Je tu víkend a s ním obrovská porcia futbalových zápasoch po celom Starom kontinente. Že si nevieš z ponuky vybrať? Inšpiruj sa našimi analýzami a využi najlepšie kurzy na trhu, ktoré ti ponúka TIPOSBET.

Kto tipuje s TIPOSBETom, je stále vo výhode. Registračný bonus, kurzové zvýhodnenie až do 100%, vernostný bonus mesačne až 350 € či možnosť vyplatiť tiket vopred. To všetko a ešte oveľa viac ti ponúka TIPOSBET.

A na aké zápasy by sa mal zamerať počas víkendu?

chcem tipovať

Bournemouth – Chelsea (sobota, 16:00)

Tipy: Zápas X – viac gólov ako 2,5 – 1. gól Chelsea

Ešte pred niekoľkými týždňami sa zdalo takmer nepredstaviteľné, že by sa Bournemouth vyhol zostupu z Premier League, nieto že by pohodlne skončil v polovici tabuľky. Avšak úžasná séria štyroch výhier z posledných piatich zápasov, vrátane víťazstva nad trápiacim sa Leicesterom a Leedsom, znamená, že Cherries sú takmer matematicky v bezpečí. Zverenci Garyho O’Neila totiž v posledných 12 ligových zápasoch vybojovali sedem víťazstiev, čo predstavuje viac ako polovicu z 39 bodov, ktoré v tejto sezóne v najvyššej súťaži nazbierali. Na južnom pobreží tak vládne dobrá nálada a do konca sezóny zostávajú ešte štyri zápasy, takže by mohli prekonať svoj najlepší bodový zisk z ročníka 2016/17 (46 bodov).

TIPUJ PREMIER LEAGUE AJ S REGISTRAČNÝM BONUSOM

Bournemouth môže mať ideálnu príležitosť predĺžiť svoju nedávnu dobrú sériu, keď sa stretne s Chelsea, ktorá je z formy a zrejme už ľutuje unáhleného vyhodenia Grahama Pottera. Blues strelili iba dva góly a prehrali každý zo svojich šiestich zápasov vo všetkých súťažiach od chvíle, kedy bol dočasne poverený vedením Frank Lampard, čo znamená, že po neúspešnom pôsobení v Evertone sa stal prvým manažérom v anglickej najvyššej súťaži od roku 1988, ktorý utrpel desať porážok za sebou. Posledná z nich bola hanebná prehra 1:3 v derby s Arsenalom, čo znamená, že Chelsea s 39 bodmi hrozí, že prvýkrát po 32 rokoch nezíska v najvyššej súťaži 50 bodov.

Premiérovo od roku 1993 môže tiež prehrať päť zápasov v lige v rade, takže Lampard, ktorý priznáva, že „nemôže zmeniť veci cez noc“, bude zúfalo chcieť, aby sa jeho tím vrátil do formy a vyhol sa tomu, aby ho hostitelia preskočili v tabuľke.

Manchester City – Leeds (sobota, 16:00)

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas 1 – Haaland strelí gól – polčas 1/zápas 1

Úradujúci anglický majster Manchester City sa po 24 hodinách vrátil na čelo Premier League, keď v stredu jasne zvíťazil 3:0 nad West Hamom. V historickom večeri si na Etihad Stadium pripísal svoj rekordný 35. ligový gól Erling Haaland a keďže City zvíťazilo v 11 z posledných 12 ligových zápasov, zdá sa, že piaty titul pod vedením Pepa Guardiolu je pravdepodobnejší ako inokedy. Predchádzajúca séria 14 víťazstiev v rade na Etihad celkovo naznačuje, že to bude ďalšie rutinné domáce víťazstvo favoritov na titul, najmä keď City viedli s čistým kontom cez prestávku a/alebo vyhrali oba polčasy v každom zo štyroch zápasov, ktoré prišli pred ich úspechom uprostred týždňa.

Víťazstvo 2:0 nad Newcastlom na začiatku marca je tiež posledným prípadom, keď City nedokázali v zápase na vlastnom ihrisku skórovať aspoň trikrát! Je zrejmé, že pre zostupom ohrozený Leeds United, ktorý sa nachádza v prechodovej fáze a má najslabšiu obranu v lige, je to hrozná správa, ktorá vyvoláva obavy, že utrpí podobný debakel ako v decembri 2021 pri návšteve Etihad Stadium (7:0). S novým trénerom Samom Allardycom pri kormidle však znova svitla nádej, že sa defenzívne kolapsy z poslednej doby stanú obyčajnou spomienkou. Muž, ktorý sa všeobecne prezýva „Big Sam“, usiluje aj o osobné vykúpenie, pretože v roku 2021, kedy dohliadal na zostup West Bromu, prišiel o titul kouča, ktorý nikdy z PL nezostúpil.

Avšak skutočnosť, že nový tréner Leedsu prehral všetky štyri predchádzajúce osobné vzájomné duely s Pepom Guardiolou, silne naznačuje, že akékoľvek osobné „vykúpenie“ bude prinajlepšom oneskorené, najmä s ohľadom na to, že vo všetkých týchto prehrách jeho tím v tom čase inkasoval minimálne 3 góly.

Lens – Marseille (sobota, 21:00)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 2,5

Tréner Franck Haise priznal, že Lens „urobilo veľký krok smerom k pódiu“ a to keď v minulom kole porazilo 1:0 čerstvého víťaza Coupe de France Toulouse a tak zaznamenalo šiestu výhru z posledných siedmich ligových stretnutí. Vďaka tomu má nad štvrtým Monakom osembodový náskok, pričom do konca sezóny zostáva už len päť zápasov. V tomto dueli naňho čaká ťažký súper, a to druhé Marseille. Pokiaľ by ho však dokázalo poraziť, preskočí ho v tabuľke. Domáci navyše útočia na prvé umiestnenie v top 2 v Ligue 1 od ročníka 2001/02 a návšteva Marseille bude veľkou previerkou ich formy, pretože ho tu nedokázali poraziť ani v jednom z predchádzajúcich štyroch duelov.

TIPUJ TOP LIGY A NAVÝŠIME TI VÝHRU AŽ O 100%

Lenže v tejto sezóne sa im na vlastnom ihrisku darí a naplno tu nebodovali len v dvoch prípadoch, čo je vôbec najlepšia bilancia v lige. Marseille v minulom kole takmer prehralo, čo by bola jeho prvá ligová porážka po viac ako dvoch mesiacoch, ale nakoniec trápiace sa Auxerre doma porazilo (2:1). Toto víťazstvo v kombinácii s prehrou PSG proti Lorientu oživilo boj o titul, pretože hostia teraz strácajú na vedúcu priečku iba päť bodov, aj keď tréner Igor Tudor zostal opatrný. Zverenci chorvátskeho kouča preukázali schopnosť zotaviť sa zo zlých začiatkov – lebo v tejto sezóne priemerne získali 1,5 bodu zo stretnutia, v ktorých inkasovali ako prví,  čo je najlepšia bilancia v lige. Ak by hostia však v tomto dueli prehrali, prvýkrát po 20 rokoch by stratili oba ligové strety s Lens, pretože mu v októbri podľahli na domácej pôde. Avšak v tomto by mala zabrániť ich výborná ligová bilanciu ú súperov (12-3-1).

AC Miláno – Lazio (sobota, 15:00)

Tipy: Zápas 1 – 1.gól AC – v 2.polčase viac gólov

Dva domáce zápasy po sebe sa zdali byť dobrou príležitosťou pre AC Miláno v jeho snahe o umiestnenie v prvej štvorke Serie A, ale prekvapivá remíza 1:1 proti Cremonese tieto nádeje trochu narušila. Bod zachránil v záverečných minútach Junior Messias z priameho kopu, ale vzhľadom na to, že išlo o štvrtý nerozhodný výsledok v piatich ligových zápasoch, po ktorom strácajú dva body na štvrtý Inter, je zrejmé, že je čo zlepšovať. Napriek tejto remíze Miláno vyhralo päť z minulých ôsmich súťažných domácich zápasov (5-3-0) a bude dúfať, že rýchly návrat domov, kde sa stretne s Laziom, môže naštartovať jeho záverečný nápor, vzhľadom na to, že ovládol tri zo štyroch domácich stretov SA proti tímom, ktoré sú v tabuľke aktuálne nad ním. Napriek tomu hrozba ďalšej patovej situácie hrozí, pretože Miláno je jedným z troch tímov z TOP 5 európskych líg, ktoré v roku 2023 zaznamenali deväť remíz.

Minulý víkend tu Lazio prehralo na San Sire s Interom 1:3. Po stredajšej domácej výhre 2:0 nad Sassuolom cestujú zverenci Maurizia Sarriho opäť na sever. Toto víťazstvo zastavilo ich nedávny dvojzápasový výpadok a pomohlo im udržať sen o druhom mieste nažive, hoci Juventus sa veľmi priblížil. Hoci je Lazio v tejto sezóne deleným druhým najlepším vonkajším tímom v lige, dve z troch ligových porážok na ihriskách súperov prišli proti ďalším ašpirantom na Ligu majstrov Juventusu a Interu, pričom tieto zápasy sú zodpovedné za 60% z desiatich vonkajších gólov , ktoré Lazio v lige v tomto ročníku inkasovalo. Táto bilancia by sa mohla ešte zhoršiť, pretože hostia prehrali všetky tri posledné vonkajšie duely na trávniku AC a inkasovali v nich deväť gólov.

Newcastle – Arsenal (nedeľa, 17:30)

Tipy: Zápas X – 1.polčas X – menej gólov ako 3,5

Newcastle United má pred sebou už iba päť zápasov v Premier League a zdá sa, že je pripravený ukončiť desaťročné čakanie a vrátiť sa na európsku scénu. Naposledy bol St James‘ Park svedkom európskeho večera v sezóne 2012/13 a vzhľadom na to, že Newcastle má na dosah účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov, neočakávame proti Arsenalu žiadne poľavenie. Úctyhodných osem víťazstiev z posledných deviatich zápasov v lige dokazuje, že Newcastle má na to, aby skončil v prvej štvorke, a to vrátane domácej demolácie severolondýnskych rivalov Arsenalu, Tottenhamu, v pomere 6:1. Zaujímavé je, že v minulej sezóne sa tieto dva tímy stretli v takmer totožnej fáze sezóny a Newcastle zvíťazil 2:0, čím zničil nádeje Arsenalu na postup medzi najlepšie štyri, a bude dúfať, že mu to tentoraz futbalová karma nevráti.

Po štyroch zápasoch v lige bez víťazstva sa Arsenal uprostred týždňa konečne vrátil na víťaznú vlnu, keď porazil Chelsea 3:1 a ukázal súperovi o titul Manchestru City, že stále žije a kope. Avšak, so stratou jedného bodu na City, ktorí odohrali o zápas menej, to s Arsenalom nevyzerá dobre, ale vzdorovitý kouč Mikel Arteta trvá na tom, že jeho tím „stále verí“, že môže pokračovať a zdvihnúť trofej ešte tento mesiac. Z posledných 15 návštev St. James‘ Parku utrpeli len dve porážky, a tak by Artetovi zverenci mali veriť, že sa im podarí City prinajmenšom udržať pod tlakom. Solídna bilancia Gunners v nedeľných zápasoch PL by mala toto presvedčenie len posilniť: Arsenal sa vyhol porážke v každom z posledných 12 takýchto zápasov (9-3-0), hoci posledné dva z nich skončili remízou 2:2 po vedení 2:0.

 

chcem tipovať