Slovenskí hokejisti sa tretíkrát za sebou prebojovali na veľkej akcii do štvrťfinále. Na majstrovstvách sveta vo Fínsku ich čaká v play-off najťažšia možná prekážka – domáci výber. Ako to dopadne? Tipni si s TIPOSom!

Na úvod našej analýzy si dovolíme vyjadriť obdiv k zverencom trénera Craiga Ramsayho a trochu sa im ospravedlniť, že sme 1 percento viac verili Dánom. Ako už neraz slovenský tím ukázal, je mladý, dravý, bojovný a keď dodržiava všetko, čo mu tréneri povedia, je na hru hráčov s dvojkrížom na hrudi radosť pozerať.

Ale poďme k zápasu k Fínom. Ako ich zdolať? Nuž, ťažká otázka. Richard Lintner skonštatoval, aby sa naši hráči modlili. Boris Valábik bol úprimný a priznal, že nevie, ako zlomiť dokonalý fínsky stroj. Ako teda na nich?

Receptom musí byť stopercentná disciplína a aktívna hra počas každého striedania. Spomeňme si už na semifinále olympijského turnaja, kde sme takisto čelili Fínom. Bol to zápas o jednom góle, žiaľ pre nás, strelili ho Fíni a po triumfe 2:0 šli do finále (druhý gól do prázdnej bránky). Ak však brankár Adam Húska chytí svoj deň a bude čarovať, môžu Fíni trochu znervóznieť. Aj v zápase proti Dánsku sme navyše ukázali, že ofenzíva vie zabrať.

Juraj Slafkovský i Tomáš Tatar sú veľkí lídri. A to aj napriek tomu, že prvý menovaný má len 18 rokov. Obaja sebavedomo vravia, že tím sa neustále zlepšuje, rastie na sile a verí si na každého. Potvrdí to proti Fínsku?

Suomi hrajú (takmer) dokonalý strojový hokej. Streliť im gól je takmer nemožné. Na turnaji inkasovali z hry štyrikrát, brankár Jussi Olkinuora má priemer 0,2 gólu na zápas, viac ako 99% úspešnosť zákrokov. V piatich zápasoch si udržal čisté konto štyrikrát!

Extrémne dôležité bude, kto strelí prvý gól. Ak sa to podarí Slovákom, aj tak dokonalý stroj, ako majú Fíni, sa môže zadrieť. Áno, sú doma, ale v prípade nepriaznivého stavu im práve táto skutočnosť môže zväzovať ruky.

V každom prípade, bude to boj a Slováci sú odhodlaní odohrať svoj najlepší zápas na turnaji. Spomeňme si, ako dobre hrali 40 minút proti Kanade. Herne boli na rovnakej úrovni ako favorit. Keď odstránia chyby a budú efektívni ako proti Dánsku, môže nastať prekvapenie.

Fínsko je totiž súper, ktorého vieme zdolať raz z 10 zápasov. Stane sa tak v Tampere?

TIP TIPOSU:
Fínsko – Slovensko – X2
Počet gólov: Menej ako 5,5

Tipy sú subjektívnym názorom autora článku a majú iba informačný charakter. Tipujte zodpovedne od 18 rokov.

ponuka MS hokej