Futbalisti bratislavského Slovana pokračujú v bojoch na európskej scéne na starom-známom mieste, v Bazileji. Osemfinálový žreb Európskej konferenčnej ligy im za súpera určil švajčiarsky tím, s ktorým hrali aj v skupine. Ako to dopadne? Tipni si!

Nezabúdaj, že na eTIPOS.sk nájdeš nielen bohatú ponuku zápasov, ale aj skvelé akcie. Aj počas tohto týždňa sú pre hráčov pripravené ponuky BONUSOV NA KAŽDÝ DEŇ s vybranými zápasmi. Sleduj stránku eTIPOS.sk, kde nájdeš podrobnosti o bonusoch. Tie sa totiž menia, tak buď obozretný a využi každý deň svoj bonus.

chcem bonus

A to nie je všetko. Pre novo registrovaných hráčov je pripravený registračný bonus. Registruj sa, vlož si na konto 10 € a po našom bonuse tipuješ až za 25 €!

A ktoré zápasy by nemali chýbať na tvojom tikete?

TOP ZÁPASY EL a EKL

Bazilej – Slovan Bratislava (štvrtok, 21:00)

Tipy: Zápas 1X – 1. polčas bez gólov – menej gólov ako 2,5

Bazilej hostí Slovan Bratislava druhýkrát počas piatich mesiacov a túži po odvete za októbrovú domácu prehru 0:2, ktorá ho pripravila o priamy postup medzi posledných 16 tímov Európskej konferenčnej ligy. Ale to, že sa tam dostal ťažkou cestou po tom, čo v predchádzajúcom kole otočil nepriaznivý stav z prvého zápasu s Trabzonsporom, mu môže dodať potrebné sebavedomie, aby mohol nadviazať na sobotňajšiu výhru 1:0 vo švajčiarskej Superlige v Luzerne. V minulej sezóne prehral Bazilej v tejto fáze EKL na domácej pôde 1:2 a celkovo podľahol 2:4 oveľa silnejšiemu tímu, ako je Slovan (Marseille). Po tomto sklamaní však októbrová porážka s nadchádzajúcim súperom predstavuje jedinú škvrnu na inak solídnej bilancii RotBlau v európskych súťažiach v tomto ročníku v St. Jakob-Parku (5-1-1). Pozoruhodné je, že vo všetkých piatich výhrach Bazilej zaznamenal v druhom polčase čisté konto.

TIPUJ SLOVAN A ZÍSKAJ BONUS AŽ DO 10 €

Slovan sa znova vracia na miesto, kde v roku 1969 získal Pohár víťazov pohárov UEFA. Podľa stávkových kancelárií je považovaný za jedného z outsiderov celej súťaže. Predsa len na veľkú trofej na európskej scéne čaká 54 rokov. Ale aj keby podľa očakávania zakopli, stále pôjde o prvú osemfinálovú účasť v akejkoľvek kontinentálnej súťaži od roku 1993. Taká skepsa spolu s defenzívnou efektivitou Bazileja v domácom prostredí po polčase podčiarkuje, prečo sa Slovan musí snažiť napodobniť formu, vďaka ktorej tu v októbri strelil dva góly pred prestávkou. Toto podcenenie Slovana však tiež odštartovalo štvorzápasovú neporaziteľnosť belasých v EKL, ktorá sa krásne viaže k víkendovému výprasku Spartaka Trnava 4:1, ktorý bratislavský celok vyniesol na druhé miesto slovenskej ligy.

Tréner hostí Vladimír Weiss nemôže počítať so šéfom stredu poľa, Gruzíncom Jabom Kankavom, ktorý stojí pre žlté karty.

Sporting Lisabon – Arsenal (štvrtok, 18:45)

Tipy: Zápas X2 – 1.polčas X – viac žltých kariet Arsenal

V zápase osemfinále Európskej Ligy na seba narazí domáci Sporting Lisabon a hosťujúci Arsenal. Domáci celok postúpil alebo skôr zostúpil do tejto fázy z Ligy Majstrov, kde skončil v skupine D až na treťom mieste. Musel tak ešte prejsť v šestnásťfinále cez dánsky Mydtjylland, kde po domácej remíze deklasoval súpera z Dánska na jeho ihrisku 4:0.

Arsenal po minuloročnej podpriemernej sezóne tento rok zažíva skvelé časy a útočí na titul v Premier League. Do osemfinále postúpil z prvého miesta skupiny A. Sporting je veľmi kvalitný portugalský celok, ale Arsenal je vo forme ako v domácej lige, tak aj na európskej scéne. Určite sa neočakáva žiadna dominancia, ale Arsenal by si mohol a mal uľahčiť cestu a vyhrať už úvodný zápas, aby nemal príliš starostí s postupom v odvete. Predsa len v lige má síce náskok na prvom mieste, ale to je veľmi vrtkavé a stačí dvakrát nešťastne prehrať a nádeje sú preč.

Manchester United – Betis Sevilla (štvrtok, 21:00)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov v 1.polčase

V prvom zápase osemfinále Európskej Ligy na seba narazí domáci tím Manchestru United a hosťujúceho Betisu Sevilla. Domáci celok postúpil z druhého miesta skupiny E, ktorú prekvapujúco vyhral iný španielsky tím a to San Sebastian. K tomuto duelu sa ale Manchester musel ešte prebojovať cez 1/16 finále, kde naňho čakal ďalší extrém zo Španielska, a to Barcelona. S tou si ale United poradili a postúpili ďalej. Teraz ich čaká ďalší tím z Pyrenejského polostrova, Betis. Ten je v španielskej lige dosť nevyspytateľný, ale hlavne kvalitný. V Európskej Lige postúpil priamo z prvého miesta skupiny C.

TIPUJ EURÓPSKE POHÁRE A VÝHRU TI NAVÝŠIME AŽ O DVOJNÁSOBOK

Červení diabli z Manchestru sú bezpochyby favoritom, ale nie takým veľký. V lige dostali počas víkendu od Liverpoolu sedem gólov, čo ich sebavedomiu určite nepomôže. Andalúzania boli po svojich cestách v poslednej dobe spokojní, vyhrali každý z posledných troch výletov u súperov, pričom posledné dva rozhodli so skóre 3:2. Taktiež neprehrali v piatich zápasoch pod hlavičkou UEFA mimo svojho štadiónu, pričom preplávali aj cez skupinové fázy bez toho, aby ochutnali porážku, takže je nepravdepodobné, že by ich publikum na Old Trafford zastrašilo.

Manažér Betisu Manuel Pellegrini čelil United štyrikrát v európskej súťaži, pričom všetky skončili remízou 0:0, keď sedel na lavičke Villarrealu.

Anderlecht – Villarreal (štvrtok, 18:45)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 2,5

Tridsaťštyrinásobný majster belgickej ligy Anderlecht vstúpil do prvých jarných bojov na európskej pohárovej scéne po šiestich rokoch na výbornú, keď vyradil Ludogorec po penaltách a stal sa tak jedným z dvoch belgických klubov (vedľa Gentu), ktoré postúpili do osemfinále Európskej konferenčnej ligy. Teraz bude čeliť jednému z najlepších európskych celkov posledných sezón – víťazovi Európskej ligy 2020/21 Villarrealu.

Úspešný zápas vyraďovacej fázy play-off bol pohárovou premiérou nového kouča Briana Riemera, ktorý tento dvojzápas označil za ťažkú ​​prácu. Anderlecht nedokázali vyhrať minulé dva ligové zápasy, čo následne ohrozilo ich šance na návrat do EKL. Zdá sa tiež, že čo sa týka tejto súťaže, neexistuje pre Anderlecht nič ako výhoda domáceho prostredia, pretože jeho bilancia v celom tomto ročníku EKL je rovnaká ako doma, tak vonku.

Villarreal vyzerá ako tieň klubu, ktorý v minulom ročníku na ceste do semifinále Ligy majstrov zdolal Juventus aj Bayern Mníchov, hoci výhry v posledných dvoch ligových kolách (proti Getafe a Almerii) ho aspoň udržali v hre o ďalšiu sezónu v Európe. Ako prvý zo všetkých tímov potvrdil svoju účasť v tomto kole tým, že vyhral prvé štyri zápasy v skupinovej fáze pred odchodom Unaia Emeryho do Aston Villy. Nový kouč Quique Setién sa po výhre vonku nad Almeriou okamžite zameral na tento duel. Jeho úlohou je postup. Žltá ponorka nezvládla len jeden z deviatich dvojfinálových dvojzápasov (2014/15 proti Seville) a od začiatku sezóny 2020/21 preukázali jej hráči svoje cestovateľské schopnosti, keď uspeli v 11 zo 17 európskych súbojov na súperových trávnikov. Okrem jednej z predchádzajúcich desiatich vonkajších/neutrálnych konfrontácií Villarrealu v play-off alebo vo vyraďovacích bojoch pod hlavičkou UEFA padli maximálne dva góly.

Fiorentina – Sivasspor (štvrtok, 21:00)

Tipy: Zápas 1 – 1.gól Fiorentina – viac gólov v 2.polčase

Možnosť, že Fiorentina získa vytúženú trofej pre šampióna Európskej konferenčnej ligy, by mohla byť reálna, keďže doterajší priebeh súťaže niečo naznačuje. Mužstvo z Florencie je s 21 gólmi z iba ôsmich zápasov najlepšie strieľajúcim tímom, a to nehovoríme o päťgólovom prídele v dvoch víťazstvách v Serii A. To okrem nádejí na postup do hornej polovice ligy vzbudzuje aj nádeje na postup do ďalšej fázy EKL.

Sebadôveru v domácom tábore ďalej zvyšuje solídna bilancia Fiorentiny vo vzájomných súbojoch proti tímom z Turecka, keď zo šiestich zápasov vyhrali päť. Paradoxne to bol práve turecký tím (İstanbul Başakşehir), ktorý Fiorentinu odsunul na druhé miesto v skupine B, pričom iba rozdiel gólov poslal Talianov do vyraďovacieho play-off. To im poskytlo príležitosť predviesť svoj útok proti Brage.

Hosťujúci Sivasspor je tiež silný v útoku. Žiadny tím proti nemu neudržal čisté konto v predchádzajúcich 13 súťažných stretnutiach, čo v poslednej dobe podčiarkujú tri góly v troch z minulých štyroch stretov. Turecký celok skončil na prvom mieste svojej skupiny s menším počtom bodov ako Fiorentina, ale na domácej scéne sa trápi a len dvojbodový náskok ho drží mimo zostupového pásma Süper Lig. Trápenie na domácej scéne musí ísť teraz bokom, pretože nech už to dopadne akokoľvek, tento tím sa zapísal do histórie Sivassporu ako prvý, ktorý sa predstavil v jarnej časti európskych pohárov. Bude to aj jeho prvý súboj proti talianskemu súperovi. S iba 37% úspešnosťou výhier v európskych stretnutiach u súperov však rozhodne nie je úspech zaručený.

tipuj európske poháre