Bratislavský Slovan sa v Lige majstrov nečakane natrápil s írskym tímom Shamrock Rovers, ale napokon postúpil. Dnes čakajú európske zápasy aj na trnavský Spartak a MŠK Žilina. Pridajú sa k mužstvu z hlavného mesta a postúpia aj oni? Tipni si s najlepšími kurzami v herni eTIPOS.sk!

SPARTAK TRNAVA – FC MOSTA – domáci a nad 2,5 góla (kurz 1,42)

                                      Počet gólov v 1. polčase – nad 1,5 (kurz 1,93)

Prehra Trnavy v úvodnom zápase so šiestym tímom maltskej ligy, ktorý je prešpikovaní amatérmi a má obézneho kapitána, vyvolala vlnu kritiky na slovenskej futbalovej scéne.

Nečudo. Veď Spartak mal nielen úplne iné ambície, ale aj reči. V dueli s futbalovým trpaslíkom by boli viac-menej namieste, ale to by hráči museli na ihrisku potvrdiť, že ich súper je o tri triedy slabší.

Zverenci trénera Michala Gašparíka avizujú pred zápasom tri zmeny v základnej zostave.

„Prvý zápas bola Mosta pre nás trochu neznámou. Teraz máme súpera dokonale zanalyzovaného a dobre sme sa pripravili. Musíme byť stopercentne koncentrovaní, aby sa nám nestalo to, čo na Malte. Samozrejme, musíme byť aj trpezliví, pretože gól nemusí prísť hneď, ale verím, že keď ho strelíme, celý dvojzápas zlomíme,“ povedal tréner Spartaka Gašparík.

Ak Trnava nepostúpi, nastane v malom Ríme zemetrasenie. Ako sa však hovorí, dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš. Azda si naozaj v Spartaku spravili poctivo domácu úlohu a svojho súpera dobre rozanalyzovali. Slovenský tím by mal jasne vyhrať a postúpiť.

DILA GORI – MŠK ŽILINA – viac gólov ako 3,5 (kurz 2,18)

V súboji gruzínskeho tímu so slovenským by malo ísť už len o formalitu. Žilina doma vyhrala jasne 5:1, keď sa predviedla krásnym ofenzívnym futbalom.

Hlavný tréner Pavol Staňo už môže rátať s ľavým obrancom Branislavom Slukom, ktorý v prvom zápase nehral pre trest. Naopak, v útoku už nebude k dispozícii Poliak Dawid Kurminowski, najlepší strelec minulého ročníka Fortuna ligy. Ten ako hráč s 19 gólmi na svojom konte prestúpil do dánskeho Aarhus GF.

Napriek tomu kouč jasne deklaroval, že na pôde súpera je cieľom nielen postup, ale aj víťazstvo dôležité pre slovenský koeficient.

V Gruzínsku to nebude nič ľahké, na druhej strane, extrémne horúčavy z domáceho prostredia pripravili hráčov dokonale aj na výjazd na ihrisko súpera.

V zápase môže padnúť viac gólov a keby aj Žilina prehrala, istotne postúpi.

Dila z 11 zápasov gruzínskej ligy doma prehrala vlani dvakrát, duel by sa mohol skôr skončiť remízou.

Kompletná ponuka zápasov