Piatok a nedeľa sú hlavné hracie dni v TIPOS Extralige. Po reprezentačnej prestávke sa môžu fanúšikovia tešiť na porciu kvalitných zápasov. Hrá sa totiž 18. a 19. kolo. Pozri si naše analýzy a priprav si svoj tiket na TIPOSBET.

Najlepšie kurzy a k nim aj bonusové akcie. To je TIPOSBET. Novo registrovaní hráči sa môžu tešiť na Stávku bez rizika až do 50 €. Stačí si len tipnúť prvú stávku na ľubovoľné zápasy z našej ponuky a ak tip nevyjde, vrátime ti celú výšku vkladu (minimálne 20 € a maximálne 50 €).

Navyše, na nových hráčov čaká registračný bonus 15 €. Kto sa totiž registruje a založí si hráčske konto aspoň za 10 € hrá následne za 25 €.

A teraz sa poďme už pozrieť na zápasy 18. a 19. kola TIPOS Extraligy.

tipuj extraligu

Poprad – L. Mikuláš – 1

Podtatranské derby má jemných favoritov v domácich. Tí vymenili počas reprezentačnej prestávky trénera, keď Čecha Aleša Tottera nahradil Dán Todd Bjorkstrand. Ten vybojoval šesť titulov s dánskym Herningom a dva so Stavangerom Oilers v Nórsku.

„Som rád, že sme sa s Toddom dohodli na dvojročnej zmluve. Keďže mužstvo sa nenachádza na miestach, na ktoré patrí, rozhodli sme sa pre tento impulz.

Todd je skúsený tréner, ktorý dosiahol výsledky na európskych klziskách a sme radi, že svoje skúsenosti odovzdá v Poprade. Prajem mu v jeho práci všetko dobré,“ uviedol športový manažér Július Koval pre klubový web.

Poprad sa tak bude chcieť vytiahnuť pod novým koučom hneď v prvom zápase. Liptáci síce hrajú dobrý hokej v tejto sezóne, viac veríme domácim.

HUMENNÉ – NOVÉ ZÁMKY – x2

Aj Humenné menilo trénera. Novým šéfom lavičky sa stal 47-ročný Čech Martin Štrba. Je to pre neho prvý trénerský angažmán v slovenskej extralige, vo funkcii nahradí Rusa Andreja Parfionova.

Štrba sa stal pred sezónou 2023/2024 trénerom účastníka druhej najvyššej českej súťaže LHK Jestřábi Prostějov. Hráči Humenného sú po 17 odohratých zápasoch na poslednom 12. mieste tabuľky Tipos extraligy.

V doterajšom priebehu sezóny nazbierali 12 bodov za tri víťazstvá v riadnom hracom čase, jedno po samostatných nájazdoch, jednu prehru po predĺžení a 12 v riadnom hracom čase.

Nové Zámky sú štvrté, v prvom vzájomnom dueli vyhrali 5:2. U nováčika budú bodovať.

KOŠICE – SLOVAN – 1
Prvá tretina – X

Hokejové El Clásico na slovenský spôsob je tu. Košice ako aktuálny majster privítajú odvekého rivala, ktorý však stále márne hľadá svoju tvár. Slovan sa trápi, patrí mu až 8. miesto, naposledy prehral v stredu doma s Nitrou 2:5. Belasí v posledných týždňoch výrazne obmenili káder, ale zatiaľ ani nové tváre neprinášajú túžený úspech.

Za to Košice potvrdzujú, že majú kvalitný tím a aj trénera. Dan Ceman predĺžil kontrakt na východe Slovenska do konca nasledujúcej sezóny, kontinuita pri tíme tak pokračuje. Východniari mali pred repre pauzou najlepšiu formu, vyhrali štyri zápasy v rade. Proti Slovanu v tejto sezóne už raz hrali, takisto doma. Vyhrali 4:1. Zopakuje sa výsledok?

B. BYSTRICA – MICHALOVCE – X

Ani jedno mužstvo nepredvádza zatiaľ výkony a najmä výsledky, akoby si vedenie predstavovalo. V Banskej Bystrici sa dokonca menil tréner.

Klub totiž vyhovel žiadosti kormidelníka Douga Sheddena o predčasné rozviazanie kontraktu. „Rozhodol sa prijať ponuku z inej súťaže. Ak by sme trvali na pokračovaní kontraktu mohlo by to ovplyvniť fungovanie celého tímu a výsledky mužstva. Preto sme s rozviazaním kontraktu súhlasili. Z jeho rozhodnutia sme sklamaní, ale neostáva nám nič iné ako ho rešpektovať a poďakovať mu za odvedené služby. Dougovi prajeme v ďalšej kariére i osobnom živote veľa úspechov,“ referuje web klubu.

Hokejistom Banskej Bystrice v aktuálnej extraligovej tabuľke patrí 6. priečka, keď zo 17 duelov vyťažili 26 bodov. V klube aktívne hľadajú nového kouča a tréningový proces dovtedy povedie generálny manažér Ľuboš Pisár.

To Michalovce sú na tom ešte horšie. Ašpirant na titul je predposledný, a tak sa trasie stolička aj pod trénerom Petrom Kúdelkom. Jeho tím totiž prehral posledných 5 zápasov v rade. Prvý vzájomný zápas v sezóne sa skončil jasným triumfom baranov 4:0. Podarí sa Michalovciam teraz získať aspoň bod?

TRENČÍN – ZVOLEN – x2

Aj v Trenčíne nastala trénerská zmena. Najskôr bola avizovaná ako dočasná, keď Róbert Döme šiel na „dvojtýždňovú dovolenku“. Napokon sa vedenie Dukly rozhodlo, že ho z dovolenky už nepovolá späť. A tak vedie tím manažér Branko Radivojevič s doterajšími asistentmi už odovolaného Dömeho.

Trenčín sa čiastočne pozviechal, urobil takisto viaceré rezy v kádri, ale ako dlho to bude fungovať, je otázne.

Dnes hrá navyše proti top tímu našej ligy, ktorý má majstrovské ambície. Zvolen šliape viac-menej konštantne, hoci pred repre pauzou zaznamenal 2 prehry za sebou. Najmä domáci duel s Nitrou a prehra 5:7 musela biť do očí. V Trenčíne by mali zverenci trénera Oremusa bodovať.

NITRA – SP. N. VES – 1x

Líder tabuľky sa predstaví na ľade „novej“ Nitry. Domáci mali katastrofálny štart, z úvodu ročníka šli od prehry k prehre a boli aj poslední. Prišli zmeny v kádri, tím sa prebral a naskočil na víťaznú vlnu. Aktuálne je Nitra siedma, vyhrala trikrát za sebou, naposledy na Slovane otočil z 0:2 na 5:2.

Spišiaci sú zas lídrom ligy, keď majú na konte 38 bodov, o 3 viac ako druhé Košice. Vonku hrali 5-krát, získali 6 bodov. V Nitra aréne to budú mať extrémne náročné, domáci sa pokúsia vyhrať, k čomu ich bude hnať opäť aj skvelá atmosféra. Zápasu by svedčala remíza.

NEDEĽA:

SPIŠSKÁ N. VES – TRENČÍN – 1

Osem zápasov, osem výhier. Taká je domáca bilancia „rysov“. Séria sa natiahne aj po zápase s Duklou.

MICHALOVCE – POPRAD – 1

Domáci musia zabrať, ak sa chcú odlepiť z dna tabuľky. Vo vypätom zápase proti „kamzíkom“ sa im to podarí.

L. MIKULÁŠ – N. ZÁMKY – 1x

Tesný súboj, ale Liptáci doma vedia na súper vyvinúť veľký tlak a bodovať.

NITRA – HUMENNÉ  – 1

Čarovným prútikom prebudená Nitra by nemala mať doma s nováčikom väčšie problémy.

SLOVAN – B. BYSTRICA – 1

Slovan sa trápi, ale ak chce opustiť spodnú časť tabuľky, takéto zápasy musí zvládať.

ZVOLEN – KOŠICE – X

Repríza finále, ťahák kola. Vyrovnaný duel rozhodnú až samostatné nájazdy.

*Uvedené tipy sú subjektívnym názorom autora článku.

tipuj extraligu