Vyhrať v lotérii je vždy obrovská udalosť. V hre LOTO 5 z 35 poznáme víťaza niekoľkých desiatok tisíc eur pravidelne každý týždeň. V hre LOTO sa pred nedávnom radoval výherca z úžasnej výhry 4 milióny eur. Medzinárodná lotéria Eurojackpot láka výhrami v desiatkach miliónov eur. Vedeli ste však, že výhru ako z rozprávky ponúka aj lotéria Euromilióny?

Lotéria Euromilióny bola zavedená na slovenský trh v roku 2004. Jackpot v nej síce nepadá pravidelne ako v „malom lote“, ale keď sa tak už stane, stojí to za to.

Výhra v 1. poradí (JACKPOT) bola dosiahnutá celková päťkrát. Je pritom zaujímavé, že hneď dvakrát sa radovali hráči z Trnavského kraja.

Prvého víťaza v lotérii Euromilióny sme spoznali v júni 2011, kedy hráč z Košického kraja mohol oslavovať fantastickú výhru 7 782 560 €.

Jackpot sa následne kumuloval dlhšie obdobie a opäť z toho bola výhra viac ako 7 miliónov eur. Tento raz pre hráča z Trnavského kraja.

Takmer na rok a deň presne Slovensko spoznalo ďalšieho milionára. Viac ako 2 300 000 € si prevzal šťastlivec z Banskobystrického kraja.

Následne prišla opäť dlhšia odmlka. Jackpot rástol a rástol, až sa dostal na gigantickú úroveň takmer 9 milónov eur. No a začiatok roka 2020 to prišlo. Hráč z Bratislavského kraja zbohatol o rekordných 8 997 697 €!

Kto by čakal, že jackpot sa stále kumuluje, je na omyle. Hra Euromilióny totiž rozjasala domácnosť v Trnavskom kraji už aj tento rok. V apríli 2021 sa radoval hráč z prostredia „malého Ríma“ z výhry 2,6 milióna eur.

Kto bude ďalší víťaz? A z ktorého kraja. Nechajme sa prekvapiť. Pred nasledujúcim žrebovaním sa hrá v lotérii Euromilióny o takmer 1 300 000 €.

Čo tak skúsiť šťastie práve teraz?

hrať euromilióny