Opäť je tu ponuka špičkového európskeho futbalu a my prinášame tipérom prehľad analýz zápasov, ktoré by nemali chýbať na žiadnom tikete. Veľké zápasy sa hrajú v Španielsku, Taliansku či Nemecku. Na eTIPOS.sk k nim nájdeš najlepšiu ponuku kurzov a množstvo odvodených stávok.

Navyše, na novoregistrovaných hráčov čakajú uvítacie aj registračné bonusy. Klikni na eTIPOS.sk, vyplň povinné údaje určené k registrácii, počkaj na overenie dokladov a ihneď po aktivácii konta dostaneš bonus 5 €.

Chceš ďalšie bonusy? Smelo. Čakajú len na teba. Stačí, ak uskutočníš prvý vklad na hráčske konto v sume aspoň 10 € a pripíšeme ti automaticky ďalší bonus 10 €.

A ktoré zápasy by nemali chýbať na tvojom tikete?

chcem tipovať

ZÁPASY NA VÍKEND

Bochum – Dortmund

Tipy: Zápas 2 – viac gólov ako 2,5 – 1. gól Dortmund

S Bochumom to nevyzerá vôbec dobre, pretože už štyri zápasy v Bundeslige nevyhral a po potupnej domácej porážke 1:5 s Wolfsburgom, ktorá bola už štvrtou najmenej o štyri góly v tejto sezóne, sa nachádzajú len dva body nad zostupovým pásmom. Ich 27 bodov v tomto ročníku je o deväť menej ako v rovnakej fáze minulej sezóny, ale ako svetlá stránka by pre Bochum mal slúžiť fakt, že iba tri tímy v minulých siedmich ročníkoch zostúpili s toľkými alebo viacerými bodmi. Po sérii troch domácich výhier na záver prvej polovice sezóny a dvoch na jej privítanie opustil Bochum na štadióne Vonovia Ruhrstadion forma v najhoršom možnom čase. Prehra s Wolfsburgom minulý víkend znamenala štyri porážky v Bundeslige z minulých piatich domácich súbojov.

K tomu treba pripísať februárovú porážku v domácom pohári s Borussiou Dortmund, čo znamená, že predošlú súťažnú domácu výhru vo vzájomných konfrontáciách zaznamenal v roku 2007. Dortmund sa náhle ocitol na čele Bundesligy po tom, čo výhrou 4:0 nad Eintrachtom Frankfurt predĺžil svoju pôsobivú ligovú sériu v tomto kalendárnom roku (11-2-1). Naposledy bol na vrchole po 29 odohraných zápasoch v ročníku 2011/12, kedy sa stal majstrom. Posledným lídrom, ktorý z tejto pozície nezískal titul, bolo Schalke v sezóne 2006/2007, takže história je pevne na strane BVB. Dortmund však bude musieť pravdepodobne zlepšiť svoju formu u súperov, pokiaľ sa chce vyhnúť nechcenému rekordu, pretože jeho päťzápasová séria bez víťazstva vonku vo všetkých súťažiach rozhodne fanúšikov neteší. Pri letmom pohľade na tieto výsledky je zrejmé, kde majú „Dortmundskí“ problémy, a to v obrane. V každom z týchto piatich duelov inkasovali najmenej dvakrát.

Osasuna – San Sebastian

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – viac gólov v 2.polčase

Až keď začiatkom mája nastúpi na La Cartuja k finále Copa del Rey proti Realu Madrid, môže Osasuna vedieť, či to zostane jej jedinou cestou k európskym pohárom v budúcej sezóne. Dva zápasy La Ligy proti Realu Sociedad (doma) a Barcelone (vonku) určite preveria, či skutočne patria medzi španielskych uchádzačov o európske súťaže, najmä preto, že porážky v oboch dueloch by mohli nesmierne sťažiť postup cez ligu. Nehovoriac o tom, že neskôr v sezóne hostí aj Bilbao a Gironu, čo by mohli byť veľmi náročné súboje! Napriek tomu bude Osasuna po prelomovom víťazstve 3:2 nad Betisom v minulom domácom štarte v LL dúfať, že sa jej konečne podarilo odomknúť recept potrebný na pokorenie lepších klubov ligy, keď predtým nedokázala poraziť žiadny tím štartujúci v tomto kole nad ňou v tabuľke.

TIPUJ TOP LIGY A NAVÝŠ SI VÝHRU AŽ O 100 %

Sociedad má podobný problém, pretože mu hrozí, že príde o štvrté miesto, ktoré momentálne drží, a s ním spojené ťaženie Ligou majstrov. V minulom kole nedokázal druhýkrát v tejto sezóne domácej súťaže poraziť Betis a to ho ešte čakajú duely s každým z troch najlepších klubov ligy, s ktorými ešte nevyhral. Zatiaľ čo na Silvestra boli úspešní v predošlom vzájomnom stretnutí (2:0), tu budú musieť hostia prelomiť novú hranicu, aby skompletizovali double, pretože v tejto sezóne LL ešte nebodovali vonku so žiadnym klubom, ktorý začína toto kolo v prvej osmičke (0-2 -2). Avšak vzhľadom na to, že tím, ktorý skóroval ako prvý, zaznamenal v 16 vonkajších zápasoch Sociedadu v tejto sezóne LL 13 víťazstiev, úspech by mohol byť taký jednoduchý ako strelenie úvodného gólu.

Neapol – Salernitana

Tipy: Zápas 1 – 1.gól Neapol – 1.polčas Neapol

Neapol v nedeľu dokonale zareagoval na vypadnutie z Ligy majstrov s AC Miláno, keď vďaka gólu v nastavenom čase porazil Juventus 1:0 a vypracoval si na čele Serie A 17-bodový náskok. Ich prvý ligový titul od sezóny 1989/90 je už niekoľko týždňov na spadnutie a tento víkend by ho mohol potvrdiť, ak by porazil Salernitanu a Lazio by nasledujúci deň neskolilo Inter Miláno. To by malo zaistiť festivalovú atmosféru v Neapole, ale aby Partenopei splnili svoju časť dohody, budú musieť vyhrať prvý domáci zápas v tomto mesiaci. „Musíme počkať, kým odšpuntujeme fľaše,“ varoval kouč Luciano Spalletti. Ale ak by si Neapol mohol vybrať súpera k ďalšiemu stretnutiu, bola by Salernitana na tomto zozname vysoko, pretože s ňou nikdy neprehral domácu vzájomnú konfrontáciu a ovládol všetky tri stretnutia od návratu hostí do SA.

Salernitana sa dostala do formy v pravý čas, keď je v stávke jej postavenie v najvyššej súťaži. Osemzápasová séria bez porážky v lige ju posunula o sedem bodov od zostupového pásma. Hostia sa usilujú o tretiu sezónu SA v rade a ich sobotná výhra 3:0 nad Sassuolom ich posunula k tomuto cieľu o niečo bližšie k tomu. Vzhľadom na to, že jedno z dvoch vonkajších ligových víťazstiev v tomto ročníku prišlo proti druhému Laziu, budú Salernitana veriť, že má na to, aby sa s tými na špici stretla. Príšerná bilancia v Neapole hrá proti nim, ale vzhľadom na to, že v každom z minulých štyroch vonkajších stretov v SA remizovali, môžu si cez víkend priať, aby opäť bodovali.

AS Rím – AC Miláno

Tipy: Zápas X – 1.polčas 0:0 – menej gólov ako 2,5

Pondelková porážka Ríma s Atalantou (1:3) otvorila cestu do prvej štvorky Série A pre AC Miláno, s ktorým ho čaká ďalší kľúčový súboj, pričom oba kluby mali pred týmto kolom rovnaký počet bodov. Pre Rím je znepokojujúce, že sa mu teraz rozrastá zoznam absentérov a napäto čaká, či bude pripravený Paulo Dybala, ktorý v pondelok opustil ihrisko s bolestivou grimasou. Táto kríza spôsobená zranením viedla trénera Josého Mourinha k tomu, že v pozápasovom rozhovore s klubovou legendou Francescom Tottim zažartoval, že by ho pre tento zápas využil, a dokonca zašiel tak ďaleko, že navrhol, že by sa sám zúčastnil. Ale žarty stranou, návrat na Stadio Olimpico by mohol byť presne to, čo domáci potrebujú, pretože v roku 2023 tu vyhrali sedem z ôsmich ligových stretnutí s čistým (7-0-1). Miláno bolo jedným z tímov, ktoré najviac pocítili dopad zrušenia pätnásťbodového odpočtu Juventusu, pretože kvôli nemu vypadol z prvej štvorky.

TIPUJ SERIE A A ZÍSKAJ EXTRA BONUS AŽ 3 000 €

Na túto situáciu však zareagoval dobre a víťazstvom 2:0 nad zostupom ohrozeným Lecce, o ktorom rozhodol dvoma kúzelnými momentmi Rafael Leão, sa vrátil cez víkend späť do prvej štvorky. Napriek tomu zverenci Stefana Pioliho vyhrali len dva z predošlých siedmich ligových súbojov. Semifinalisti Ligy majstrov po dvoch úspešných výjazdoch do Neapola tento mesiac a trochu neuspokojivé remíze 1:1 v Bologne opäť cestujú na juh. Znepokojujúce pre nich je, že senzačná výhra 4:0 nad vedúcim tímom ligy bola jediným vonkajším ligovým víťazstvom Milána proti súperom, ktorí toto kolo zahájili na 11. alebo lepšom mieste.

Lipsko – Hoffenheim

Tipy: Zápas 1 – polčas X/Zápas 1 – Viac gólov ako 2,5

Po troch porážkach z posledných piatich bundesligových zápasov a výprasku 1:8 od Manchestru City v osemfinále Ligy majstrov sa sebavedomie RB Lipsko pravdepodobne prepadlo na dno. Ak chce hrať európske poháre aj v budúcej sezóne, musí rýchlo preskupiť sily, pretože nie je vylúčené, že jeho šesťbodový náskok na tím na siedmom mieste môže byť v zostávajúcich piatich ligových dueloch zlikvidovaný. Lipsko po tomto stretnutí čaká semifinále domáceho pohára proti Freiburgu, ale v bezprostrednej blízkosti sa bude snažiť pokračovať vo vylepšovaní svojej už aj tak solídnej historickej domácej bilancie proti Hoffenheimu, z poslednýh 8 zápasov prehralo iba raz.

Domáci si pripísali víťazstvo aj v jesennom zápase (3:1), v ktorom cez prestávku viedli, na čo sú v Lipsku zvyknutí, keď v tomto ročníku na tom boli po prvej polovici lepšie už 14-krát (tretie najvyššie číslo v lige). Zatiaľ čo Lipsko sa pohybuje v hornej časti tabuľky, Hoffenheim bojuje na dne Bundesligy o zachovaní svojho postavenia v najvyššej súťaži. Pred týmto kolom ho od zostupového pásma delili iba štyri body, takže sa rozhodne ešte nemôže cítiť pohodlne. Tvrdou prácou na získaní troch víťazstiev z minulých piatich bundesligových súbojov však ukázal srdce pre boj. Pred domácou porážkou 1:3 s Kolínom nad Rýnom v minulom kole Hoffenheim ťahal štvorzápasovú sériu bez porážky. Nemusí byť príliš znechutený, keď vyrazí na cestu s cieľom pomstiť túto porážku, keď uvážime, že sa domov vrátil s bodmi z každého z minulých dvoch vonkajších ligových súbojov. Aj keď sa to mnohým môže zdať nevýrazné, dáva to hosťom možnosť vyrovnať svoju najdlhšiu sériu bundesligových vonkajších stretnutí bez porážky v tejto sezóne.

chcem tipovať