Liga Majstrov a následne zápasy slovenských tímov v Európskej konferenčnej lige. Najlepší klubový futbal je po repre pauze späť a ty si ho môžeš dosýta vychutnať s podaným tiketom na TIPOSBET.

Nezabudni, že na zápasy v TIPOSBETe si môžeš podať s najlepšími kurzmi, ktoré nájdeš len u nás. Ak si na náš web klikol prvýkrát, zaregistruj sa ešte dnes a ak bude tvoja 1. stávka nevýherná, vrátime ti celý vklad v podobe bonusu až do 50 €. Stávka musí byť podaná pred zápasom SÓLO, pričom si môžeš vybrať aj odvodenú stávku (počet gólov, 1. polčas, handicap a pod.).

Navyše, na nových hráčov čaká registračný bonus 15 €. Kto sa totiž registruje a založí si hráčske konto aspoň za 10 € hrá následne za 25 €.

tipuj ligu majstrov

A na ktoré zápasy európskych líg sa oplatí zaostriť pozornosť?

LIGA MAJSTROV

Galatasaray – Bayern (utorok, 18:45)
Tipy: Zápas X2 – 1.polčas X – viac gólov ako 2,5

Keď bol Galatasaray vyžrebovaný do skupiny A Ligy majstrov spolu s Kodaňou, Manchestrom United a Bayernom Mníchov, vyzeralo to, že bude outsiderom na postup. Pamätné víťazstvo 3:2 na Old Trafforde v minulom kole spolu s remízou 2:2 proti Kodani v prvom hracom týždni mu však poskytlo solídny základ na to, aby sa prvýkrát po desiatich rokoch dostal do vyraďovacej fázy tejto súťaže. Tieto zápasy prispeli k tomu, že tureckí giganti v tejto sezóne zaznamenali pôsobivú sériu 17 stretnutí bez porážky vo všetkých súťažiach, z ktorých posledné bolo domáce víťazstvo 2:1 nad Beşiktaşom, vďaka ktorému sa udržali na čele Süper Lig. Domáci veria, že sa im podarí v tejto sérii pokračovať, ale od úspechu 1:0 nad Eintrachtom Frankfurt v Pohári UEFA v sezóne 1992/93 nevyhrali v Istanbule nad bundesligovým súperom ani raz, čo dokladá obtiažnosť úlohy, ktorý ich čaká.

TIPUJ LIGU MAJSTROV S BONUSOM 5 €

Bayernu sa predpovedalo, že relatívne ľahko skončí ako víťaz skupiny a pätnástykrát za sebou sa dostane do vyraďovacej fázy. Dve výhry z dvoch doterajších vystúpení tak len potvrdzujú tieto očakávania. Potom, čo v prvom hracom týždni porazil doma Manchester United, si zaistili víťazstvo 2:1 na ihrisku Kodane, čo je výsledok, ktorý pokračuje v trende, keď vo všetkých svojich doterajších súťažných vonkajších zápasoch v tejto sezóne strelili Bavori aspoň dva góly. Viac ako dva góly dali nemeckí majstri aj pri svojej poslednej návšteve Turecka, keď v ročníku 2017/18 porazili Beşiktaş 3:1. Tým predĺžili svoju neporaziteľnosť proti tureckým celkom na šesť stretnutí, pričom dva z týchto súbojov sa odohrali proti Galatasarayi tu pred 51 rokmi.

Sevilla – Arsenal (utorok, 21:00)

Tipy: Zápas X – 1.gól Arsenal – 1.polčas X2

Víkendová remíza 1:1 s Realom Madrid v La Lige ukázala, že Sevilla môže bojovať proti futbalovým veľkoklubom. Ďalším z nich bude Arsenal. Zaujímavosťou je, že Sevilla vyhrala jediný predchádzajúci domáci zápas proti Gunners v sezóne 2007/08 v Lige majstrov, čo je súčasť úctyhodnej domácej bilancie proti anglickým klubom (5-2-3). Samotné štyri víťazstvá z minulých 14 domácich súbojov v LM naznačujú, že nadviazať na ne nemusí byť pre tím, ktorý na štadióne Ramóna Sáncheza Pizjuána v predošlých piatich prípadoch neprehral, jednoduché. Nový tréner Diego Alonso po súboji s Realom Madrid priznal, že si je vedomý veľkosti výzvy, ktorá ho tu čaká, ale vzhľadom na to, že sa jedná o jeho vôbec prvý duel v LM v úlohe trénera, bude dúfať, že bude mať šťastie začiatočníkov na svojej strane.

Manažér Arsenalu Mikel Arteta má s koučovaním v LM len nepatrne väčšie skúsenosti, ale vie, že pokiaľ sa mu podarí prevážiť misky váh na svoju stranu, bude mať jeho tím dobrú pozíciu, aby sa mohol uchádzať o postup. Od svojich hráčov bude očakávať reakciu aj po tom, čo popísal ako „podpriemerný“ výkon v sobotňajšej remíze 2:2 na Chelsea, hoci Kanonieri prehrávali 0:2. Potešiť svojho manažéra tu môže byť pre Arsenal ľahšie povedať ako urobiť, pretože londýnsky klub má zlú bilanciu na ihriskách španielskych tímov (3-3-11). Hostia sa v LM predstavujú prvýkrát od sezóny 2016/17, kedy tiež naposledy uspeli mimo vlastného trávnika. Teraz môžu prvýkrát od ročníka 2010/11 prehrať tri vonkajšie duely v súťaži v rade. Keď sa tak stalo minule, prišla tretia porážka práve v Španielsku proti Barcelone.

FC Barcelona – Šachťar Doneck (streda, 18:45)
Tipy: Zápas 1 – 1.polšas 1 – 1.gól Barcelona

Sedemnásťročná senzácia Marc Guiu skórovala po necelej minúte svojho debutu, keď Barcelona v nedeľu porazila Athletic Bilbao 1:0 a priblížila sa vedúcemu Realu Madrid na rozdiel jediného bodu a zároveň predĺžila svoju neporaziteľnosť na tucet zápasov. Týmto víťazným zásahom sa Guiu stal najmladším hráčom, ktorý v drese Kataláncov oslávil debut gólom v 21. storočí, ale pozornosť sa rýchlo presúva do Európy, pretože do tretieho hracieho dňa vstupujú domáci so stopercentnou bilanciou a trojbodovým náskokom na čele skupiny H. Víťazstvo tu by výrazne zvýšilo šance Blaugranas na postup do play-off, čo sa im v posledných dvoch ročníkoch Ligy majstrov nepodarilo. Deväťzápasová séria v domácich zápasoch tejto súťaže (3-2-4) príliš sebavedomie nevzbudzuje, ale pred návštevou Šachtaru Doneck Barça vyhrala osem z 11 stretov na vlastnom trávniku proti ukrajinským klubom.

TIPUJ LIGU MAJSTROV S BONUSOM 5 €

Šachťar cez víkend vyhral v ukrajinskej Premier League nad LNZ 3:0 a udržal sa na dostrel od vedúceho tímu, ktorý má zápas k dobru. V Európe sa bude usilovať o pokračovanie nastoleného tempa, pretože sa snaží o prvú účasť vo vyraďovacej fáze LM od sezóny 2017/18. Šachťar začal svoje ťaženie v skupine prehrou 1:3, ale v druhom zápase predviedol odvážny výkon, keď na pôde Antverp otočil nepriaznivý stav 0:2 a zvíťazil 3:2. Po tomto triumfe majú teraz Pitmen šancu prvýkrát od februára 2018 zaznamenať dve po sebe idúce víťazstvá v skupinovej fáze LM. Vzhľadom na to, že táto výhra bola iba druhým úspechom v predošlých deviatich vonkajších súbojoch v skupine, bude zrejme potrebný ďalší zázračný výkon, aby znovu zhrabli tri body.

Celtic – Atlético Madrid (21:00)
Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 3,5

Pre škótskeho majstra Celtic, ktorý sa po prehre v úvodných zápasoch v skupine dostal do bodu, z ktorého už niet návratu, nastal v Lige majstrov kritický čas. V predchádzajúcom zápase v milionárskej súťaži zverenci Brendana Rodgersa podľahli Laziu 1:2, keď inkasovali rozhodujúci gól v 95. minúte. Ale nezdá sa, že by to na Parkheade znížilo sebavedomie. Aspoň na domácej scéne, pretože Bhoys zaznamenali šesť ligových víťazstiev za sebou. Prevod domácej formy do Európy je už dlho problematický, pretože Celtic vyhral len dve z minulých 28 vystúpení v LM (2-5-21). Naposledy ovládol domáce stretnutie v skupinovej fáze LM proti Ajaxu pred viac ako desiatimi rokmi. Návšteva Atlética Madrid preto predstavuje veľkú výzvu, a to aj kvôli príšernej bilancii Celticu proti španielskym súperom (8-5-23), ktorá zahŕňa deväť porážok z predošlých desiatich stretov (1-0-9).

Zverenci Diega Simeoneho sa zdajú byť pripravení to využiť, pretože od prvého kola, kedy si v 95. minúte strelili vlastný gól proti Laziu a remizovali 1:1, vyhrali šesť stretnutí po sebe vo všetkých súťažiach. Proti Feyenoordu v predchádzajúcom súboji LM síce dvakrát prehrávali, ale nakoniec dokázali získať tri body, vďaka čomu pred dvojzápasom s Celticom dominuje skupine E. Atléti sa budú chcieť v prvom boji so škótskymi gigantmi v tejto súťaži od roku 1974 oprieť o svoju dominantnú bilanciu vzájomných konfrontácií (4-2-0) a vzhľadom na päťzápasovú vonkajšiu sériu bez víťazstva v skupinovej fáze LM budú možno hľadať inšpiráciu všade možne. Cestovanie však v tejto sezóne na domácej scéne nepredstavuje veľký problém, pretože všetky tri vonkajšie víťazstvá Mattress Makers boli s čistým kontom, zatiaľ čo Simeoneho zverenci v nich nastrieľali 12 gólov.

SLOVENSKÉ KLUBY V EKL

OSC Lille – Slovan (štvrtok, 18:45)
Tipy: Zápas 1X – 1.polčas X – viac gólov ako 2,5

Belasých čaká v Konferenčnej lige najväčší favorit skupiny A. Tabuľku však prekvapujúco vedú Slovanisti, ktorí by sa v prípade víťazstva značne priblížili postupu do play-off z prvého miesta. Po dvoch odohratých kolách vedie A skupinu mužstvo z Bratislavy s plným bodovým ziskom. Druhé Lille naposledy remizovalo vonku s nepríjemným Klaksvíkom, ktorý je tretí. Ľubľana je sklamaním, zatiaľ je bez bodu po dvoch prehrách s Lille a Slovanom. Priamy postup do osemfinále si zabezpečí iba víťaz skupiny, tím z druhého miesta si o postup medzi šestnásť najlepších zahrá v baráži. Tímy na tretej a štvrtej priečke sa s pohárovou súťažou v tomto ročníku rozlúčia. Vo veľmi vyrovnanej francúzskej lige drží Lille po deviatich kolách pekné štvrté miesto s bilanciou štyri víťazstvá, tri remízy, dve prehry a aktívnym skóre 12:10.

Na prvé AS Monaco stráca päť bodov a rovnako veľký náskok má pred trinástym Štrasburgom. Slovan po rozpačitom vstupe do Niké Ligy už je na dobrej ceste. Vedie ligu o skóre pred Trenčínom, no má zápas k dobru. Na dôležitý duel v pohárovej Európe sa naladil víťazstvom v derby so Spartakom Trnava 2:1, ktoré vybojoval dokonca v „slovenskom Ríme“. Zverenci Vladimíra Weissa ťahajú impozantnú sériu, z posledných osem zápasov brali iba víťazstvo.

Trnava – Nordsjaelland (štvrtok, 21:00)
Tipy: Zápas 1 – 1.gól Trnava – viac gólov ako 2,5

Skupinu H, v ktorej štartuje slovenský zástupca z Trnavy, vedie po dvoch kolách bez prehry Fenerbahce. Druhý je práve Nordsjaelland, aj vďaka kanonáde do siete momentálne tretieho Ludogorca, ktorému nastrieľal sedem gólov. Trnava zatiaľ nezískala ani bod, bodobne ako Cukaricki, FC Astana, Breidablik či Ľubľana v iných skupinách. Andelov čaká možno menej atraktívny, no veľmi nebezpečný a konsolidovaný súper, ktorý hrá nepríjemný futbal s vysokým napádaním. FCN v poslednej sezóne vyhral základnú časť domácej Superligy, o titul však nešťastne prišiel v nadstavbe.

V aktuálnom ročníku je opäť medzi horúcimi kandidátmi na prvé miesto v silnejúcej dánskej najvyššej futbalovej súťaži, ktorá za posledné roky získava na atraktivite a jej kvalita stúpa každým rokom. Ak chce slovenský zástupca ešte zamiešať karty v skupine, musí bezpodmienečne vyhrať. Z posledných šiestich zápasov vyhral Spartak štyri, posledný domáci v rámci Niké Ligy však prehral doma v „derby“ so Slovanom, v domácej súťaži je Trnava šiesta.

tipuj konferenčnú ligu