Elitné európske ligy majú po sezóne, poznáme už aj držiteľov trofejí v Lige majstrov, Európskej i konferenčnej lige. Futbalový kolotoč zápasov sa však i tak nekončí. Je tu totiž reprezentačné obdobie. Liga národov má pred sebou semifinále. Ako sa skončia zápasy? Tipni si na TIPOSBET.

Tipovať s TIPOSBETom prináša množstvo výhod a možností na prilepšenie si. Kto si na svoj tiket umiestni aspoň 4 zápasy s kurzom 1,50, dostane automaticky navýšenie výsledného kurzu o 20%!

Navyše na nových hráčov čaká registračný bonus 15 €. Kto sa totiž registruje a založí si hráčske konto aspoň za 10 €, tipuje následne za 25 €.

Chcem bonus

LIGA NÁRODOV – SEMIFINÁLE

Holandsko – Chorvátsko

Tipy: Zápas 1X – 1.gól Holandsko – 1.polčas X

V stredu večer čaká Rotterdam úvodný semifinálový duel Ligy národov, medzi domácim Holandskom a Chorvátskom. Miernym favoritom na postup do finále bude domáci tím, no kvalita Chorvátov je známa. Oranjes dokázali vyhrať komplikovanú D skupinu Ligy národov so ziskom 16 bodov, v konkurencii Belgicka, Poľska a Walesu, pričom vyhrali až päť zápasov a raz stratili body za remízu proti Poľsku (2:2). Na nedávnych MS v Katare sa prebojovalo Holandsko do štvrťfinále, kde nezvládlo penaltový rozstrel s neskorším víťazom Argentínou. V kvalifikácii na EURO mu zatiaľ patrí tretia priečka so ziskom troch bodov. Domáci tím z predošlých piatich duelov vyhral trikrát a dvakrát prehral. V poslednom zápase doma zdolali zverenci Ronalda Koemana v kvalifikácii na EURO Gibraltar 3:0.

Chorvátsko naopak vyhralo silnú skupinu A Ligy národov so ziskom 13 bodov, v konkurencii Francúzska, Dánska a Rakúska. Na MS v Katare opäť nesklamalo a po strieborných medailách z Ruska si odnieslo bronzové medaily za víťazstvo nad Marokom. V kvalifikácii na EURO mu priebežne v skupine D patrí prvé miesto so ziskom štyroch bodov. Z predošlých piatich zápasov má na konte tri výhry, prehru a remízu. V poslednom zápase vyhralo v rámci kvalifikácie na EURO v Turecku 2:0. Tieto dve reprezentácie sa nestretli poriadne dávno, pričom v dvoch predošlých zápasoch vyhralo raz Chorvátsko 2:1 a raz Holandsko 3:0, no písal sa rok 2008. Holandsko má výhodu domáceho prostredia, ale očakávame, že Chorvátsko tradične súpera potrápi.

ŠpanielskoTaliansko

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 2,5

Nový španielsky tréner Luis de la Fuente sa vo svojom treťom zápase na holandskom štadióne De Grolsch Veste chystá na semifinálový duel Ligy národov  proti starému nepriateľovi Taliansku. Ide o reprízu semifinálového súboja LN z roku 2021, kedy Španielsko víťazstvom 2:1 ukončilo rekordnú 37-zápasovú sériu neporaziteľnosti Talianska, aby vo finále rovnakým výsledkom podľahlo Francúzsku. De la Fuenteho vymenovanie bolo potvrdené po odchode Luisa Enriqueho po neúspešnom ťažení na majstrovstvách sveta 2022 a jeho pôsobenie odštartovalo víťazstvom 3:0 nad Nórskom v kvalifikácii na EURO 2024. Jeho tím ale prehral nasledujúci zápas so Škótskom 0:2, takže bude chcieť proti Azzurri zareagovať.

Po vynechaní majstrovstiev sveta v roku 2022 sa pre Talianov opäť blýska na lepšie časy, keď sa dostali na prvé miesto v ťažkej skupine LN, v ktorej sa predstavili Nemecko, Maďarsko a Anglicko, a mohli sa tak zúčastniť finále majstrovstiev sveta. Roberto Mancini sa bude snažiť túto formu preniesť do všetkých súťaží, hoci rovnako ako súperi zo Španielska dokázali jeho zverenci z úvodných dvoch kvalifikačných zápasov na ME 2024 vyťažiť iba výhru a prehru. Pred posledným stretnutím týchto tímov v semifinále LN 2021 si Manciniho zverenci poradili so svojimi španielskymi náprotivkami na ceste za víťazstvom na odloženom ME 2020.

V posledných stretnutiach však tieto giganty delia len málo, pretože bilancia posledných šiestich bitiek je vyrovnaná, čo naznačuje, že by mohlo ísť o ďalšiu tesnú záležitosť. V desiatich z posledných dvanástich stretov Španielska sa opakoval polčasový výsledok po záverečnom hvizde. Zápas sa hrá z pohľadu tímov na neutrálnej pôde v holandskom Enschede.

tipuj ligu národov