Eurojackpot sa vyšplhal opäť na svoje maximum a ponúka tak šancu vyhrať 90 miliónov €. Je to neuveriteľná príležitosť stať sa novým európskym milionárom. Ale viete si vôbec predstaviť ako v skutočnosti vyzerá tak veľa miliónov na jednom mieste alebo o akej sume to vôbec hovoríme? Možno vám pomôže pár vizualizácii.

Polovica z najvyššieho vrchu v Európe

Ak by sme 90 miliónov vyplatili v 5 – eurových bankovkách, tak by ste v peňaženke mali niekoľko miliónov kusov, ktoré postavené na výšku by siahali až do polovice najvyššieho vrchu v celej Európe, ktorým je Mont Blanc (4 810 m).

Cesta z bankoviek

Z 5- eurových bankoviek však môžeme vyskladať aj cestu. Ak by sme ich chceli všetky položiť vedľa seba na podlahu, tak by sme ich museli skladať až do vzdialenosti 2,16 kilometra. Je to taká vzdialenosť ako keby sme 5x prešli bratislavský Most SNP spájajúci Staré mesto Bratislavy s mestskou časťou Petržalka.

Skoro až na vrchol

Vedeli by sme si bankovkami vydláždiť napríklad aj cestu na náš známy tatranský vrchol Kriváň, avšak dostali by sme sa iba niekoľko metrov pod jeho vrchol. Chýbalo by nám predsalen ešte pár metrov.

Prechádzky

Podľa údajov Google maps je trasa dlhá 2,16 km vhodná na 20 -30 minút dlhú prechádzku v závislosti od nášho rýchleho či skôr pomalého kroku.

A keď sme už pri prechádzkach. Hlavnú ulicu, ktorá je najdlhšou ulicou Košíc a nachádza sa pri majestátne katedrále Sv. Alžbety, by sme 5 € bankovkami na dĺžku vedeli vyskladať skoro dvakrát.

Už máte lepšiu predstavu o tom aká vysoká je suma 90 miliónov €? Tak potom nadišiel ten správny čas o ňu zabojovať. Podajte si svoj online tiket v lotérii Eurojackpot a využite aj ďalšie skvelé bonusy.

Držíme palce!

Hraj Eurojackpot!

Neviete ako na to? Pozrite si naše návody