Jackpot číselnej lotérie LOTO naberá každým týždňom na výške. Momentálne sa pohybuje na úrovni skoro 6 – tich miliónov €.* Jackpot vo výške 5 982 492,50 €, ktorý padol v žrebovaní 26. 2. 2020, je pre mnohých až nepredstaviteľná suma peňazí. Skúsme si ju teda trošku zreálniť.

Pre ľahšiu predstavu premeňme jackpot vo výške 5 982 492,50 €  na jednoeurové mince.

Keby sme všetky mince postavili na seba, tak by siahali až do výšky približne 13,94 km. Na dosiahnutie tejto výšky by sme najvyššiu budovu sveta Burj Khalifa v Dubaji s výškou 828 metrov museli na seba postaviť viac ako 16 – krát.

Ak by sme smerovali opačným smerom, tak by jackpot siahal hlbšie ako je najnižší bod sveta, Mariánska priekopa s hĺbkou skoro 11 km.

Pozrime sa teraz na hmotnosť. Keby sme celú sumu jackpotu v minciach postavili na váhu, tak by jackpot vážil viac ako 44 ton, čo predstavuje viac ako 74 dobre urastených medveďov alebo 29 bežných osobných áut.

A čo takto vzdialenosť? Ak by sme všetky jednoeurové mince položili na zem vedľa seba, tak by sme vytvorili pás dlhý viac ako 139 km, čo je trasa dlhá z Bratislavy približne do Dubnice nad Váhom.

Keby sa víťaz jackpotu rozhodol, že rozdelí celú výhru medzi všetkých obyvateľov Slovenska, tak každému by sa ušlo približne 1,08 €.

Už máte lepšiu predstavu ako môže vyzerať možno aj ten váš jackpot? Tak nezabudnite podať tiket na eTIPOS.sk a sledovať žrebovanie každú stredu a nedeľu.

Držíme palce!

Skúste šťastie v loto

*článok bol upravený 27.2.2020