Futbalová Európa ponúka fanúšikom ďalšiu dávku top kvality vďaka zápasom Ligy majstrov či Európskej ligy. No a ako si najlepšie vychutnať tieto duely? Predsa s podaným tiketom a najlepšími kurzmi, ktoré ti ponúka herňa eTIPOS.sk!

Na eTIPOS.sk nájdu totiž tipéri bohatú ponuku zápasov z prestížnych súťaží a líg, ale ako vždy na nich čaká aj niečo navyše. Počas týždňa sú pre hráčov pripravené ponuky BONUSOV NA KAŽDÝ DEŇ s vybranými zápasmi. Sleduj stránku eTIPOS.sk, kde nájdeš podrobnosti o bonusoch. Tie sa totiž menia, tak buď obozretný a využi každý deň svoj bonus.

LIGA MAJSTROV OSEMFINÁLE

Liverpool – Real Madrid (utorok, 21:00)

Tipy: Zápas X – v 2.polčase viac gólov – viac gólov ako 2,5

Pravdepodobne najatraktívnejším zápasom tohto týždňa Ligy majstrov bude repríza vlaňajšieho finále (a finále ročníka 2018/19), v ktorej šesťnásobný víťaz Liverpool hostí rekordného štrnásťnásobného šampióna Real Madrid. Liverpool bude hostiť prvý duel po tom, čo skončil na druhom mieste v skupine A, ale po posledných dvoch ligových výhrach 2:0 v rade si trochu zlepšil náladu a znížil tlak na kouča Jürgena Kloppa. Napriek tomu že Reds prežívajú na svoje vlastné vysoké štandardy zlú sezónu, na Anfielde prehrali iba jeden z posledných 23 domácich zápasov.

Liverpool si pravdepodobne nemohol vybrať ťažšieho súpera, proti ktorému by túto bilanciu potvrdil, ako je Real Madrid, najmä vzhľadom na to, že Kloppovi zverenci nedokázali na svojich španielskych súperov vyzrieť v žiadnom z posledných šiestich vzájomných meraní síl. Úradujúci víťaz LM, La Ligy a majstrovstiev sveta klubov si vstupenku do osemfinále vybojoval víťazstvom v skupine F a bude sa chcieť priblížiť k pozoruhodnému šiestemu finále LM v posledných desiatich sezónach.

VLOŽ PO REGISTRÁCII 10 € A TIPUJ LIGU MAJSTROV AŽ ZA 25 €

Real skutočne potvrdzuje, že titul majstra sveta získal zaslúžene, keď vyhral všetky štyri posledné zápasy, v ktorých nastrieľal 15 gólov. Po poslednej výhre 2:0 nad Osasunou navyše pokračuje v stíhaní Barcelony na čele domácej súťaže. Los Blancos ale vyhrali iba jedno z posledných siedmich stretnutí LM na anglickej pôde a nepriateľská atmosféra čaká aj manažéra Carla Ancelottiho, najmä preto, že pri svojej poslednej návšteve Anfieldu doviedol liverpoolských rivalov z Evertonu k výhre 2:0. To znamená, že v posledných 11 osobných stretnutiach s Reds prehral iba dvakrát.

Frankfurt – Neapol (utorok, 21:00)

Tipy: Zápas 2 – 1. polčas X – menej gólov ako 2,5

Eintracht Frankfurt cez víkend udržal krok s najlepšou štvorkou Bundesligy, keď vyhral 2:0 nad Werderom Brémy, a pretože bolo rozhodnuté už po hodine hry, mohol Oliver Glasner s ohľadom na tento zápas nechať odpočívať niektorých kľúčových hráčov. Pre minuloročného víťaza Európskej ligy pôjde o novú skúsenosť, avšak podceňovať ho určite nemôžeme, pretože v posledných 30 domácich stretnutiach na európskej scéne utrpel iba štyri porážky. Túto solídnu domácu bilanciu podporujú aj úctyhodné výsledky proti talianskym súperom na európskej scéne (prehral iba 2 zápasy), pričom Frankfurt tiež postúpil zo siedmich z desiatich dvojzápasových európskych vyraďovacích zápasov. Naposledy sa tak stalo v sezóne 2018/19, kedy Frankfurt vybojoval víťazstvo 1:0 v dvoch dueloch s Interom.

Takto tesný výsledok je pri účasti Neapola takmer nemysliteľný. Taliani budú do tohto stretnutia vstupovať s mimoriadnym sebavedomím po sérii troch víťazstiev v rade s čistým kontom a minimálne dvojgólovým rozdielom, vďaka čomu majú teraz na čele Serie A náskok 15 bodov. K tomu treba pripísať aj takmer dokonalú bilanciu zo skupinovej fázy tejto súťaže (5-0-1), a pretože v nej bol aj najproduktívnejším tímom čo do ofenzívnej sily (20 gólov), sľubuje jeho príchod do Nemecka ďalšiu útočnú show.

Jediná porážka Neapola v skupinovej fáze bola iba tretia v jej posledných 20 vystúpeniach v najlepšej európskej súťaži, čo vzbudzuje nádej na jej premiérový postup do osemfinále. Forma a pasovanie do pozície kurzového favorita by potom Neapolu mohla pomôcť k iba druhej výhre na nemeckej pôde v histórii.

Inter Miláno – FC Porto (streda, 21:00)

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Inter – viac rohov Inter Miláno v zápase

V domácej súťaži síce stráca na vedúci Neapol 15 bodov, Inter Miláno však začína svoj ďalší pokus o postup medzi posledných osem tímov Ligy majstrov prvýkrát od sezóny 2010/11 v dobrej nálade vďaka päťzápasovej sérii bez prehry. Inter sa s Portom stretne prvýkrát od roku 2005, kedy sa spolu stretli hneď štyrikrát, vrátane postupu talianskeho celku po celkovom výsledku 4:2 v tejto fáze súťaže (2004/05). Prehra v jedinom z posledných 12 súťažných domácich duelov pri jedenástich víťazstvách naznačuje, že by Inter mohol súboj na San Sire zvládnuť.

V jeho posledných siedmich domácich zápasoch v LM potom vyhral tím, ktorý sa presadil ako prvý. Zverenci trénera Inzaghiho by potom mali byť na raketový štart dobre nachystaní, pretože do sobotňajšieho zápasu s Udinesom (3:1) nastúpila obmenená zostava. Proti bude ale Porto, ktoré vyhralo posledných desať súťažných zápasov a od konca októbra nepoznalo horkosť porážky.

Hostia sa na čele portugalskej Primeira Ligy preťahujú o vedenie s Benficou a Bragou a len máloktorý európsky celok sa môže pochváliť lepšou formou. Štyri zo spomínaných výhier im navyše pomohli k tomu, aby sa stali jediným tímom v tomto ročníku, ktorý vyhral svoju skupinu LM, hoci dvakrát prehral. Porto dvakrát v základnej skupine vyhralo aj s čistým kontom a vlani tu uhralo remízu 1:1 s AC Miláno, zatiaľ čo v sezóne 2020/21 vyradilo Juventus po predĺžení. Ďalšieho výletu do Talianska by sa teda báť nemalo. Šesť čistých kont v posledných siedmich súťažných zápasoch u súperov im tiež dodáva veľkú šancu na tretí postup do štvrťfinále za posledných päť sezón.

Lipsko – Manchester City (streda, 21:00)

Tipy: Zápas X2 – 1.polčas X2 – viac gólov v 2.polčase

Lipsko vstúpilo do druhého mesiaca roka plné sebavedomia po tom, čo pred prehrou 1:2 s Unionom Berlín 11. februára zaznamenalo impozantnú sériu 18 zápasov bez porážky. Zverenci Marca Roseho si zlepšili náladu cez víkend, kedy vyhrali na pôde Wolfsburgu 3:0 a teraz budú v Lige majstrov dúfať, že ich to povzbudí k tomu, aby tu zopakovali svoj minuloročný domáci úspech, keď Manchester City porazili 2:1. Úspech v skupinovej fáze vtedy nemeckému tímu zaistil historicky štvrtú výhru proti celku z Premier League v európskych pohároch. Nesmieme však zabúdať, že Lipsko doma na svojom štadióne v LM vyhralo všetky tri vzájomné merania síl s takým súperom. To by im malo dodať sebavedomie, rovnako ako fakt, že v tohtoročnej sezóne už doma porazili majstrov Škótska (Celtic) a Španielska (Real Madrid).

TIPUJ LIGU MAJSTROV S KURZOVÝM ZVÝHODNENÍM AŽ DO 100%

Ďalší na rade sú úradujúci majstri Anglicka, ktorým však tento rok hrozí, že obhajobu do úspešného konca nedotiahnu. Nedávna šokujúca remíza 1:1 vonku na ihrisku nováčika Nottinghamu Forest totiž znamená, že City teraz stráca dva body na vedúci Arsenal, pričom má odohraných o zápas viac. Liga majstrov by mohla byť vítaným rozptýlením pre manchesterský klub, ktorý bude dúfať, že minuloročná porážka tu bola len malým výkyvom – pred ňou totiž vyhral štyri duely u súperov proti nemeckým tímom v rade. Celkovo je City vonku v tejto súťaži postrachom a z posledných 26 európskych zápasov mimo svojho štadióna ich prehralo len päť. Ich forma mimo Etihad v posledných týždňoch však vzbudzuje obavy a naznačuje, že by mohlo dôjsť k prekvapeniu – sobotňajšia remíza s Forestom bola totiž už štvrtým z predchádzajúcich piatich súťažných vonkajších súbojov, ktoré City nevyhralo.

EURÓPSKA LIGA PLAY-OFF (odvety)

Manchester Utd. – FC Barcelona (štvrtok, 21:00)

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – menej gólov ako 2,5

Po nedeľňajšom víťazstve 3:0 nad Leicestrom v Premier League manažér Manchestru United Erik ten Hag povedal fanúšikom, že ich budú najbližšiu dobu veľmi potrebovať. Niet sa čomu čudovať, pretože toto môže byť pre Red Devils rozhodujúci týždeň sezóny s druhým zápasom play-off Európskej ligy UEFA, po ktorom bude nasledovať finále Carabao Cupu proti Newcastlu. Lepšie miesto ako doma na Old Trafford pre tento zápas si ani nemohli želať, keďže prehrali len dva z posledných 11 domácich zápasov v súťažiach UEFA, hoci treba spomenúť, že oba prehrali práve so španielskymi klubmi 1:0.

Naposledy to bolo proti Realu Sociedad v tejto edícii, po ktorej ale následne neprehrali v 17 súťažných domácich zápasoch. Barça tu vyhrala pri svojej poslednej návšteve v roku 2019, ale bude musieť zopakovať svoje vtedajšie hrdinstvo bez suspendovaného Gaviho a zraneného Pedriho. Manažér Xavi Hernández bol na svoj tím veľmi „hrdý“ v prvom zápase, naň následne nadviazal nedeľným víťazstvom 2:0 nad Cádizom a udržal si osembodový náskok na čele La Ligy. Vďaka tomu je to už neuveriteľných 18 zápasov bez prehry pre Blau Granas, čo znamená aj to, že Barcelonu pravdepodobne nebude trápiť nedávna domáca dominancia United.

Xavi sa môže stále trochu obávať o cesty svojho tímu po Európe, keďže z deviatich zápasov prehrali až v štyroch prípadoch.  Ani Katalánci nemajú na Anglicko pekné spomienky, keďže ich nedávna návšteva ostrovov skončila prehrou 4:0 v Liverpoole na Anfielde, čo bola ich najťažšia porážka proti akémukoľvek klubu Premier League. Barcelona nedokázala skórovať pred polčasom v siedmich z posledných 11 zápasov v pohárovej Európe.

AS Rím – Salzburg (štvrtok, 21:00)

Tipy: Zápas 1X – viac gólov v druhom polčase – viac ako 3 žlté karty

Hlavný tréner Ríma a dvojnásobný víťaz súťaže José Mourinho cítil, že jeho tím si nezaslúži porážku 1:0 v prvom zápase vyraďovacieho zápasu o play-off Európskej ligy UEFA v Salzburgu. Prehra tak necháva portugalského trénera a jeho tím čeliť veľkej výzve, pretože chcú nadviazať na svoj triumf v Európskej konferenčnej lige UEFA z minulej sezóny. Táto úloha je komplikovaná správami, že dve hlavné útočné zbrane Mourinha, Paulo Dybala a Tammy Abraham trápia zranenia, druhý menovaný skončil už po 15 minútach pri víkendovom víťazstve nad Hellas Verona (1:0).

Rimania vyhrali všetkých päť svojich súťažných domácich zápasov v roku 2023 „na nulu“ s jedným alebo oboma útočníkmi v základnej jedenástke, pričom viedli už po polčase pri štyroch z týchto výhier, ale prehrali svoj jediný tohtoročný zápas na Stadio Olimpico, keď obaja boli na lavičke. Salzburg cestuje do Ríma v dobrej nálade vďaka hlavičke Nicolása Capalda z 88. minúty v prvom zápase. Hlavným hrdinom bol však Philipp Köhn, ktorý ako prvý brankár udržal čisté konto proti Rímu v 34 zápasoch súťaží pod hlavičkou UEFA. Hostia v tejto sezóne prehrali iba dvakrát, treba spomenúť aj dve remízy 1:1 proti Chelsea a Dinamu Záhreb v Lige majstrov.

Ich novembrová prehra 4:0 na ihrisku Milána však znamenala už ich siedmy európsky zápas bez víťazstva na ihriskách súperov, pričom každý z predchádzajúcich šiestich zápasov mimo svojho štadiónu v tejto súťaží prehrali vo vyraďovacej fáze. Salzburg vyhral 12 z 18 zápasov v súťaži UEFA po víťazstve v prvom domácom zápase, vrátane posledných troch.

TIPUJ EURÓPSKE POHÁRE