V milionárskej Lige majstrov ide do tuhého. Počas utorka a stredy na nás čakajú posledné zápasy v skupinách, ktoré rozhodnú o poradí tímov, kto postúpi a komu zostanú oči pre plač. Máte už podaný svoj tiket v herni eTIPOS.sk? Ak nie, nechajte sa inšpirovať našimi analýzami! 

Novo registrovaní hráči môžu pri tipovaní navyše využiť promo akciu Stávka bez rizika až do 50€. Stačí si len tipnúť prvú stávku na ľubovoľný zápas Ligy majstrov a ak tip nevyjde, vrátime hráčovi celú výšku vkladu (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €).

A ktoré zápasy by nemali chýbať na žiadnom tikete?

Atalanta Bergamo – Villarreal

Tipy: Zápas 1 – polčas X/zápas 1 – 1.gól Atalanta

Priama bitka o postup do jarnej fázy Ligy majstrov bude k videniu na ihrisku Atalanty, kde sa predstaví Villarreal. Situácia je jasná. Borci z Bergama musia zvíťaziť, aby si zaistili pokračovanie v súťaži, hosťom stačí aj nerozhodný výsledok, pretože štvrtý Bern sa už na druhú pozíciu dostať nemôže.
Taliansky celok sa v milionárskej súťaži doteraz predstavil dvakrát a v oboch prípadoch postúpil do play-off. Aktuálne je navyše vo veľmi slušnej forme, keď neprehral v desiatich stretnutiach v rade (6-4-0) a v sobotu získal skalp Neapola. Aj preto sú domáci favoritmi. Dosť možno sa tak bude opakovať situácia z minulého roku, keď na svojom ihrisku La Dea proti Valencii dali v oboch polčasoch dva góly a zvíťazili.
Úradujúci šampión Európskej Ligy z Villarrealu zatiaľ nezažíva úplne vydarenú sezónu. V štyroch z minulých piatich stretnutí nezvíťazil, keď okrem iného prehral doma s Manchesterom United a prišiel tak o možnosť mať postup vo vrecku už pred týmto meraním síl. Tréner španielskeho celku Unai Emery čelil súperom z Apeninského polostrova už trikrát a ani raz neodchádzal do kabín v úlohe porazeného, pričom zakaždým by stávka na príležitosť oba tímy dajú gól bola úspešná.
Hoci trénerove výsledky môžu v kabíne Žltej ponorky vzbudzovať dôveru, klubová bilancia na talianskej pôde už taká slávna nie je. Aj tak ale nebude pre Atalantu ľahké Villarreal poraziť. Španielsky tím totiž z posledných 25 vonkajších zápasov v pohárovej Európe prehral po 90 minútach len trikrát, a to hral tento rok dve finále.

A ktoré zápasy by nemali chýbať na žiadnom tikete?

AC Miláno – Liverpool

Tipy: Zápasy X – v 2.polčase viac gólov – 1.polčas X

Sedemnásobný šampión Ligy majstrov AC Miláno stojí pred ťažkou úlohou. Aby mal šancu na postup do jarnej vyraďovacej fázy, musí poraziť šesťnásobných držiteľov trofeje z Liverpoolu. O tom, či sa mu to nakoniec podarí, rozhodne aj výsledok druhého zápasu medzi Portom a Atleticom Madrid. Pokiaľ taliansky celok získa tri body, ďalej ho posunie remíza z druhého duelu.
Výhra Porta pre neho znamená koniec v LM rovnako ako triumf Atlétov vyšším rozdielom ako ten milánsky. Líder Serie A môže obsadiť druhé, ale aj štvrté miesto v skupine B, čo by znamenalo úplný koniec v pohárovej Európe. O napätie tak rozhodne nebude núdza.
Rossoneri tak či tak musia poriadne zabrať, čo sa im však v posledných stretnutiach proti anglickým súperom veľmi nedarilo. Z predošlých šiestich bitiek na San Sire v pohárovej Európe päťkrát prehrali a v štyroch prípadoch vyšli strelecky naprázdno.
Nálada v kabíne Liverpoolu je veľmi dobrá. Cez víkend vďaka gólu z 94. minúty porazil Wolves a štvrtýkrát z uplynulých piatich duelov si udržalo mužstvo Jürgena Kloppa čisté konto. Nemecký tréner tak je v pozícii, že môže nechať niektorých hráčov odpočívať a premiešať zostavu, pretože postup do play-off už má istý.
Aj tak je ale o čo hrať. Ak hostia zvíťazia, stanú sa prvým anglickým tímom, ktorý v základnej skupine Champions League vyhrá všetkých šesť zápasov. Reds v tohtoročnom ročníku milionárskej súťaže dominujú. Vo všetkých piatich doterajších stretnutiach otvárali skóre. Že by ale boli domáci bez šance, to určite nie. Stačí spomenúť na vzájomný súboj na Anfielde, kde AC viedlo po prvej polovici 2:1.

Real Madrid – Inter Miláno

Tipy: Zápas X – 1.polčas 0:0 – 1.gól nikto

Real Madrid aj Inter Miláno už majú postup do jarnej fázy Ligy majstrov istý. Vo vzájomnom súboji tak pôjde o prvé miesto v tabuľke skupiny D, teda papierovo ľahšieho súpera do play-off a istotu odvety na domácom ihrisku.
V lepšej pozícii je španielsky celok, ktorému stačí aj remíza. Naopak hostia musia trinásťnásobného šampióna súťaže poraziť, aby sa pred neho dostali. To však nebude nič ľahké. Los Blancos drží jedenásťzápasovú sériu bez porážky. Predchádzajúce štyri domáce súboje vyhrali jednogólovým rozdielom. Pritom rovnakým pomerom tu v druhom hracom dni zvíťazil Šeriff Tiraspol. Ďalší tesný stret by tak mohol visieť vo vzduchu.
Kráľovskému veľkoklubu chýbajú už len dva góly na dosiahnutie hranice 600 gólov v LM a vzhľadom na to, že v uplynulých 13 dueloch na vlastnom ihrisku v tejto súťaži skóroval, má našliapnuté k pokoreniu tejto méty.
Zhodou okolností od poslednej bezgólovej remízy už Inter odohral 13 zápasov. V sobotu rozstrieľal AS Rím 3:0 a štvrtýkrát v rade udržal čisté konto. Ak je teda nejaká obrana, ktorá by bola schopná odolať ofenzívnej sile Bieleho baletu, tak by to mohla byť práve tá milánska. Vzájomná bilancia oboch súperov na európskej scéne vyznieva mierne proti futbalistom z mesta módy.
V minulej sezóne Ligy majstrov na ihrisku Realu Nerazzurri prehrali 2:3, čo je jediná prehra vonku tímu za posledných šesť stretnutí v súťaži. Úspešnej odplate by určite pomohol gól zo záveru zápasu, čo sa Interu darí. V týchto šiestich súbojoch v LM totiž taliansky celok strelil sedem (64%) gólov po 65. minúte.

FC Porto – Atlético Madrid

Tipy: Zápas X – polčas X/zápas X – menej gólov ako 2,5

Skôr ako dúfali, sa mužstvá Porta a Atlética Madrid v Lige majstrov dočkali vyraďovacieho zápasu. Nejde však o jarnú fázu, ale o posledný duel základnej skupiny, v ktorom ide obom klubom o postup.
Ak chce postúpiť domáci tím a nečakať na druhý výsledok, musí vyhrať. Ďalej by však „draci“ mohli ísť aj v prípade nerozhodného výsledku, ale musel by im hrať do nôt stret Liverpoolu s AC Miláno. Porážka by naopak znamenala koniec v milionárskej súťaži a možno aj v pohárovej Európe. Skončiť dvakrát v rade v základnej skupine LM? To sa Portu nestalo od deväťdesiatych rokov minulého storočia. Posledné výsledky portugalského celku dokazujú, že zvláda zápasy, v ktorých je pod tlakom.
Od začiatku ročníka 2016/17 ovládol záverečné domáce stretnutie v základnej skupine v európskych pohárových súťažiach v štyroch z piatich prípadov, vrátane troch duelov, v ktorých potreboval na postup do ďalšej fázy minimálne bod.
Atlético je jediným tímom v skupine B, ktorý vyšiel strelecky naprázdno v troch súbojoch, vrátane úvodného stretu s Portom. Aj preto má nakročené k tomu, že sa s prestížnou súťažou rozlúči už po jesennej fáze, čo sa úradujúcemu španielskemu majstrovi stalo naposledy v sezóne 2017/18. Navyše po víkendovej domácej porážke s Mallorkou nepôjde do nadchádzajúceho kľúčového zápasu v ideálnom rozpoložení.
Na sebavedomí Atlétom nepridá ani pohľad na ich historickú bilanciu v Portugalsku, kde prehrali päť z desiatich duelov pod hlavičkou UEFA, vrátane predošlého zápasu na ihrisku Sportingu Lisabon (0:1). Aj napriek tejto porážke však madridský celok postúpil do semifinále Európskej ligy 2017/18.

Ajax Amsterdam – Sporting Lisabon

Tipy: Zápas 1 – viac gólov ako 2,5

Zdá sa, že Ajax je nezastaviteľný, čo naposledy predviedol cez víkend v Eredivisie, kde si hravo poradil s Tilburgom 5:0 a natiahol sériu bez porážky na 10 zápasov (8-2-0). Nadchádzajúci súboj v Lige majstrov pre neho bude určite väčšou výzvou. Aj tak si chce zaistiť postup zo základnej skupiny so 100% bodovým ziskom, čo sa doposiaľ podarilo len šiestim ďalším mužstvám. O konečnom umiestnení všetkých tímov v skupine je už rozhodnuté, napriek tomu je nepravdepodobné, že by borci z Amsterdamu zložili nohu z plynu a záver vypustili.
Iba hráči Bayernu Mníchov a Manchestru City dali v úvodných piatich dueloch viac gólov ako Ajax (priemerne 3,2 gólu). Navyše iba obhajca trofeje Chelsea sa mohol pred nadchádzajúcimi súbojmi pochváliť lepšou obranou. Na opačnej strane barikády bude Sporting Lisabon, ktorý sa chce pomstiť za debakel 1:5 z úvodného súboja v Portugalsku.
Formu na to rozhodne má, čo pohľad do štatistík potvrdzuje. Portugalský tím zvíťazil v 12 súťažných stretnutiach v rade! Leões ale na druhú stranu z predchádzajúcich 12 vonkajších bitiek v LM len dvakrát triumfovali (2-1-9), aj preto sú kurzovými outsidermi. Aktuálna forma spolu s faktom, že sa Sportingu pomerne darí na holandskej pôde (5-1-3), dáva hosťom nádej. Absentovať nebude ani motivácia. Predsa len ide o Champions League a o možnosť triumfovať v tejto súťaži v štyroch dueloch v rade, čo sa futbalistom z Lisabonu ešte nikdy v histórii nepodarilo.

kompletná ponuka