Krásy krajiny nášho výnimočného Slovenska môžete spoznávať aj zo sedla bicykla. Keď sa na Vás k tomu usmeje ešte aj šťastie v podobe výhry v hre LOTO, zážitok tým niekoľkonásobne umocníte a po slovenských cyklotrasách sa môžete preháňať hoc aj na elektrobicykli, ktorý fyzicky menej zdatným ušetrí množstvo síl a energie.

Na dvoch kolesách si môžete vyskúšať rodinnú jazdu jednou z najkrajších dolín na Slovensku. Alebo uprednostníte adrenalínový zjazd lesom zakončený oddychom s čarovným výhľadom?

Vodné dielo Gabčíkovo

Južne od hlavného mesta Slovenska sa dravá rieka Dunaj rozlieva do zdrže Hrušov a Vodného diela Gabčíkovo. V okolí nájdete prekrásne hrádze, na ktorých si môžete vychutnať pohodovú jazdu po rovinke. Občerstvenie môžete nájsť v niektorom z nespočetného množstva bufetov, kde vás v každom privíta priateľská atmosféra a čerstvý vzduch, ako pri mori s priateľmi. Pozrite si aj top 5 vodných plôch na Slovensku.

To najlepšie z Malých Karpát

Obľúbená cyklotrasa z Dolian až po vodnú nádrž Horné Orešany ponúka jedinečný zážitok z Malých Karpát. Vedie krásnym krasovým územím, cez ochranné lesy, kde je zakázané rúbať stromy. Cestou miniete aj krásnu jaskyňu a niekoľko potokov na osvieženie. Ak budete mať šťastie, na vodnej nádrži sa dá občas spozorovať pár orliaka morského, ktorý je jediným svojho druhu v Malých Karpatoch.

S lotom po slovensku

Liptovská Mara

Okružná trasa okolo známej a najmä v lete často vyhľadávanej Liptovskej Mary je nenáročná, bez zbytočných dlhých stúpaní. Jedinou nevýhodou je, že časť trasy vedie po ceste s pomerne frekventovanou premávkou. Všetko ale vynahradia pekné výhľady a v lete možnosť zaplávať si na niektorej z pieskových pláží.

Belianska cyklotrasa

Tatry v našom zozname nemôžu chýbať. Asfaltovú cestičku, ktorá spája podtatranskú obec Spišská Belá s Tatranskou Kotlinou, od jari  do jesene „okupujú“ cyklisti a korčuliari, v zime je využívaná prevažne bežkármi. Obľube sa tak teší celoročne. Ponúka nádherné výhľady na Belianske Tatry.

Slavošovský tunel

Čerešnička na záver. Keď chcete zažiť adrenalínovú jazdu, ponorte sa do tmy nepoužívaného Slavošovského tunela, ktorý meria až 2,4 km. Tento železničný tunel neďaleko Revúcej začali stavať v roku 1941, práce dokončili v roku 1949, no tunelom vlaky nikdy nejazdili. Postavili ho ale tak kvalitne, že je stále v skvelom stave. Slúži ako turistická atrakcia a jazda tunelom predstavuje pravú dobrodružnú, nezabudnite však na kvalitné svetlo.

Hrať Loto