Elektronické športy sú fenoménom súčasnosti. Hry ako League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 či e-verzia hokeja majú aj na Slovensku obrovskú základňu gamerov. Spoločnosť TIPOS, ktorá je najväčším donorom športu na Slovensku, sa preto rozhodla vstúpiť na trh elektronických športov.

Gamerstvo sa v dnešnej dobe už nevníma ako bohapustá zábavka tínedžerov pri počítači. Tí najlepší hráči majú na eventy prípravu neraz porovnateľnú s vrcholovými športovcami. No a po nej dokážu svojou rýchlosťou, dravosťou a presnosťou porážať súperov a vyhrávať ostro sledované turnaje.

Napokon tie najväčšie udalosti zo sveta e-športov majú aj veľmi vysoké dotácie, čo z nich robí porovnateľne atraktívne turnaje ako napríklad tenisové grandslamy.

Prečítajte si zaujímavosti zo sveta e-športu:
O populartie e-športov
Ako vidí budúcnosť e-športov manažér tímu Entropiq?
V hre sú si všetci rovní
Aké sú najčastejšie typy hier v e-športoch?

Aj preto sa spoločnosť TIPOS rozhodla pre strategické rozhodnutie preraziť na modernom a dynamickom trhu s elektronickými športami.

Zmluvu o partnerstve už uzavrela so spoločnosťou REPUBLEAGUE GROUP s.r.o., a tak isto aj so spoločnosťou ESPORTS ENTERTAINMENT s. r. o.
Novinky zo sveta hier Counter-strike tak nájdete tu a najnovšie informácie z eHokejovej ligy sa dočítate na webe www.ehokejliga.sk.

Kým prostredníctvom prvej spoločnosti sa TIPOS stal generálnym partnerom e-športovej ligy hry Counter-Strike: Global Offensive, vďaka druhej spoločnosti bude generálnym partnerom e-hokejovej ligy. Tá má veľkú podporu a medzi hokejovými klubmi z domácej TIPOS extraligy, ktoré tak môžu získať nových fanúšikov z radov gamerov. Registrácia do ligy prebieha od štvrtka 25. marca na www.ehokejliga.sk.

TIPOS získal pre spoluprácu v oblasti e-športov aj ďalšieho významného hráča na slovenskej scéne – agentúru Yvents, s.r.o. Ide o najväčšiu profesionálnu e-športovú agentúru na Slovensku, ktorá gamerom prináša špičkové podujatia v elektronických športoch. Národná lotériová spoločnosť sa vďaka tejto spolupráci stala exkluzívnym partnerom Majstrovstiev SR v elektronických športoch a generálnym partnerom vybraných podujatí na turnajovej platforme Yzone.sk. Najbližšie Majstrovstvá SR v elektronických športoch sa odohrajú 8. 10. – 10. 10. 2021 na nitrianskom Agrokomplexe počas nitrianskeho autosalónu.