Nielen fanúšikovia gamingu už zistili, že TIPOS tvorí komunitu e-športov na Slovensku a chce ísť ešte ďalej! Národná lotériová spoločnosť TIPOS, ako moderná a dynamická spoločnosť, vstúpila na trh elektronických športov ráznym a sebavedomým krokom. Spoločne s jedným z partnerov TIPOSu,  e-športovou organizáciou Republeague, má jasný cieľ – premeniť Slovensko a Česko na e-športové srdce Európy.

E-športová organizácia Republeague disponuje bohatými skúsenosťami. Profesionálni hráči, tréneri a manažéri tímov na česko-slovenskej e-športovej scéne vytvárajú v našich končinách priestor pre všetkých hráčov, ktorí si chcú užiť hru na európskej úrovni a zlepšovať sa medzi európskou e-športovou špičkou.

REPUBLEAGUE TIPOS CS:GO Season 1

Jedným z hlavných ťahákov e-športovej sezóny na Slovensku bola preto nepochybne nová platforma, ktorá odštartovala v marci. Vznik ligy v hre Counter Strike: Global Offensive prilákal hneď na úvod množstvo hráčov zo Slovenska, rovnako tak spoza rieky Morava, ako aj z iných kútov Európy.

Rôznorodosť potvrdzuje aj samotná účasť tímov. Patria medzi ne: eSuba (CZ/SK), Sampi (CZ), SKADE (BG) a Caronte (ES), Entropiq (CZ) a Sinners (CZ), Sprout (GE), Saw (PT), Copenhagen Flames (DK), Young Ninjas (SE), Endpoint (UK), Forze (RU), Anonymo (PL), Navi Junior (UA) a Movistar Riders (ES).

Domáce česko-slovenské tímy dostali možnosť zmerať si svoje sily s pestrým európskym zastúpením, čo ich opäť posunie o level vyššie.

Párovanie v skupine prebieha podľa švajčiarskeho systému (group stage swiss format) a v play-off platí vyraďovací systém na dve porážky (full-double elimination).

Prvá séria REPUBLEAGUE TIPOS vyvrcholí už 14.6.2021. Bojuje v nej celkovo  16 tímov o prize-pool v hodnote neuveriteľných 60 000 eur!

To všetko vďaka spojeniu Republeague a spoločnosti TIPOS, ktorá je  generálnym partnerom e-športovej ligy hry Counter-Strike: Global Offensive. Vďaka národnej lotériovej spoločnosti TIPOS sa jednoducho stávame srdcom e-športovej scény Európy.