Slovenská futbalová reprezentácia má pred sebou dvojzápas pravdy. V snahe prebojovať sa na európsky šampionát ju čaká jeden extra náročný zápas a druhý, v ktorom by mala vyhrať a priblížiť sa k ME na dosah ruky. Vychutnaj si dvojzápas v Portugalsku a Luxembursku s podaným tiketom na TIPOSBET.

Nezabudni, že na zápasy v TIPOSBETE si môžeš podať s najlepšími kurzami, ktoré nájdeš len u nás. Ak si na náš web klikol prvýkrát, zaregistruj sa ešte dnes a ak bude tvoja 1. stávka nevýherná, vrátime ti celý vklad v podobe bonusu až do 50 € (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

Stávka musí byť podaná pred zápasom SÓLO, pričom si môžeš vybrať aj odvodenú stávku (počet gólov, 1. polčas, handicap a pod.).

Navyše, na nových hráčov čaká registračný bonus 15 €. Kto sa totiž registruje a založí si hráčske konto aspoň za 10 €, hrá následne za 25 €.

A teraz sa už poďme pozrieť na dvojzápas Slovákov v kvalifikácii očami našich odborníkov.

Portugalsko – Slovensko (piatok, 20:45)

Zápas 1 – 1.polčas 1 – viac gólov ako 2,5 – 1.gól Portugalsko

Októbrový asociačný termín otvoria slovenskí futbalisti proti mimoriadne atraktívnemu súperovi, na Estádio do Dragão budú čeliť jednému z najlepších európskych reprezentačných tímov na čele s top futbalistom Cristianom Ronaldom, ktorý odohral aj prvý duel v Bratislave. Favoritom stretnutia sú celkom jasne domáci, aktuálne 8. tím v rankingu FIFA, naši futbalisti skoro uzatvárajú prvú päťdesiatku na 48.mieste. Portugalci spolu s Francúzskom ako jediní v kvalifikácii nestratili ani bod a dokonca nedostali ani jeden gól.

Portugalsko je po šiestich odohratých kolách na prvom mieste s plným počtom bodov, naposledy rozdrvilo Luxembursko vysoko 9:0 a bola to ich najvyššia výhra v histórii. Paradoxne pri nej nebola najväčšia hviezda A Seleção das Quinas – Cristiano Ronaldo musel stáť kvôli žltým kartám. V Porte by však nemal chýbať v základnej zostave.

Slovensko na úvod kvalifikácie nepotešilo bezgólovou remízou s Luxemburskom, následne ale prišla upokojujúca výhra proti Bosne (2:0), mimoriadne dôležité tri body z Islandu (2:1) a vymodlené víťazstvo v Lichtenštajnsku. Reprezentáciu malého kniežactva sme privítali opäť už tri dni po prvom zápase s Portugalskom a vyhrali sme 3:0. Dôležitou informáciou zostáva, že miestenku na EURO 2024 získajú iba prvé dve mužstvá v skupine, do konca kvalifikácie ostávajú štyri zápasy, v hre je teda dvanásť bodov.

Slovákov čaká ešte duel v Luxembursku, doma s Islandom a v Bosne, Portugalci cestujú do Bosny, Lichtenštajnska a uzavrú boj o európsky šampionát s Islandom. Aktuálne má tím trénera Calzonu na konte 13 bodov, Portugalsko 18 a Luxembursko 10.

V Porte by bol menší zázrak, ak by Slovensko získalo čo i len bod. Otázny je štart Lukáša Haraslína zo Sparty, ktorého trápi zranenie. Portugalsko síce nemôže počítať s veteránom Pepem či Renatom Sanchezom, ale jeho sila je i tak obrovská.

Luxembursko – Slovensko

Zápas 2 – 1.polčas X – menej gólov ako 3,5 – 1.gól Slovensko

Zverenci trénera Francesca Calzonu síce budú mať v nohách ťažký piatkový duel v Portugalsku, dôležitý duel o postup odohrajú až v Luxembursku, trénersky štáb by mal preto aj vhodne prispôsobiť hernú taktiku a vyťaženie hráčov pre tento dvojzápas. Luxembursko čaká v piatok ťažký duel na pôde Islandu, v prípade víťazstva by sa bodovo dotiahli práve na našich reprezentantov. Posledný duel v rámci tejto kvalifikácie ale Luxemburci nezvládli, z Portugalska odišli s hrozivým debaklom 0:9. Preto sa zdá, že kľúčový duel bude práve proti Slovensku, ktorý sa odohrá na Stade de Luxemburg.

TIPUJ KVALIFIKÁCIU A ZÍSKAJ VÍKENDOVÝ BONUS AŽ 100 €

Pred „zbabraným“ duelom v Portugalsku vyhrali zverenci Luca Holtza tri zápasy. Doma zdolali Island 3:1, prekvapujúco priniesli všetky body z ihriska Bosny a Hercegoviny za víťazstvo 2:0 a povinne rozdielom dvoch gólov zdolali Lichtenštajnsko. Skúsenosti aj herná kvalita je našej strane, preto veríme, že „Sokoli“ najdôležitejší súboj kvalifikácie zvládnu a priblížia si postup na európsky šampionát.

TIPUJ KVALIFIKÁCIU