Slovensko a Maďarsko sa od štvrtka stanú na osemnásť dní epicentrom európskej elity hádzanárov. Obe krajiny hostia premiérovo majstrovstvá Európy mužov, na ktorých sa predstaví 24 najlepších tímov kontinentu, vrátane našej reprezentácie.

Ako sa jej bude dariť? Tipuj zápasy Slovákov a iných tímov na ME v herni eTIPOS.sk.

Slovenskými dejiskami šampionátu budú Bratislava a Košice. Zverenci trénera Petra Kukučku budú hrať na východe krajiny v skupine F v konkurencii Nórska, Litvy a Ruska. Do hlavnej fázy postúpia z každej zo šiestich základných skupín prvé dva tímy.

„Hráme doma a chceme získať štyri body, čo by znamenalo, že by sme sa predstavili v ďalšej fáze v Bratislave,“ povedal Kukučka.

Na Slovensku si môže prísť pozrieť zápasy štvrtinová návšteva z každej haly, čiže 2000 a 2500 divákov. V Maďarsku sa hrá bez obmedzení. Najväčší zážitok však čaká fanúšikov v Budapešti, kde postavili novú halu pre 20 000 divákov!

Celkovo je na programe 65 stretnutí – 30 na Slovensku a 35 v Maďarsku.

Pozitívne testy ovplyvnili prípravu mnohých tímov vrátane slovenského, ktorý po výskyte koronavírusu neabsolvoval pred ME žiadny prípravný zápas. Počas turnaja budú pre všetkých účastníkov platiť prísne pravidlá s pravidelným testovaním.

Európska hádzanárska federácia upravila hygienický koncept a po pozitívnom teste bude pre dotknutú osobu platiť päťdňová povinná karanténa. Hráči sa budú môcť vrátiť do zápasového diania až po tom, ako predložia dva negatívne PCR testy. Štartovať môžu iba zaočkovaní hráči.

Titul z uplynulých dvoch európskych šampionátov 2018 i 2020 obhajujú Španieli a pokúsia sa o zlatý hetrik, čo sa na ME doteraz podarilo iba Švédsku v rokoch 1998 až 2002.

Švédi sú so štyrmi titulmi aj na čele historickej tabuľky. Do okruhu top favoritov patria okrem nich najmä úradujúci majstri sveta z Dánska, či Francúzi ako olympijskí víťazi z Tokia.

Vysoké ambície majú tradične vicemajstri sveta Švédi, ďalšia škandinávska veľmoc Nórsko, vicemajstri Európy Chorváti a výhodu domáceho prostredia chcú naplno využiť Maďari.

Slováci patria skôr k outisderom turnaja. Pri zhode okolností môžu prekvapiť. Podarí sa im to? Tipni si v TIPOSE a získaj ako bonus až 75 voľných spinov.

Slovensko – skončí v skupine do 3. miesta – ÁNO (kurz 1,85)

Španielsko – do 1.-3.  miesta – ÁNO (kurz 2,5)

Víťaz skupiny B – Maďarsko – ÁNO (kurz 1,6)

KOMPLETNÁ PONUKA