EHOKEJ Liga TIPOS Extraligy, ktorej generálnym partnerom je spoločnosť TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s.,  má za sebou historicky prvú základnú časť. Osem najlepších tímov postúpilo do vyraďovacej časti, v ktorej sa rozhodne o majstrovi Slovenska a tiež o držiteľoch prize money vo výške fantastických 15 tisíc eur!

Zatiaľ čo na ľade v TIPOS Extralige dominovali hokejisti Zvolena, v EHOKEJ-ovej lige má za titulom našliapnuté tím Michaloviec.

Duo Adam ‚Dzouvi‘ Menšík, Patrik ‚Patressvk‘ Palacka jasným spôsobom prevalcovalo konkurenciu a základnú časť ovládlo so ziskom 60 bodov a parádnym skóre 51:9. V 1. kole play-off ich čaká vo ‚východniarskom derby‘ mužstvo HC Košice.

 „Asi nikto pred sezónou nečaká, že vyhrá všetky zápasy. Je to pre nás prekvapenie. Asi ani ‚Dzouvi‘ to nečakal. Play-off však bude iná súťaž. Tu ľahký súper ani nie je. Myslím si, že sa na nás budú chcieť ostatní vytiahnuť. Budeme mať čo robiť,“ povedal po konci základnej časti zástupca Michaloviec Patrik ‚Patressvk‘ Palacka.

Absolútnou hviezdou ligy je však v doterajších dueloch jeho parťák, český hráč Adam ‚Dzouvi‘ Menšík, ktorý počas základnej časti neprehral ani jeden zápas! „Semifinále je hlavný cieľ. Na titul vôbec nepomýšľam. Play-off je úplne iná súťaž. Vôbec by som sa na tabuľku nepozeral. Snáď sa nám podarí prebojovať sa do semifinále,“ prezradil najlepší hráč základnej časti EHOKEJ Ligy ‚Dzouvi‘.

Najlepšie individuálne štatistiky má po základnej časti Vojtěch ‚Krchy11‘ Krcho, ktorý reprezentuje Duklu Trenčín. V 20 zápasoch strelil 151 gólov. Jeho tím vyzve vo vyraďovacej fáze Banskú Bystricu.

Prekvapením je neúčasť Zvolena v elitnej osmičke. Tímu spod Pustého hradu nepomohla ani prítomnosť špičkovej slovenskej gejmerky Sandry ‚LadyBrunette‘ Demitrovej, ktorá sa stala jednotkou draftu EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy.

Stretnutia play-off sa budú hrať na maximálne 5 zápasov. Najprv si zmerajú sily tímové jednotky proti tímovým dvojkám, nasledovať bude zápas 2 na 2 a potom sa jednotky postavia proti sebe a stretnutie uzavrie súboj dvojok. Ak bude po prvých troch zápasoch stav 3:0, o postupujúcom bude rozhodnuté a zvyšné dva zápasy sa už hrať nebudú.

PLAY-OFF EHOKEJ Ligy:

HK Dukla Trenčín vs. HC 05 Banská Bystrica

HK Poprad vs. MHk 32 Liptovský Mikuláš

HC Nové Zámky vs. HC Slovan Bratislava

HK Dukla Michalovce vs. HC Košice

Článok je publikovaný v spolupráci s portálom www.ehokejliga.sk.

SLEDUJ EHOKEJ LIGU