joao Cancela z Manchestru City do Bayernu Mníchov na hosťovanie do konca sezóny s opciou na trvalý prestup.

TIPUJ BAYERN S KURZOVÝM ZVÝHODNENÍM AŽ DO 100%

Maročan Hakim Ziyech, jedna z hviezd nedávnych MS, napokon nezamieri z FC Chelsea na hosťovanie do Paríža St. Germain. Vedenie Ligue 1 transfer zamietlo, podľa PSG stroskotal pre administratívne problémy na strane anglického klubu.

MENILO SA AJ NA SLOVENSKU

Prestupy neobišli ani Slovensko a ďalších slovenských hráčov. Bosniansky futbalista Alen Mustafič opúšťa káder úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava. Dvadsaťtriročný stredopoliar prestúpil do dánskeho Odense Boldklub, ktorý v najvyššej domácej súťaži zimuje na piatom mieste.

Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda odišiel z 1. FC Kolín na hosťovanie do Hellasu Verona. V tíme účastníka talianskej Serie A strávi zvyšok tejto sezóny.

Ktorý z prestupov zaujal futbalových nadšencov najviac? Napíšte nám do komentáru na našich sociálnych sieťach a nezabudnite, že na eTIPOS.sk nájdete širokú ponuku zápasov elitných, ale aj menej sledovaných futbalových líg z celého sveta.

 

tipuj top ligy