Futbalová sezóna v roku 2024 sa rozbieha aj v európskych súťažiach. Vo štvrtok sa ocitne v akcii bratislavský Slovan, ktorého čaká úvodný duel vo vyraďovacej fáze Konferenčnej ligy. Súperom mu bude rakúsky Sturm Graz. Ako sa skončí tento duel? 

Ešte predtým, ako prejdeme na analýzu zápasu, sa pozrime na pripravené promo akcie.

Kto si na náš web klikol prvýkrát a zaregistruje sa, môže tipovať bez nervov. Ak tvoja prvá stávka bude nevýherná, vrátime ti celý vklad v podobe bonusu až do 50 € (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €). Stávka musí byť podaná pred zápasom SÓLO, pričom si môžeš vybrať aj odvodenú stávku (počet gólov, 1. polčas, handicap a pod.).

Navyše, na nových hráčov čaká registračný bonus 15 €. Kto sa totiž registruje a založí si hráčske konto aspoň za 10 € hrá následne za 25 €.

A teraz až do piatka vyhrávaš o 10% viac. Využi HOREKURZ – natipuj si na tiket aspoň 2 ľubovoľné udalosti (aspoň 1 musí byť LIVE) s celkovým kurzom aspoň 5,00 a výhru na tikete ti automaticky navýšime o 10%.

Sturm Graz – Slovan Bratislava

Tipy: Zápas X – polčas X – oba tímy strelia gól

Rakúsky Sturm Graz bude hrať v pohárovej Európe na jar po prvýkrát po viac ako dvoch desaťročiach. Domáci v tomto kalendárnom roku ešte neprehrali v súťažných zápasoch a momentálne sú v tesnom súboji so Salzburgom na čele rakúskej Bundesligy, ale pohľad na ich nedávny európsky rekord je pre divákov ťažký. Je to preto, že Sturm prehral posledné tri kontinentálne zápasy bez toho, aby čo i len skóroval, a v tejto sezóne ešte nevyhral domáci zápas v Európe, čo je nelichotivá forma, ktorá by mohla spochybniť ich ďalší postup.

Nedávne európske trápenie by mali zvýšiť morálku v Slovane Bratislava, ktorý sa podobne ako ich hostitelia v tejto sezóne predstavil vo všetkých troch európskych súťažiach. V skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy skončili „belasí“ na druhom mieste za Lille s tromi víťazstvami na konte a teraz sa budú snažiť dostať sa do ďalšej fázy tejto súťaže počas druhej sezóny.

Najúspešnejší slovenský klub sa bude musieť zaobísť bez svojej najväčšej opory, ktorou bol hviezdny Aleksandar Čavrič. Po odchode srbského útočníka do Japonska sa klub posilnil o luxemburského reprezentanta Gersona Rodriguesa. Slovenský majster sa s 28-ročným útočníkom dohodol na ročnom hosťovaní. Žiadne iné veľké meno do Slovana neprišlo, čo bolo veľkým sklamaním nielen pre fanúšikov, ale aj realizačný tím.

TIPUJ SLOVAN LIVE A VYHRAJ O 10% VIAC

V príprave na jarnú časť sezóny odohral slovenský zástupca 5 zápasov s bilanciou výhra, prehra a 3 remízy, čo nie je pre zverencov Vladimíra Weissa najlepšia vizitka. Slovan pohodlne tróni po rozpačitom vstupe do domácej súťaže na čele slovenskej Niké Ligy po víkendovom víťazstve 4:0 v Žiline vo svojom prvom zápase v roku 2024 a bude sa snažiť, aby to bolo nezabudnuteľné prvé stretnutie v novom roku v pohárovej Európe.

Trojbodovým zápisom pod Dubňom natiahli šnúru bez prehry v lige na 14 zápasov. Na prípadné víťazstvo v tomto stretnutí však budú musieť prepísať historické knihy, pretože Bratislavčania prehrali posledné tri zápasy vonku s rakúskymi klubmi, pričom inkasovali desať gólov.

Ich tohtoročná sezóna vonku v Európe je tiež veľmi úspešná. Obidva kluby sa stretli iba raz v príprave 2012, keď vtedy Graz vyhral doma jasne 5:1.

Oba tímy skórovali v desiatich z posledných 11 európskych zápasoch Slovana. Podarí sa to Sturmu a belasým aj teraz. Podľa nás áno. Zápas však víťaza mať nebude.

Chcem tipovať