Najlepší európsky futbal je tu opäť s porciou duelov Ligy majstrov. No a ako si ich milovníci futbalu a tipovania užijú najlepšie? Predsa s podaným tiketom a najlepšími kurzmi, ktoré ponúka eTIPOS.sk!

Na eTIPOS.sk nájdu tipéri bohatú ponuku zápasov z prestížnych súťaží a líg, ale ako vždy na nich čaká aj niečo špeciálne. Počas týždňa sú pre hráčov pripravené ponuky BONUSOV NA KAŽDÝ DEŇ s vybranými zápasmi. Sleduj stránku eTIPOS.sk, kde nájdeš podrobnosti o bonusoch. Tie sa totiž menia, tak buď obozretný a využi každý deň svoj bonus.

A to nie je všetko. Pre novo registrovaných hráčov je pripravený ďalší BONUS. Po registrácii a aktivácii tvojho konta dostaneš bonus 5 €. Vykonaj 1. vklad v sume aspoň 10 € a automaticky ti pripíšeme ďalší bonus 10 €.

Za 10 € tak získaš 25 €!

chcem tipovať

Počas týždňa sa môžeš tešiť aj na tieto zápasy, ku ktorým ti pripájame naše analýzy.

LIGA MAJSTROV OSEMFINÁLE ODVETY

FC Porto – Inter Miláno (utorok, 21:00), výsledok prvého zápasu: 0:1

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – menej gólov ako 2,5

Porto minulý víkend v portugalskej Lige zvíťazilo 3:2 nad Estorilom, ale napriek tomu zostáva osem bodov za prvou Benfikou. Je teda pravdepodobné, že prioritou v klube zostane udržať si pozíciu zaisťujúcu účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov. Po porážke 0:1 na ihrisku Interu Miláno minulý mesiac história naznačuje, že vyhliadky domácich na postup sú mizivé, najmä preto, že portugalský tím bol vyradený zo šiestich z posledných siedmich dvojzápasov LM, keď prehral prvý súboj. Napriek porážke si Sérgio Conceição pochvaľoval výkon svojho tímu. Najmä preto, že Porto niekoľko minút pred víťazným gólom Romela Lukaka prišlo o stredopoliara Otávia, ktorý dostal druhú žltú kartu. Draci vyhrali každý z minulých štyroch domácich európskych duelov proti talianskym celkom, čo by im malo dodať istotu, že môžu tretíkrát za sebou postúpiť medzi najlepších osem celkov súťaže.

Podobne ako Porto, aj Inter Miláno vstupuje do tohto stretnutia na druhom mieste domácej ligy, ale s oveľa väčším odstupom od vedúcej Neapola (18 bodov). Hostia sa spamätávajú z piatkovej šokujúcej porážky 1:2 na ihrisku Spezie, po ktorej sa Simone Inzaghi priznal, že nie je správne, že Inter prehral, ​​a že v noci nebude nikto spať. Trojnásobní víťazi LM sa budú snažiť okamžite odraziť od dna a nadviazať na svoj výkon z prvého stretnutia, ale nie príliš inšpiratívna bilancia iba jednej výhry z uplynulých ôsmich duelov u súperov s portugalskými celkami v európskych súťažiach naznačuje, že je pred nimi ešte veľa práce.

Manchester City – Lipsko (utorok, 21:00), výsledok prvého zápasu 1:1

Tipy: Zápas 1 – 1.polčas X – viac gólov ako 2,5 – postup Man. City

Manchester City čaká dvojica vyraďovacích zápasov, ktoré začnú odvetou osemfinále Ligy majstrov proti nemeckému Lipsku. Potom, čo minulý mesiac skončila vzájomná konfrontácia remízou 1:1, sú obhajcovia anglického titulu horúcimi favoritmi na šiesty postup do štvrťfinále tejto súťaže v rade. Ich sebavedomie ďalej posilní séria štyroch víťazstiev vo všetkých súťažiach od posledného stretnutia s Lipskom, počas ktorej zaznamenali desať gólov a jediný inkasovali. Guardiola vyhlásil, že je potešený remízou 1:1 v predchádzajúcom zápase, a preto by mal byť optimistický, pokiaľ ide o odstránenie tejto prekážky, najmä vzhľadom na to, že jeho klub drží sériu deviatich víťazstiev doma nad nemeckými súpermi v súťažiach UEFA, ktorá zahŕňa demolácii Lipska 6:3 v skupine v ročníku 2021/22.

Pri poslednom vystúpení v tejto fáze Champions League bolo Lipsko vyradené na ihrisku anglického súpera, čo bola jedna z dvoch viacgólových porážok, ktoré utrpelo pri výjazdoch do Anglicka (0:5 a 0:2 – Manchester United a Liverpool) v sezóne 2020/21.

TIPUJ LIGU MAJSTROV A NAVÝŠ SI VÝHRU AŽ O DVOJNÁSOBOK

Hostia ešte nemajú istotu účasti v budúcom ročníku LM, ale cez víkend po polčase prevalcovali Mönchengladbach (3:0) a vrátili sa na víťaznú vlnu po prehre 1:2 vonku s Dortmundom, ktorá bola pre kouča Marca Roseho ťažko prijateľná. Pod Roseovým vedením sa výkony Lipska prudko zlepšili. Svoje ťaženie skupinovou fázou zakončilo štyrmi výhrami v rade, vrátane triumfu s čistým kontom na ihriskách Šachťaru Doneck a Celtiku. Nemci dokázali vo vyraďovacej fáze minuloročnej sezóny Európskej ligy nadviazať na remízy z domáceho zápasu výhrami mimo svojho ihriska proti Realu Sociedad i Atalante, ale stať sa prvým tímom od Lyonu v sezóne 2018/19, ktorý v zápase pod hlavičkou UEFA uspeje na Etihad Stadium, je úplne iná výzva.

Neapol – Frankfurt (streda 21:00), výsledok prvého zápasu 2:0

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Neapol – polčas 1/zápas 1

Neapol odpovedal na svoju iba druhú prehru v sezóne Serie A, keď v minulom kole pohodlne porazila Atalantu a zvýšil svoj náskok na čele tabuľky na obrovských 18 bodov. Prvé Scudetto od roku 1990 sa teraz javí ako formalita, takže Partenopei sa môžu zamerať na to, aby sa prvýkrát vo svojej histórii dostali do štvrťfinále Ligy majstrov. Dominantné víťazstvo 2:0 nad Eintrachtom Frankfurt v prvom stretnutí dáva zverencom Luciana Spallettiho pred odvetou pevnú pozíciu, pretože Neapol od roku 2013 prehral iba jeden domáci zápas aspoň trojgólovým rozdielom. Spalletti vyhlásil, že sa chce dotknúť hviezd. Predsa len historická sezóna je na dosah. Pomáha k nej aj domáca bilancia v LM, pretože od roku 2017 na Stadio Diego Armando Maradona v tejto súťaži žiadny tím Neapol neporazil.

Frankfurt absolvuje jednu z najťažších ciest v Európe uprostred štvorzápasovej série bez víťazstva, pričom posledný neúspech Orlov prišiel pri remíze 1:1 proti zostupom ohrozenému Stuttgartu. Tréner Oliver Glasner verí, že jeho tím je schopný mimoriadnych úspechov. Jeho pozitívna bilancia proti talianskym celkom na kontinentálnej scéne naznačuje, že by mohol vytiahnuť ďalšieho králika z klobúka. Nemecký klub zaznamenal dve zo svojich troch víťazstiev v skupinovej fáze na ihriskách súperov, ale je najhoršie strieľajúcim tímom (7 gólov) zo všetkých celkov, ktoré v LM ešte pôsobia, takže prekonanie dvojgólového deficitu sa zdá byť nepravdepodobné. Frankfurt navyše od novembra nevyhral vonku, čo znamená, že Glasnerovi zverenci majú pred sebou v Neapole obrovskú výzvu.

Real Madrid – Liverpool (streda, 21:00), výsledok prvého zápasu 5:2

Tipy: Zápas X – v 2.polčase viac gólov – viac rohových kopov Real

Real Madrid privíta na Santiago Bernabéu Liverpool po tom, čo po drvivom víťazstve 5:2 v prvom stretnutí vykročil do štvrťfinále Ligy majstrov a tretíkrát v rade chce prekaziť sny Reds. Bolo to šieste víťazstvo Madridu v posledných siedmich stretnutiach medzi týmito dvoma gigantmi, čo zahŕňa aj minuloročné finále LM, ktoré španielskemu celku vynieslo rekordný štrnásty pohár. Zverenci Carla Ancelottiho sa však od tohto ohromujúceho víťazstva na Anfielde prezentujú nezvyčajnými výkonmi – víkendový úspech 3:1 proti Espanyolu bol ich jedinou výhrou v predošlých štyroch zápasoch. Napriek tejto forme je história pevne na ich strane, pretože z 37 vyraďovacích bojov v súťažiach UEFA, v ktorých Real Madrid zvíťazil v prvom zápase vonku, nepostúpil do ďalšej fázy iba dvakrát. Bolo by teda potrebné obrovské úsilie Liverpoolu, aby zmaril 300. duel madridského tímu v LM (prvý klub, ktorý tento míľnik dosiahne), ale táto úloha nie je Merseysiders úplne cudzia.

Sú jedným z iba štyroch tímov, ktoré dokázali v odvete zvrátiť najmenej trojgólové manko, čo sa im podarilo proti úhlavnému rivalovi Madridu Barcelone na ceste k šiestemu triumfu v LM v sezóne 2018/19, hoci onen slávny večer sa odohral na Anfielde. Reds budú musieť napodobniť výkon z druhého osemfinálového stretnutia v LM z ročníka 2008/09, kedy víťazstvom 4:0 spôsobili Madridu dodnes najťažšiu porážku v súťaži. Pre manažéra Jürgena Kloppa, ktorého história proti Carlovi Ancelottimu tiež nie je nijako inšpirujúca, bola prehra 0:1 s tápajúcim Bournemouthom tou najhoršou možnou prípravou. Tento výsledok bol o to viac šokujúci, že predtým Liverpool rozstrieľal Manchester United 7:0. Veľa gólov sa dá očakávať aj v Madride, postup však zostane domácim.

EURÓPSKA KONFERENČNÁ LIGA: PLAY-OFF ODVETA

Slovan Bratislava – Bazilej (štvrtok 18:45), výsledok prvého zápasu 2:2

Tipy: Zápas X – 1. gól Bazilej – v 2.polčase viac gólov – postup Bazilej

V úvodnom osemfinále remizoval bratislavský Slovan vo Švajčiarsku na ihrisku Bazileja prekvapujúco 2:2. Belasí dvakrát doťahovali nepriaznivé skóre. Slovan po nevydarenom úvode prehrával už od šiestej minúty, po štvrťhodine však vyrovnal pravý obranca Jurij Medveděv. Výhodnejšiu pozíciu pred domácou odvetou zabezpečil Slovanu Malik Abubakari, ktorý v 70. minúte vyrovnal na konečných 2:2.

Oba tímy sa už stretli v skupine. Slovan vyšiel vo vzájomnej konfrontácii v skupine s Bazilejom lepšie, keďže vyhral vonku 2:0 a doma remizoval 3:3. Slovan skupinu vyhral a postúpil tak priamo do osemfinále, pričom Bazilej musel odohrať ešte dvojzápas s Trabzonsporom v 1/16 finále. Trabzonspor uspel doma 1:0, ale Bazilej doma dokázal vyhrať 2:0 a postúpil trochu nezaslúžene, lebo turecký majster bol v oboch dueloch lepším tímom. Bazileju patrí v domácej lige až šieste miesto so ziskom 31 bodov a z predošlých 5-tich duelov uhral 3 remízy, v poslednom kole uhral iba remízu proti St. Gallen.

Slovan urobil počas zimnej prestávky zmeny v kádri a na jar herne neoslňuje. Patrí mu len druhé miesto v lige, na Dunajskú stredu už stráca štyri body. Z posledných piatich ligových duelov vyhral iba raz, v derby proti Trnave presvedčivo 4:1, na jar zaznamenal v lige tri remízy s outsidermi a v pohári postúpil nad Šamorínom až po penaltách 2:1. Posledný súboj prehral zo Žilinou 0:1, čo spôsobilo zemetrasenie v kabíne a tréner Weiss avizoval viaceré zmeny v klube. Aký to bude mať vplyv na samotný zápas proti Bazileju, je veľmi ťažké predikovať.

Atmosféra zápasu by mala byť napriek napätiu v domácej kabíne skvelá, či to však bude stačiť na postup, je otázne.

chcem tipovať