Najprestížnejšia futbalová súťaž, Liga majstrov, má pred sebou ďalšie zápasy osemfinále. Počas utorka a stredy sa hrajú atraktívne zápasy, ktoré by nemali chýbať na žiadnom tikete. Na TIPOSBET nájdeš množstvo odvodených stávok, vďaka ktorým vieš prežiť zápasy LM naplno. Stačí si vybrať.

Ešte predtým, ako prejdeme na analýzy zápasov, sa pozrime na pripravené akcie.

Kto si na náš web klikol prvýkrát a zaregistruje sa, môže hrať bez nervov. Ak tvoja prvá stávka bude nevýherná, vrátime ti celý vklad v podobe bonusu až do 50 € (pri vklade 20 € ti vrátime 20 €, pri vklade 100 € ti vrátime maximálne 50 €). Navyše po registrácii na teba čaká registračný bonus 15 €. Ak si po registrácii vložíš na konto aspoň 10 €, hráš následne za 25 €.

A čo takto vyhrávať viac? Aj to môžeš na TIPOSBET a to vďaka Horekurzu. Ak si dáš na tiket aspoň 2 udalosti (aspoň 1 musí byť LIVE) a tvoj tiket bude mať celkový kurz aspoň 5,00, automaticky ti výhru na tikete navýšime o 10%.

A teraz si už pozri naše analýzy.

LIGA MAJSTROV OSEMFINÁLE

Inter Miláno – Atl. Madrid (utorok, 21:00)

Tipy: Zápas 1X – 1.polčas X – menej gólov ako 2,5

Minuloročný finalista Ligy majstrov Inter Miláno pokračuje vo svojej snahe dosiahnuť ešte lepší výsledok v tomto ročníku. Teraz ho čaká zradný dvojzápas s trojnásobným finalistom Ligy majstrov Atlétikom Madrid. Taliansky celok drží sériu desiatich duelov bez porážky. Líder Serie A, ktorý v piatok skolil Salernitanu 4:0, by mal mať po neporaziteľnosti v skupinovej fáze vysoké sebavedomie. Nerazzurri môžu čerpať ďalšiu inšpiráciu z posledných domácich výkonov v tejto súťaži, keď od septembra 2022 neprehrali na vlastnej pôde stretnutie Ligy majstrov.  Z minulých šiestich domácich súbojov Ligy majstrov proti španielskym súperom vybojovali iba jedno víťazstvo.

Tréner Madridčanov Simeone je spokojný, jeho tím v sobotu zničil Las Palmas 5:0, čím ukončili trojzápasovú sériu bez výhry vo všetkých súťažiach a možno zmiernili obavy z toho, že majú o deň menej odpočinku ako Inter. Potom, čo v tohtoročnom ročníku súťaže už v skupinovej fáze remizovali s talianskym súperom (1:1 s Laziom) a v sezóne 2021/22 porazili na San Sire AC Miláno, môžu mať Los Colchoneros pred týmto historicky prvým vzájomným meraním síl, ktoré sa neodohrá na neutrálnej pôde, pocit, že majú históriu na svojej strane. Atletico prehralo oba predchádzajúce európske súboje bez streleného gólu, ktoré riadil rozhodca István Kovács.

PSV Eindhoven – Borussia Dortmund (utorok, 21:00)

Tipy: Zápas X – 1. gól Dortmund – viac gólov v 2.polčase

Po druhom mieste v skupine B sa PSV Eindhoven môže prvýkrát od sezóny 2015/16 tešiť na vyraďovaciu fázu Ligy majstrov a až druhýkrát za posledných 17 ročníkov. Holandský celok by mal do prvého duelu proti Borussii Dortmund nastúpiť plný sebavedomia, pretože vyhral tri z minulých štyroch zápasov a stojí na čele Eredivisie s pohodlným desaťbodovým náskokom.

Domáci z predošlých 11 európskych domácich súbojov prehrali iba jeden, Boeren majú Dortmundu čo vracať, pretože s ním prehrali alebo remizovali jediné dve predchádzajúce stretnutia, čo prispelo k negatívnej bilancii PSV v 37 dueloch s nemeckými celkami, keď až v dvadsiatich zápasoch ťahali na kratší koniec. Čo sa týka Dortmundu, tieto predchádzajúce vzájomné súboje pomohli vylepšiť inak zlú bilanciu proti holandským súperom, ktorá teraz robí tri výhry z 11 stretnutí. Tréner Edin Terzić by mal svojmu tímu rýchlo pripomenúť, že potom, čo zvládol „skupinu smrti“, v ktorej sa nachádzali giganti PSG, AC Miláno a Newcastle United, ich teraz čaká úplne iná súťaž. Takto pôsobivý výkon zaistil hosťom piatykrát za posledných šesť sezón účasť v osemfinále, hoci tri z ich predošlých štyroch vystúpení v tejto fáze Ligy majstrov skončili vyradením. Dortmund vyhral iba dva z ôsmich vonkajších zápasov v osemfinále Ligy majstrov.

FC Porto – Arsenal (streda, 21:00)

Tipy: Zápas X2 – postup Arsenal – v 2.polčase viac ako 1,5 gólov

Je to už takmer dvadsať rokov, čo Porto pod vedením Josého Mourinha slávne vyhralo Ligu majstrov. Vtedy sa podarilo vyradiť aj Manchester United, ale odvtedy prehrali Dragons všetkých sedem dvojzápasov s anglickými súpermi. Sérgio Conceição je mužom, ktorý má za úlohu túto mizériu ukončiť, pretože na Dragão zavíta v úvodnom osemfinále Arsenal, ktorý je vo forme. Toto prvé stretnutie môže byť veľmi dôležité, pretože Porto v Anglicku ani raz z 21 pokusov nevyhralo a prehralo osem z predošlých deviatich výjazdov. Domáci by si však mali veriť vzhľadom na to, že vyhrali 12 z posledných 17 domácich stretnutí v Lige majstrov a v predchádzajúcich desiatich vystúpeniach vo všetkých súťažiach boli porazení iba raz.

V Európe je len veľmi málo tímov, ktoré môžu konkurovať súčasnej forme Arsenalu, pretože Gunners prvýkrát v histórii zahájili kalendárny rok piatimi ligovými výhrami za sebou. Zverenci Mikela Artetu navyše vyhrali posledné dva zápasy na ihrisku súpera aspoň o 5 gólov, čím sa pevne držia v boji o prvý ligový titul od čias Invincibles v roku 2004. Cieľom Arsenalu je preniesť túto formu do Európy a pokúsiť sa ukončiť rekordnú sériu siedmich vyradení v tejto fáze Ligy majstrov v rade. Naposledy postúpili z osemfinále v sezóne 2009/10, kedy porazili Porto, ale vtedy prehrali prvý zápas na portugalskej pôde. Iba jedna výhra z deviatich duelov v Portugalsku naznačuje, že by Gunners mohli mať problémy, avšak nedávna dobrá bilancia na európskych cestách robí z hostí favoritov.

Neapol – Barcelona (streda, 21:00)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – viac gólov v 2.polčase

Na úvodnej osemfinále Ligy majstrov medzi úradujúcimi majstrami Talianska a Španielska vstupujú oba tímy v biednej forme. Partenopei potrebovali cez víkend v Serii A na remízu s Janovom gól až v závere stretnutia, a to bola posledná kvapka pre kouča Waltera Mazzarriho. Skúseného kouča nahradil tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona, ktorý v minulosti pri tíme pôsobil ako asistent.

Niet divu, že Neapol potreboval zmenu vzhľadom na to, že sa prekvapivo nachádza na deviatom mieste v domácej súťaži a na vedúci Inter stráca až 27 bodov. Teraz dúfa, že ho nakopne súboj v pohárovej Európe, v ktorej sa ešte len druhýkrát pokúsi postúpiť do štvrťfinále Ligy majstrov, ale vzhľadom na to, že z posledných 16 súbojov so španielskym súperom vyhral len dvakrát, sú domáci fanúšikovia skôr skeptickí.

Je to tretíkrát za minulých päť ročníkov, čo sa táto dvojica stretla vo vyraďovacej časti, pričom Barcelona ovládla predchádzajúce dve. Xaviho zverenci budú chcieť v Taliansku skompletizovať hetrik a do Neapola prichádzajú so štvorzápasovou neporaziteľnosťou, hoci sa zdá, že všetky ambície na obhajobu titulu v La Lige sa rozplynuli, pretože na Real Madrid strácajú osem bodov. To Blaugranas otvára cestu k tomu, aby sa plne sústredili aspoň na svoje európske ťaženie. Keďže sa finále milionárskej súťaže tento rok hrá vo Wembley, budú sa snažiť naň dosiahnuť, pretože na tomto štadióne už dvakrát oslavovali zisk ušatého pohára.

tipuj ligu majstrov