Aktuálny týždeň sa nesie v znamení skvelých futbalových zápasov. Po zimnej prestávke štartuje opäť Liga Majstrov, hrajú sa aj zápasy Európskej ligy, Európskej konferenčnej ligy či Premier League. Nevieš sa rozhodnúť, ktoré duely umiestniť na tiket? My ti pomôžeme.

Na eTIPOS.sk nájdeš bohatú ponuku zápasov z prestížnych súťaží a líg, ale ako vždy na teba čaká aj niečo špeciálne. Tento týždeň sme si pripravili ponuku BONUSOV NA KAŽDÝ DEŇ. Sleduj stránku eTIPOS.sk, kde nájdeš každý deň podrobnosti o bonuse, o ktorý v daný deň hráš. Tie sa totiž menia, tak buď obozretný a využi každý deň svoj bonus.

HRAJ O DNEŠNÝ BONUS

LIGA MAJSTROV

AC Miláno – Tottenham (utorok 21:00)

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – menej gólov ako 2,5

AC Miláno a Tottenham čaká úvodný duel play-off Ligy majstrov UEFA, hoci každý z nich vyhral iba tri zápasy v skupinovej fáze. Oba celky majú na domácej scéne problémy, najmä úradujúci držitelia titulu v Serii A sa kvôli svojej forme obáva prípadnej neúčasti v Európe v nadchádzajúcom ročníka. Hoci Miláno minulý piatok ukončilo svoju sedemzápasovú sériu bez víťazstva vo všetkých súťažiach triumfom 1:0 proti Turínu, stále mu patrí až 5. miesto.

Tréner hostí Antonio Conte trvá na tom, že so svojím Tottenhamom odcestuje do svojej vlasti, hoci je len pár dní po operácii žlčníka a zotavuje sa zo zákroku. Cez víkend musel navyše prehryznúť stresujúcu prehru 1:4 v Premier League s Leicesterom, ktorá udržala Spurs mimo prvej štvorky ligy. Treba však priznať, že zápas predtým zdolali Spurs doma Manchester City.

VLOŽ PO REGISTRÁCII 10 € A HRÁŠ ZA 25 €

Tottenham, vicemajster LM z ročníka 2018/19, vtrhol do tejto fázy so siedmimi bodmi z predošlých troch duelov v skupine, pričom vo všetkých troch skóroval aj inkasoval. Víťazstvo 2:1 v Marseille v tomto ročníku bolo obzvlášť povzbudivé, pretože Spurs predtým vyhrali iba tri zo svojich 13 výjazdov v LM. Iróniou osudu je, že pri predchádzajúcom stretnutí s Milánom v tejto súťaži (2010/11) postúpili do štvrťfinále vďaka víťazstvu v prvom zápase na San Sire (1:0) a bezgólovej remíze na White Hart Lane.

V posledných piatich dueloch AC v LM bol k videniu minimálne dvojgólový rozdiel v skóre. Domácim chýba Serginio Dest či Zlatan Ibrahimovič, hosťom zas brankár Hugo Lloris alebo Rodrigo Bentancur.

Paríž Saint Germain – Bayern Mníchov (utorok, 21:00)

Tipy: Zápas X – 1. gól PSG – viac gólov v 2.polčase

Paríž Saint-Germain zažíva ťažký rok 2023. Od jeho začiatku už štyrikrát prehral a prvýkrát po jedenástich mesiacoch ide do stretnutia Ligy majstrov s dvoma porážkami v rade. Kouč PSG Christophe Galtier pripustil, že má z prvého zápasu obavy, pretože jeho tím je sužovaný zraneniami Verrattiho, Messiho a Mbappého, očakáva sa však, že prví dvaja menovaní by sa do zostavy mali vrátiť.

Čo sa týka zápasov v LM, nie je veľa tímov, ktoré by sa poznali lepšie ako PSG a bavorský gigant Bayern Mníchov. Pôjde o ich šieste stretnutie v LM za posledných šesť rokov. Galtierovi zverenci sú jediným tímom vo vyraďovacích bojoch, ktorý ešte neudržal v tomto ročníku LM čisté konto, ale ku cti im slúži to, že skórovali v 31 z 32 posledných domácich duelov v milionárskej súťaži. Zhodou okolností jediný domáci stret, v ktorom PSG vyšlo naprázdno, sa odohral v apríli 2021 proti Bayernu (0:1).

Kouč hostí Julian Nagelsmann v príprave vyhlásil, že jeho tím nedostane ocenenie za perfektné skupinové ťaženie, ale víťazstvo tu by ho mohlo hostí výrazne povzbudiť, pretože keď naposledy Bayern vyhral prvých sedem zápasov ročníka, tak získal vytúženú trofej v sezóne 2019/20.

PSG postúpilo v piatich zo svojich šiestich vyraďovacích duelov proti nemeckým súperom. Nemci nemôžu počítať s brankárom Manuelom Neuerom, Lucom Hernandézom či Sadiom Maném.

FC Bruggy – Benfica Lisabon (streda, 21:00)

Tipy: Zápas X2 – 1. polčas X – 1. gól Benfica Lisabon

Návrat do Ligy majstrov UEFA v rámci prvého jarného vyraďovacieho kola sa zdá byť pre Club Bruggy, ktorý v poslednej dobe na domácej scéne zlyháva a po prestávke na MS vyhral iba jeden z deviatich zápasov, veľmi vhodný. Bruggy zo skupiny B postúpili z druhého miesta za portugalským Portom po tom, čo udržali pôsobivých

päť čistých kont. Žiadny klub si v skupinovej fáze nezaistil viac núl a je isté, že na pevnú defenzívu skúsi staviť aj teraz. To bude potrebné, pretože sa snaží vylepšiť sériu štyroch porážok z posledných piatich duelov v európskych súťažiach proti portugalským súperom.

TIPUJ LIGU MAJSTROV SO 100% KURZOVÝM ZVÝHODNENÍM

Napriek predchádzajúcej sérii šiestich zápasov bez porážky cestuje vedúci tím Primeira Ligy Benfica do Brúg s nepríjemným pocitom po štvrťfinálovej porážke na penalty v domácom pohári proti Brage. Teraz si ale do Portugalska chce odviezť pozitívny výsledok, pretože vdesiatich zápasoch LM v tomto ročníku ani raz neprehrala, čo sa datuje od augustových kvalifikačných zápasov. V skutočnosti by sme sa museli vrátiť do augusta 2021 pre poslednú porážku Benfiky u súperov v LM. Navyše v predchádzajúcich 13 stretoch s belgickými súpermi prehrala len raz. Málokto by si stavil na to, že sa táto séria predĺži.

Po prestupe do Chelsea za veľké peniaze jej však chýba Enzo Fernández, takže sa ešte len uvidí, ako sa Benfica s jeho absenciou aj s množstvom zmien v tíme pre LM vysporiada. Štyri z uplynulých piatich stretnutí Benficy v LM ponúkli zásahy na oboch stranách ešte pred polčasovým hvizdom.

Dortmund – Chelsea (streda, 21:00)

Tipy: Zápas X – polčasX/zápas X – viac gólov ako 2,5

Nemecký celok si od zimnej prestávky pripísal šesť súťažných výhier v rade a zakaždým skóroval aspoň dvakrát. Koučovi Edinovi Terzićovi pomohlo, že má k dispozícii takmer kompletný káder. Aj vďaka tomu jeho zverenci strácajú v bundeslige na prvé miesto len tri body. Tento týždeň má však prednosť Liga majstrov, pretože Chelsea prvýkrát zavíta do Signal Iduna Parku.

Terzić si bude až príliš dobre vedomý toho, že na to, aby si vytvoril dobrú východiskovú pozíciu, potrebujú jeho hráči nutne vylepšiť bilanciu bez víťazstva z posledného tucta vonkajších duelov s anglickými klubmi (0-3-9). Die Borussen si želajú, aby túto sériu ukončili proti Blues, ktorí mieria do Nemecka v úplne biednej forme. Sobotná remíza 1:1 s West Hamom znamená, že londýnsky celok v roku 2023 získal iba jednu výhru z ôsmich zápasov, pričom rovnako znepokojujúce je, že napriek obrovskej útočnej sile, ktorou disponuje, nedokázal v žiadnom z týchto zápasu skórovať viac ako raz.

Napriek tomu sa manažér Graham Potter môže stať prvým anglickým koučom, ktorý ovládne päť bitiek LM v rade. Naďalej verí, že jeho tím môže postúpiť do štvrťfinále. Bilancia Chelsea v tejto fáze LM zostáva prinajlepšom neuspokojivá, pretože v predošlých šiestich pokusoch postúpila medzi najlepších osem iba dvakrát.

Dortmund prehral tri z predchádzajúcich šiestich domácich súbojov v tejto fáze LM.

PREMIER LEAGUE

Arsenal – Manchester City (streda, 20:30)

Tipy: Zápas X – 1. gól Man. City – 1. polčas X – viac žltých kariet ako 3

V jednom z najočakávanejších zápasov Premier League za posledné obdobie sa stretne učeň Mikel Arteta s majstrom Pepom Guardiolou, pretože vedúci Arsenal hostí Manchester City. K väčšej dramatickosti tomuto súboju o titul prispieva aj nedávne zaváhanie Arsenalu, ktorý prvýkrát v tejto sezóne nevyhral dve stretnutia v rade, čo dáva City možnosť na to, aby sa v prípade víťazstva dostal na prvú priečku (City však majú o zápas viac).

Gunners mali smolu pri sobotňajšej remíze 1:1 s Brentfordom. Zverencov Artetu čaká jediný tím, ktorý sa mu nikdy nepodarilo v PL poraziť, pričom City zvíťazilo aj v posledných desiatich vzájomných ligových súbojoch. To je historicky najdlhšia séria prehier Arsenalu v PL proti jednému súperovi a vzhľadom na to, že City vyhralo minulý mesiac 1:0 aj vo vzájomnom dueli v FA Cupe, môže v hosťujúcich fanúšikoch narastať optimizmus.

Napriek tomu je pravdepodobné, že City, ktoré v poslednej dobe vykazuje nezvyčajné nedostatky, bude v Londýne skutočne preverené, a to aj napriek pohodlnej nedeľnej výhre 3:1 nad Aston Villou. Tento triumf bol Guardiolovým 184. víťazstvom z celkových 250 zápasov v PL, čo je najviac výhier akéhokoľvek manažéra v PL po 250 odtrénovaných zápasoch.

Úloha prerušiť sériu troch prehier u súperov a zaznamenať 185. víťazstvo na zaplnenom Emirates ale nemusí byť úplne ľahké, pretože sa hostia možno budú musieť zaobísť bez útočníka Erlinga Haalanda, ktorý sa v nedeľu zranil. Arsenal prehral s úradujúcimi majstrami v lige posledných osem zápasov v rade.

EURÓPSKA LIGA

FC Barcelona – Manchester Utd. (štvrtok, 18:45)

Tipy: Zápas 1 – 1. polčas bez gólov – menej gólov ako 2,5

Barca vypadla do z Ligy majstrov už druhú sezónu po sebe po tom, ako skončila v C-skupine až na treťom mieste za Bayernom Mníchov a Interom Miláno. Katalánsky veľkoklub odvtedy zahodil toto sklamanie za hlavu, čoho výsledkom je 16-zápasová súťažná jazda bez prehry, ktorá im po minulom víkende priniesla titul v Supercopa de España a 11-bodový náskok v La Lige.

Spotify Camp Nou je pravdepodobne najlepším miestom pre Barcu na začiatok tohto dvojzápasu, keďže v súťažných domácich zápasoch UEFA tu prehrala iba dvakrát s anglickými klubmi. Ich obranná línia by mohla viesť k ďalšiemu pozitívnemu výsledku po tom, čo inkasovali v tejto sezóne skromných osem gólov zo 14 domácich zápasov, aj keď sedem v Európe.

United uniklo víťazstvo v skupiny E Európskej ligy iba rozdielom gólu oproti Realu Sociedad a situáciu mu komplikuje vylúčenie defenzívneho hráča Lisandra Martíneza. Je ale povzbudením, že manažér Erik Ten Hag postavil tím na nohy. Červení diabli sú aktuálne tretí v Premier League a prehrali iba raz v 17 súťažných zápasoch, pričom si pripísali neuveriteľných osem čistých kont v zápasoch.

Barcelona vyhrala iba dva z posledných 11 domácich zápasov pod hlavičkou UEFA, pričom v šiestich prípadoch inkasovala viac ako 3 góly.

EURÓPSKA KONFERENČNÁ LIGA

Trabzonspor – Bazilej (štvrtok, 18:45)

Tipy: Zápas X – viac gólov v 2.polčase – viac rohov Trabzonspor

Turecký Trabzonspor obsadil v skupine H Európskej ligy až tretie miesto, a tak pokračuje v Európskej konferenčnej lige, aj keď prvé dve mužstvá v tabuľke pred ním Monako a Ferencváros získali v tabuľke iba o bod viac. Pred sezónou jeho ambície boli určite vyššie, z predkola Ligy Majstrov ich ale vyradila Kodaň. V domácej súťaži patrí Trabzonsporu aktuálne šieste miesto v tabuľke, keď z posledných piatich zápasoch tri dokázalo vyhrať.

Bazilej obsadil v EKL v tabuľke skupiny H až druhé miesto, keď mu chrbát ukázal posledný slovenský zástupca v pohárovej Európe –bratislavský Slovan. Švajčiarsky zástupca pritom vstúpil do skupinových bojov impozantne, domácim víťazstvom s Jerevanom 3:1 a tri body si po víťazstve 1:0 priniesol aj s Vilniusu. Prišla však prehra na domácom ihrisku so Slovanom 0:2 a ako sa neskôr ukázalo, tento duel bol rozhodujúcim v boji o prvú priečku.

V domácej súťaži Helvéti nezažívajú práve najšťastnejšie obdobie, v tabuľke najvyššej súťaže im patrí až šiesta priečka, náskok pred posledných Zurichom majú iba päť bodov. Forma mužstva tiež nie je oslňujúca, zverenci Alexandera Freia dokázali z posledných desiatich zápasov vyhrať iba tri.

chcem tipovať