Futbalisti Slovana Bratislava majú na dosah ruky európsku jar. Ak vyhrajú v poslednom zápase konferenčnej ligy na ihrisku Vilniusu ovládnu svoju skupinu. Stále však môže pre nich zaujímavé dobrodružstvo aj skončiť. Ako to dopadne? Tipni si na eTIPOS.sk.

Najlepšie kurzy na slovenskom trhu, ale aj možnosť získať týždennú odmenu až 350 €. Kto totiž trafí tiket s najvyšším kurzom za sedem kalendárnych dní získa od nás bonus až 350 €! Lákavé, čo povieš? Bude na tikete týždňa aj zápas Slovana? Nechajme sa prekvapiť.

tipuj slovan

EKL – SKUPINOVÁ FÁZA

Žalgiris – Slovan Bratislava
Tipy: Zápas X2 – 1.polčas X – viac gólov ako 2,5

Žalgiris vstal v minulom kole Európskej konferenčnej ligy z mŕtvych a na pôde vtedy vedúceho Bazileja vybojoval napriek dvojgólovej strate remízu 2:2. Stále sa tak môže v prípade víťazstva stať vôbec prvým litovským celkom, ktorý postúpi do vyraďovacej fázy európskych pohárov. Domáci čakajú v januári oslavy 700. výročia založenia klubu a postup by bol tým najlepším darčekom. K tomu bude ale potrebné, aby Bazilej neprehral v ďalekom Jerevane a skončil na prvom mieste.

Ďalšia možnosť je už veľmi komplikovaná a síce tá, že tri celky budú mať na druhom mieste osem bodov a rozhodovať budú vzájomné zápasy, skóre a dosť možno aj strelené góly. To by ale pre Žalgiris neznamenalo nič dobré – pred štartom tohto kola dal len štyri góly, čo je najmenej v celej skupine.

Podstatne jednoduchšia je úloha Slovana Bratislava. Tomu stačí podobne ako v prvom vzájomnom stretnutí uhrať remízu a zaistí si účasť vo vyraďovacej fáze. Hrať na nerozhodný výsledok by sa ale nemuselo vyplatiť – v prípade prehry totiž Slovan skončí, pretože okrem Žalgirisu by ho preskočila aj buď Bazilej alebo Jerevan (ten vďaka lepšiemu skóre zo vzájomných súbojov).

Držiteľ Pohárov víťazov pohárov z roku 1969 sa ale po troch ligových výhrach v rade drží na čele domácej súťaže a sebavedomie mu chýbať nebude. Na remízy navyše nie je vonku v európskych pohároch zvyknutý a v posledných piatich prípadoch bral všetko alebo nič. Slovan tak verí, že na piaty pokus už v tomto storočí zo základnej skupiny na európskej scéne postúpi.

V každom z predchádzajúcich štyroch vonkajších zápasov Slovana v EKL udržal víťazný tím čisté konto. Slovan bude bez zraneného Tigrana Barseghyana, ktorý má zlomenú nohu, no i tak by mu nemal postup ujsť pomedzi prsty.

tipuj slovan