Futbalové MS v Katare sú v plnom prúde. Pred nami sú druhé a tretie zápasy tímov na turnaji, ktorý sleduje celý svet. A kde nájsť najlepšie kurzy na slovenskom trhu, ak nie na eTIPOS.sk?

Tipuj ľubovoľné LIVE stávky počas MS v Katare. Celkový kurz tiketu musí byť po vyhodnotení 2,00 a vyšší. Celkový počet tiketov musí byť 3 a viac, pričom každý tiket musí obsahovať LIVE stávku z MS. Čím väčšia stávka bude, tým väčšia denná odmena ťa čaká až do 30€.

Navyše, novo registrovaní hráči si môžu užiť registračný bonus až 15 €! A ktoré zápasy z piatka a víkendu by nemali by chýbať na žiadnom tikete?

chcem tipovať

MS 2022 V KATARE

Brazília – Švajčiarsko (pondelok 17:00)

Tipy: Zápas 1 – 1. gól Brazília – v 2. polčase viac gólov

Jeden z hlavných favoritov svetového šampionátu z Brazílie začal víťazstvom proti húževnatým Srbom 2:0. Z čoho ale majú „kanárici“ veľké obavy, je zdravotný stav hviezdy tímu Neymara. Útočník PSG musel z ihriska odkrívať so slzami v očiach. Vzhľadom na to, že Juhoameričania na predošlých siedmich šampionátoch prešli minimálne do štvrťfinále, má na zotavenie ešte dosť času. Dostať sa tak ďaleko ale nebude pochopiteľne zadarmo a zďaleka isté. Prípadným triumfom nad Švajčiarskom si však päťnásobní majstri môžu prakticky zaistiť postup zo skupiny.

Oba celky síce delia v rebríčku FIFA 14 priečok, napriek tomu dokázali Brazílčania ovládnuť len tri z doposiaľ deviatich odohraných vzájomných duelov. V histórii MS sú so 74 výhrami najúspešnejším tímom a podobne sú na tom aj s 231 strelenými gólmi. Švajčiari v úvodnom súboji porazili Kamerun 1:0 a teraz by si radi nadelili predčasný vianočný darček v podobe postupu medzi najlepších 16 tímov. Zatiaľ čo Brazílčania sú známi hrou v štýle samby, Švajčiari vsádzajú na postupný útok. Sedem z predošlých ôsmich výhier Brazílie bolo najmenej dvojgólovým rozdielom v skóre.

Portugalsko – Uruguaj (pondelok 20:00)

Tipy: Zápas 1X – Ronaldo strelí gól – 1.polčas X – menej gólov ako 2,5

Po štvrtýkrát v histórii sa stalo, že po bezgólovom polčase nakoniec v zápase majstrovstiev sveta padlo minimálne päť gólov. Novinové titulky však po výhre Portugalska nad Ghanou 3:2 patrili opäť legendárnemu Cristianovi Ronaldovi. Namiesto jeho konca v Manchestri United sa ale riešil fakt, že sa stal vôbec prvým hráčom, ktorý dokázal skórovať na piatich svetových šampionátoch. Portugalský tréner označil strelca prvého gólu zápasu za „jedného z najlepších hráčov všetkých čias“. Portugalci uhájili svoju prvú výhru v úvodnom dueli MS od roku 2006!

Druhé vystúpenie v základnej skupine majstrovstiev sveta vyhrali v štyroch z posledných piatich prípadov, a to v celkovom skóre 16:2. Tentokrát ale toľko gólov nečakajme. Ďalším súperom Portugalcov bude Uruguaj, ktorý vo svojom úvodnom stretnutí s Južnou Kóreou, v ktorom nebolo možné vidieť ani jednu strelu na bránku, iba remizoval 0:0. Víťazi historicky prvého svetového šampionátu tak v základnej skupine MS nedostali gól už dlhých 465 minút a čisté konto udržali už v piatich takýchto zápasoch v rade. Posledným, kto sa proti nim dokázal v tejto fáze majstrovstiev sveta presadiť, bol v roku 2014 Angličan Wayne Rooney.

Ekvádor – Senegal (utorok, 16:00)

Tipy: Zápas X – 1. polčas X – menej gólov 2,5

Stretnutiu medzi Ekvádorom a Senegalom by nemal chýbať náboj. Víťaz tohto zápasu si zaistí postup do vyraďovacích bojov, pričom prvý tím zo skupiny A nastúpi do osemfinále práve tu na Khalifa International Stadium v ​​Dohe. Šancu na celkové prvenstvo v skupine majú stále oba celky. O niečo lepšie je na tom ale Ekvádor, ktorému bude na postup stačiť aj remíza. A vzhľadom na to, že v dvoch zo svojich predchádzajúcich troch vystúpení na finálovom turnaji MS udržal čisté konto, sa to nejaví tak nereálne. Ekvádor dokázal ako prvý tím po dlhých 52 rokoch neinkasovať v otváracom stretnutí svetového šampionátu od hostiteľskej krajiny ani gól. Na tento výkon navyše v druhom kole nadviazal remízou 1:1 s trojnásobným finalistom a jedným z veľkých tohtoročných favoritov Holandskom.

Senegal porazil Katar 3:1 a stal sa prvým africkým tímom, ktorý dokázal na MS vyradiť hostiteľskú krajinu. Na zopakovanie jediného postupu do vyraďovacích bojov zo svojho vôbec prvého vystúpenia na svetovom šampionáte v roku 2002, bude ale musieť vyhrať aj tentokrát. Senegal to ale na Ekvádor vie, keď ho porazil v oboch vzájomných dueloch, ale bude si musieť dať pozor, aby nezopakoval scenár z majstrovstiev sveta 2002. Senegal dostal v každom z predchádzajúcich šiestich zápasov v základnej skupine MS gól po 70. minúte hry.

Wales – Anglicko (utorok, 20:00)

Tipy: Zápas X2 – viac gólov v 2. polčase – v zápase bude pokutový kop

Dvaja veľkí rivali Wales a Anglicko sa stretnú vo svojom poslednom vystúpení v základnej skupine týchto majstrovstiev sveta, pričom šancu na postup majú stále obaja. Nádeje Walesu dostali ale v piatok veľkú ranu. Najprv bol v samotnom závere duelu s Iránom vylúčený brankár Wayne Hennessey a súper následne v nastavení dvakrát skóroval. „Welšania“ tak musia získať všetky tri body a ešte dúfať, že súboj medzi Iránom a USA skončí nerozhodne. Pokiaľ sa nechce obzerať na výsledok súbežne hraného stretnutia, musí Anglicko poraziť minimálne o štyri góly. Podobný scenár sa ale nejaví práve reálne.

Wales totiž nevyhral už sedemkrát v rade  a dlhšie čakal na víťazstvo naposledy v roku 2003. Anglicko navyše nie je jeho obľúbeným súperom – prehral s ním už šesťkrát po sebe, pričom veľa vypovedajúce je aj celkové skóre z týchto stretnutí 1:11. Angličania si mohli zaistiť postup do osemfinále už proti USA, ale bezgólová remíza bola po predchádzajúcich gólových hodoch pomerne veľkým sklamaním. Tréner Gareth Southgate je však presvedčený, že jeho zverenci sa nenechajú rozhodiť a svoj čiastkový cieľ v podobe postupu zo skupiny splnia. Stačí im na to ďalší nerozhodný výsledok.

Poľsko – Argentína (streda, 20:00)

Tipy: Zápas X2 – 1. polčas bez gólov – 1. gól Argentína

Veľmi dôležitý duel čaká na Poľsko aj Argentínu, víťaz tohto zápasu si bez problémov zaistí postup do vyraďovacej fázy MS v Katare a nemusí sa pozerať na výsledok druhého zápasu medzi Mexikom a Saudskou Arábiou. Messi a spol vstúpili do skupinových bojov šokujúcou prehrou práve so Saudskou Arábiou, druhý duel skupiny C už ale dopadol podľa papierových predpokladov, keď jeden s favoritov na celkové prvenstvo zdolal gólmi Messiho a Fernandeza Mexiko 2:0. Zverenci Czeslawa Michniewicza odštartovali turnaj bezgólovou remízou proti Mexiku, v druhom zápase ale splnili cieľ a gólmi dvoch najväčších hviezd Lewandowskeho a Zielinskeho nedali šancu Saudskej Arábii, ktorá si zrejme zápasom proti Juhoameričanom v Katare vyčerpala všetko svoje šťastie. Keď sa pozrieme na vzájomné zápasy dnešných súperov, je na tom lepšie Poľsko, ktoré zvíťazilo v dvoch z troch duelov, sú ale pomerne staršieho dáta, čiže ich výpovedná hodnota nie je veľká.

chcem tipovať